fbpx
logo
Szukaj
open close

Grillowany camembert, pierś z kurczaka i warzywa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfb09ebbe-b11c-45d0-8259-929dc4080e97
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Grillowany camembert, pierś z kurczaka i warzywa

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony (do momentu, aż będzie lekko zarumienione)
  • Cukinię kroimy w plastry
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Marchew obieramy i kroimy w plastry
  • Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy warzywa, dodajemy przyprawy i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Obok kładziemy camembert i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z camembertem.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (150 g)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Ser Camembert (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Marchew (20 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Shake pomarańczowo – imbirowy

Pomarańczę obrać i podzielić na mniejsze kawałki Imbir obrać i posiekać nożem Oba składniki wrzucić do blendera kielichowego Zalać wodą kokosową Dodać miód Miksować 15 sekund 

WIĘCEJ >

Grillowany stek z pieczarkami

Imbir z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Dolewamy sos sojowy i tłuszcz (olej), dodajemy cukier i dokładnie mieszamy Do naczynia płaskiego (niemetalowego) wkładamy mięso, dodajemy pieczarki, dolewamy marynatę i całość dokładnie mieszamy,…

WIĘCEJ >

Krem z ziemniaków i porów

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por i smażymy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy ziemniaki, dolewamy bulion i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień…

WIĘCEJ >

Ratatuj

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Pomidory sparzamy i obieramy ze skóry Pomidory, cukinię, papryki i bakłażany kroimy w kostkę o podobnej wielkości Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i…

WIĘCEJ >