fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata z truskawkami i camembertem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd36494e6-8d8b-4eb1-9b4c-fa25ef3a8470-1

Sałata z truskawkami i camembertem

Przygotowanie

  • Liście sałaty umyć i ułożyć na talerzu
  • Truskawki umyć, usunąć (wyrwać/wyciąć) szypułki i pokroić na połówki lub ćwiartki
  • Pomidorki pokroić na połówki
  • Rukolę rozłożyć na sałacie rzymskiej
  • Dodać pomidorki
  • Dodać truskawki
  • Dodać camembert
  • Polać sosem miodowym

Rady dietetyka

W przepisie możesz użyć ulubione owoce. Wówczas przepis pozostanie taki sam.

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje na przyrządzenie różnego rodzaju sosów vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 liście sałaty rzymskiej (140 g)
  • 1 camembert (120 g)
  • 1 garść truskawek (70 g)
  • 4 pomidorki koktajlowe (80 g)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 4 łyżki sosu vinaigrette miodowego (40 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wołowina pieczona z marchewką i pieczarkami

Piekarnik ustawić na 120 st. C, z opcją grzania z góry i dołu. Mięso pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Marchewki obrać i pokroić w cienkie plasterki lub słupki (ćwiartki). Pieczarki także pokroić na…

WIĘCEJ >

Babka pomarańczowo – kokosowa

Szykujemy formę do babki (najlepsza będzie silikonowa), jeśli mamy metalową, to smarujemy tłuszczem i posypujemy ścianki mąką gryczaną Piekarnik ustawiamy na 190 st. C. Pomarańcze myjemy szczoteczką pod bieżącą wodą Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą…

WIĘCEJ >

Klopsiki z cukinią

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Do garnka wlewamy wodę na wysokość 3-4 cm, dodajemy sól, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującej się wody wrzucamy uformowane kulki z mięsa o średnicy ok. 4…

WIĘCEJ >

Spaghetti z białej rzodkwi z sosem bolońskim

Mięso mielimy w maszynce na standardowym sitku Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso  Zasmażamy przez 5 min Dodajemy cebulę i czosnek, zasmażamy 5 min Dodajemy przecier / koncentrat…

WIĘCEJ >