fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Camembert, wiśnie i pieczywo

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7405b6a1-f283-4e0c-b433-1a161ef90ded
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Camembert, wiśnie i pieczywo

Przygotowanie

  • Bułkę kroimy w poprzek na plastry i układamy na talerzu, a obok kładziemy pozostałe składniki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje podania sera camembert.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ser camembert (120 g)
  • Wiśnia (świeża) (70 g)
  • Bułka orkiszowo-żytnia (70 g)
  • Rukola (20 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bataty z syropem klonowym

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki Bataty obieramy, kroimy na kawałki i układamy w naczyniu żaroodpornym Następnie posypujemy bataty czosnkiem, skrapiamy tłuszczem i wlewamy bulion Naczynie żaroodporne…

WIĘCEJ >

Nutella z daktyli z chlebem gryczanym

Orzechy (opcjonalnie podprażone) umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładki krem Dodajemy daktyle, mleko i kakao i/lub karob; jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta, możemy stopniowo dolewać mleka lub wody (np. z daktyli) Gotowym kremem smarujemy…

WIĘCEJ >

Kokosowa tarta malinowa

Masa malinowa: Maliny wkładamy do garnka i zaczynamy pomału gotować Dodajemy miód Zagotowujemy maliny i wyłączamy palnik Żelatynę wsypujemy do małej miseczki/szklaneczki i zalewamy 50 ml zimnej wody Mieszamy aż żelatyna się równo wymiesza. Odstawiamy na 2…

WIĘCEJ >

Jesienna sałatka z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i pieprzem Dynię pieczemy 40 minut do miękkości Miąższ upieczonej dyni kroimy w kostkę Do miski…

WIĘCEJ >