fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z grillowanymi warzywami i komosą ryżową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb497206d-9a04-4870-b6b0-c41cc1001ff7
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z grillowanymi warzywami i komosą ryżową

Przygotowanie

  • Komosę ryżową płuczemy w gorącej wodzie i gotujemy w 2 szklankach wrzącej wody
  • Ze szparagów odłamujemy końcówki, wkładamy do miski i mieszamy z oliwą z oliwek
  • Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, kalarepę w słupki
  • Wrzucamy je do miski i mieszamy dokładnie z oliwą
  • Wszystkie warzywa z miski lekko grillujemy z obu stron
  • Ugotowaną komosę przekładamy do miski
  • Dodajemy do niej zgrillowane warzywa (szparagi kroimy na mniejsze kawałki), szczypiorek i sok z cytryny
  • Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem
  • Posypujemy pestkami dyni

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szparag (480 g)
  • Komosa ryżowa biała (180 g)
  • Kalarepa (165 g)
  • Rzodkiewka (120 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pestki dyni łuskane (20 g)
  • Sok z cytryny (15 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa rybna, jarzynowa

Marchew obieramy i kroimy w plasterki Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części Cebulę dymkę i szczypiorek kroimy w krążki Cebulę z marchewką podduszamy na maśle do momentu zeszklenia, zalewamy bulionem i zagotowujemy Doprawiamy solą i…

WIĘCEJ >

Sałatka owocowa

Arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki Gruszki, jabłka kroimy w kostkę Banana kroimy w plastry Winogrono kroimy na połówki, usuwamy pestki Układamy pokrojone owoce, dodajemy jeżyny i borówki 

WIĘCEJ >

Dynia grillowana i jajo sadzone

Dynię kroimy w plastry, grubości około 0,5 cm Na patelni grillowej rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy plastry dyni Lekko solimy i pieprzymy Smażymy z każdej strony po 3-4 min Na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Wybijamy…

WIĘCEJ >

Kasza gryczana z warzywami i imbirem

Kaszę płuczemy i wrzucamy do garnka, w którym będzie litr lekko osolonego wrzątku Gotujemy około 15 min, odcedzamy na sicie (czas gotowania zależy od tego jak bardzo twardą kaszę lubicie) Cebulę i czosnek obieramy, kroimy…

WIĘCEJ >