fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowany camembert i pieczywo czosnkowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc04ba100-bcf3-456c-a85d-925629d03934
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Grillowany camembert i pieczywo czosnkowe

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Bułkę kroimy w plastry i układamy na papierze
  • Każdy kawałek bułki smarujemy przygotowaną oliwą
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • W tym czasie na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Na talerzu układamy rukolę, którą skrapiamy tłuszczem (oliwą), obok kładziemy grillowany ser oraz pieczywo czosnkowe

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia camembertu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ser camembert (120 g)
  • Bułka pszenna (80 g)
  • Rukola (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Oregano suszone (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Patelnia grillowa, Piekarnik, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapki z pasztetem i awokado

Awokado obieramy i kroimy w paski Kromki chleba smarujemy pasztetem, na wierzch układamy plastry awokado i całość posypujemy nasionami

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – ptaszek

Kromkę chleba kroimy na części w kształcie ptaszka Rzodkiewkę kroimy na paski, przypominające włosy Ogórka kroimy na plastry Z marchewki wycinamy nosek Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt ptaszka, tak jak na załączonym obrazku

WIĘCEJ >

Pikantny kurczak Jalfrezi

Mięso kroimy na kawałki Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co…

WIĘCEJ >

Dziecięcy pancake – ptaszek

Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami, rodzynkami i masłem orzechowym) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany Rozgrzewamy patelnię Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Z…

WIĘCEJ >