fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata z truskawkami i camembertem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd36494e6-8d8b-4eb1-9b4c-fa25ef3a8470-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałata z truskawkami i camembertem

Przygotowanie

  • Liście sałaty umyć i ułożyć na talerzu
  • Truskawki umyć, usunąć (wyrwać/wyciąć) szypułki i pokroić na połówki lub ćwiartki
  • Pomidorki pokroić na połówki
  • Rukolę rozłożyć na sałacie rzymskiej
  • Dodać pomidorki
  • Dodać truskawki
  • Dodać camembert
  • Polać sosem miodowym

Rady dietetyka

W przepisie możesz użyć ulubione owoce. Wówczas przepis pozostanie taki sam.

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje na przyrządzenie różnego rodzaju sosów vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 liście sałaty rzymskiej (140 g)
  • 1 camembert (120 g)
  • 1 garść truskawek (70 g)
  • 4 pomidorki koktajlowe (80 g)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 4 łyżki sosu vinaigrette miodowego (40 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Barszcz postny wigilijny

Buraki obieramy 1 buraka trzemy na tarce na grubych oczkach do miski i wlewamy tam pół szklanki zimnej wody, 25 ml octu i mieszamy Resztę obranych buraków kroimy w plastry Plastry wrzucamy do garnka i…

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach

Mięso mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący płyn…

WIĘCEJ >

Smoothie z mango, pomarańczą i granatem

Mango i banana miksujemy razem z sokiem z pomarańczy Przelewamy koktajl do miseczki i dekorujemy pestkami granatu, jagodami, wiórkami i nasionami

WIĘCEJ >