fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowany camembert, szynka parmeńska i warzywa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce2bda09b-ef66-49df-87d1-341f425d53da
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grillowany camembert, szynka parmeńska i warzywa

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kładziemy ser i grillujemy po ok. 3 minuty z każdej strony, aż stanie się miękki i lekko brązowy
  • Pomidora kroimy w ćwiartki
  • Na talerzu układamy wszystkie warzywa oraz szynkę, na wierzch kładziemy ser i całość skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia camembertu.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (170 g)
  • Ser camembert (120 g)
  • Szynka parmeńska (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Rukola (20 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony, ziołowy boczek

Boczek doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C i pieczemy boczek przez około 35 minut W międzyczasie robimy sałatkę….

WIĘCEJ >

Sos pomidorowy

Pomidory dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, usuwając twarde rdzenie. Czosnek siekamy i dodajemy do pomidorów. Pomidory z czosnkiem blendujemy, po czym doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i na małym ogniu gotujemy ok. 15-20…

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa z warzywami – orientalnie

Komosę gotujemy zgodnie z etykietą Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek czosnku oraz przyprawy Wszystko łączymy z cebulką i podsmażamy minutę Dodajemy mleko kokosowe Cukinię kroimy w…

WIĘCEJ >

Placki z batatów z sałatką (wegetariańskie)

Batata obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko Lekko posolić i popieprzyć Rozmieszać rózgą Dodać mąkę kokosową i robrze rozmieszać Rozgrzać na patelni tłuszcz Łyżką nabieramy ciasto i kładziemy…

WIĘCEJ >