fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z komosy ryżowej i suma wędzonego

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz11-4-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z komosy ryżowej i suma wędzonego

Przygotowanie

  • Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą
  • Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 min
  • Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia
  • W czasie jak gotuje się przygotowujemy resztę składników
  • Pomidorki kroimy na połówki
  • Ogórka kroimy w plastry, a następnie w paski
  • Cykorię rozdzielamy na pojedyncze liście
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Cebulę kroimy w cienkie plastry
  • Rybę kroimy w drobne kawałki
  • Do miski wkładamy komosę i dodajemy resztę pokrojonych składników
  • Dodajemy oliwki, oliwę z oliwek, sól, pieprz
  • Mieszamy, próbujemy i doprawiamy

Rady dietetyka

Jeśli stosujesz protokół autoimmunologiczny (AIP), nie używaj pieprzu czarnego oraz pomidorków koktajlowych.

Uwagi

Inne sałatki z komosą ryżową znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach. Nie zapomnij ich zapisać w ulubionych by zawsze do nich powrócić.

Do tego przepisu możesz użyć dowolną, ulubioną rybę wędzoną.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (115 g)
  • Sum wędzony (100 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Sałata lodowa (80 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Komosa ryżowa biała (50 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Oliwki czarne (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczone warzywa

Dynię kroimy na kawałki, usuwamy pestki Patisona obieramy, kroimy na kawałki i usuwamy pestki Marchew obieramy i kroimy w plastry Obieramy czosnek Warzywa układamy na blaszce do pieczenia Lekko solimy i pieprzymy Pieczemy w 200…

WIĘCEJ >

Gryczanka z jogurtem i miętą

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dodajemy jogurt i mieszamy Gdy gryczanka trochę ostygnie – dodajemy posiekane listki mięty

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz z batatami

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy tłuszcz Wstawiamy do nagrzanego piekarnika – 180 st. C na 20 min Bataty obieramy, kroimy na cząstki Zalewamy wrzątkiem, lekko solimy Gotujemy 20 min

WIĘCEJ >

Leczo z patisona

Patisona obieramy z skóry – najprościej jest pokroić 2 cm płaty i po prostu każdy plaster obrać nożem lub obieraczką, pestki wyrzucić Obranego patisona kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >