fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z komosy ryżowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca2f7bdea-aa97-41f0-8662-c64fa6a6ab7f-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z komosy ryżowej

Przygotowanie

  • Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą
  • Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 minut
  • Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia
  • W czasie jak się gotuje, przygotowujemy resztę składników
  • Pomidorki kroimy na połówki
  • Ogórka kroimy w plastry, a następnie plastry w paski
  • Cykorię rozdzielamy na pojedyncze liście
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Cebulę kroimy w cienkie plastry
  • Do miski wkładamy komosę i dodajemy resztę pokrojonych składników
  • Dodajemy oliwki, oliwę z oliwek, sól, pieprz
  • Mieszamy, próbujemy i doprawiamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Komosa ryżowa biała (100 g)
  • Papryka czerwona (80 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Ogórek długi (60 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Oliwki czarne (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielony koktajl z awokado i ogórkiem

Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki. Wkładamy do blendera Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy

WIĘCEJ >

Koktajl szpinakowo-borówkowy ze spiruliną

Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Gulasz wegański

Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę Warzywa wkładamy do garnka Zalewamy wodą, tyle, żeby je zakryło Dodajemy pomidory Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy rozmaryn Gotujemy 60 min Próbujemy i doprawiamy do smaku 

WIĘCEJ >

Wątróbka drobiowa + sałatka warzywna

Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy wątróbkę, po 30 sekundach dodajemy smalec i por. Przykrywamy pokrywką i smażymy 2-3 minuty. Obracamy wątróbkę na drugą stronę, dusimy jeszcze 2-3 minuty. Podnosimy pokrywkę, lekko solimy. Sałatka warzywna: Liście sałaty kroimy…

WIĘCEJ >