fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowany camembert, pierś z kurczaka i warzywa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfb09ebbe-b11c-45d0-8259-929dc4080e97
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Grillowany camembert, pierś z kurczaka i warzywa

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony (do momentu, aż będzie lekko zarumienione)
  • Cukinię kroimy w plastry
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Marchew obieramy i kroimy w plastry
  • Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy warzywa, dodajemy przyprawy i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Obok kładziemy camembert i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z camembertem.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (150 g)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Ser camembert (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Marchew (20 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl (shake) z awokado i pomarańczy

Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić) Pomarańcze obieramy ze skóry Wrzucamy do blendera kawałki awokado i pomarańczy Dodajemy miód Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sek.

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz w ziołowym pesto

Filet z dorsza płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym Przyprawiamy solą i sokiem z cytryny Smarujemy wierzch ryby pesto i obkładamy cząstkami pomidorów bez skórki i zdrewniałych części Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do…

WIĘCEJ >

Pstrąg pieczony z tymiankiem i cytryną z dodatkiem purée z kalafiora

Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C Rybę nacieramy z każdej strony przyprawami i skrapiamy sokiem z cytryny Na rybę kładziemy tłuszcz, a do środka wkładamy plastry cytryny i gałązkę tymianku Rybę zawijamy w folię…

WIĘCEJ >

Penne z mieszanką grzybów

Shiitake i podgrzybki moczymy w zimnej wodzie przez ok. 1-2 godz. Po tym czasie grzyby odcedzamy i kroimy w plasterki Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Na…

WIĘCEJ >