fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowany camembert, pierś z kurczaka i warzywa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfb09ebbe-b11c-45d0-8259-929dc4080e97
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grillowany camembert, pierś z kurczaka i warzywa

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony (do momentu, aż będzie lekko zarumienione)
  • Cukinię kroimy w plastry
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Marchew obieramy i kroimy w plastry
  • Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy warzywa, dodajemy przyprawy i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Obok kładziemy camembert i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z camembertem.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (150 g)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Ser camembert (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Marchew (20 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa z owoców morza

W garnku rozgrzewamy masło i kładziemy owoce morza Po upływie 1 minuty dodajemy przyprawy Wszystko mieszamy i podsmażamy przez 2 minuty Dolewamy do garnka ok. pół litra wody i gotujemy Marchewkę kroimy w paski (możemy…

WIĘCEJ >

Kanapki z bekonem i jajem

Kromki chleba smarujemy tłuszczem Rozgrzewamy patelnię Kładziemy plastry boczku i wytapiamy tłuszcz Obok podsmażonego boczku wybijamy jaja i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek) Na kromki kładziemy plastry boczku oraz jaja…

WIĘCEJ >

Curry z kalafiorem i cieciorką

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 godziny) Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek…

WIĘCEJ >

Zupa krem z marchewki

Warzywa myjemy i obieramy Odkładamy 10 marchewek na bok 3 marchewki oraz pozostałą włoszczyznę wrzucany do garnka z gotującą się wodą i gotujemy na małym ogniu Po 30 minutach dodajemy przyprawy, a także pozostałe marchewki….

WIĘCEJ >