fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowany camembert i pieczywo czosnkowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc04ba100-bcf3-456c-a85d-925629d03934
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grillowany camembert i pieczywo czosnkowe

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Bułkę kroimy w plastry i układamy na papierze
  • Każdy kawałek bułki smarujemy przygotowaną oliwą
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • W tym czasie na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Na talerzu układamy rukolę, którą skrapiamy tłuszczem (oliwą), obok kładziemy grillowany ser oraz pieczywo czosnkowe

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia camembertu.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ser camembert (120 g)
  • Bułka pszenna (80 g)
  • Rukola (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Oregano suszone (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Patelnia grillowa, Piekarnik, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa kasztanowa na wywarze kostnym

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >

Purée z dyni

Przekroić dynię na pół i usunąć z niej nasiona Następnie taką dynię piec w temperaturze 170-200°C przez około 45 minut, aby można było łatwo wbić w nią nóż lub widelec Po ostudzeniu wybrać miąższ Jeżeli miąższ…

WIĘCEJ >

Kiszona marchewka

Każde kiszenie należy rozpocząć od wyparzenia naczyń. Słoik, garnek na wodę dokładnie myjemy następnie osuszone naczynia władamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 120 stopni.  W tak wyparzonym garnku gotujemy wodę z solą i odstawiamy do…

WIĘCEJ >

Tarta szparagowa z sarną

Ciasto: Mąkę, sól wsypujemy do miski Masło drobno kroimy i dokładamy Mieszamy dokładnie przez kilka minut, aż powstanie jednolita masa Wykładamy blaszkę ciastem po całej powierzchni Nakłuwamy widelcem co pół centymetra i wkładamy do piekarnika…

WIĘCEJ >