fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata z truskawkami i camembertem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd36494e6-8d8b-4eb1-9b4c-fa25ef3a8470-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałata z truskawkami i camembertem

Przygotowanie

  • Liście sałaty umyć i ułożyć na talerzu
  • Truskawki umyć, usunąć (wyrwać/wyciąć) szypułki i pokroić na połówki lub ćwiartki
  • Pomidorki pokroić na połówki
  • Rukolę rozłożyć na sałacie rzymskiej
  • Dodać pomidorki
  • Dodać truskawki
  • Dodać camembert
  • Polać sosem miodowym

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata rzymska (140 g)
  • Ser camembert (120 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Truskawka (świeża) (70 g)
  • Sos vinaigrette miodowy (40 ml)
  • Rukola (20 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Fritatta szparagowa

Szparagi obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie 5 min (jeśli używamy ze słoika, to od razu kroimy) Wyjmujemy i kroimy w 2-3 cm kawałki Pomidorki przekrawamy na połówki Por przekrawamy na pół, płuczemy pod…

WIĘCEJ >

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku….

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z gotowanymi parówkami

Marchew i pietruszkę obrać Brokuł i kalafior podzielić na różyczki Brukselki oczyścić Bierzemy garnek zagotowujemy w nim wodę z łyżeczką soli Do gorącej wody wkładamy marchew, pietruszkę i brukselkę Gotujemy 10 min Dorzucamy do garnka…

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowa (na wywarze kostnym)

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy kroimy w plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min Dorzucamy pokrojoną marchewkę Zasmażamy 2 min Zalewamy bulionem Gotujemy 30 min Miksujemy blenderem Doprawiamy solą…

WIĘCEJ >