fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z komosy ryżowej i suma wędzonego

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz11-4-6

Sałatka z komosy ryżowej i suma wędzonego

Przygotowanie

  • Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą
  • Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 min
  • Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia
  • W czasie jak gotuje się przygotowujemy resztę składników
  • Pomidorki kroimy na połówki
  • Ogórka kroimy w plastry, a następnie w paski
  • Cykorię rozdzielamy na pojedyncze liście
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Cebulę kroimy w cienkie plastry
  • Rybę kroimy w drobne kawałki
  • Do miski wkładamy komosę i dodajemy resztę pokrojonych składników
  • Dodajemy oliwki, oliwę z oliwek, sól, pieprz
  • Mieszamy, próbujemy i doprawiamy

Rady dietetyka

Wędzonego suma można zamienić na inny rodzaj ryby. Możesz również ryby nie dodawać. Zamiennie bez ryby, z orzechami, serkiem feta lub kawałkami ulubionego mięsa. Dopasuj do swoich upodobań oraz diety.

Jeśli cierpisz na chorobę autoimmunizacyjną nie dodawaj do sałatki pomidorów.

Uwagi

Inne sałatki z komosą ryżową dostępne są w przepisach powiązanych. Nie zapomnij zapisać w ulubionych by zawsze do nich powrócić.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • 100 g wędzonego suma
  • 50 g komosy ryżowej
  • ½ cebuli (50 g)
  • 4 pomidorki koktajlowe (ok. 80 g)
  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (40 ml)
  • ½ cykorii (40 g)
  • ½ ogórka zielonego (90 g)
  • ½ papryki czerwonej (115 g)
  • 2 liście sałaty lodowej (80 g)
  • 8 oliwek czarnych (ok. 24 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron warzywny z boczniakami (wegański / wegetariański)

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora zasmażany z indykiem i warzywami

Indyka pokroić w paski Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Imbir obrać i posiekać Paprykę pokroić w paseczki W garnku rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Zasmażamy indyka przez 2 min Dodajemy…

WIĘCEJ >

Krem z pieczonej papryki i pomidora

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Pomidora kroimy w ćwiartki (wycinamy głąb), a paprykę w kostkę (nasiona wyrzucamy) Do rozgrzanego piekarnika wkładamy warzywa ułożone w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez 20 minut Po tym…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa z jajem (wegetariańska)

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >