Grillowany camembert z figami
Grillowany camembert z figami
Przygotowanie
- Figę kroimy w ćwiartki
- Rozgrzewamy patelnię
- Wlewamy miód oraz ocet, kładziemy rozmaryn i podgrzewamy przez ok. 3-5 minut, aż zgęstnieję
- Dodajemy figę i smażymy przez ok. 2-3 minuty, co jakiś czas obracając
- Rozgrzewamy patelnię grillową
- Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3 minuty z każdej strony, aż stanie się miękki i lekko brązowy
- Ser przenosimy na talerz, polewamy sosem z figą i posypujemy orzechami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia camembertu.
Autor
Lista składników
- Ser camembert (120 g)
- Figa (świeża) (70 g)
- Miód lipowy (24 g)
- Orzech włoski (8 g)
- Rozmaryn (świeży) (7 g)
- Ocet balsamiczny (6 ml)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym
Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli Wlewamy ¾ szklanki wrzątku Mieszamy drewnianą łyżką Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…
WIĘCEJ >Łosoś z grillowanym ananasem duszonym w mleku kokosowym i ryżem
Ananasa obrać, wyciąć ze środka każdego plastra zdrewniałe kółko, przekroić na pół Ryż ugotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Kładziemy łososia na patelni Smażymy po 5 min z każdej strony…
WIĘCEJ >Krem ziemniaczany
Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2 minuty Dodajemy ziemniaki i smażymy przez ok. 3 minuty Dolewamy bulion i gotujemy przez około…
WIĘCEJ >