fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z grillowanymi warzywami i komosą ryżową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb497206d-9a04-4870-b6b0-c41cc1001ff7
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z grillowanymi warzywami i komosą ryżową

Przygotowanie

  • Komosę ryżową płuczemy w gorącej wodzie i gotujemy w 2 szklankach wrzącej wody
  • Ze szparagów odłamujemy końcówki, wkładamy do miski i mieszamy z oliwą z oliwek
  • Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, kalarepę w słupki
  • Wrzucamy je do miski i mieszamy dokładnie z oliwą
  • Wszystkie warzywa z miski lekko grillujemy z obu stron
  • Ugotowaną komosę przekładamy do miski
  • Dodajemy do niej zgrillowane warzywa (szparagi kroimy na mniejsze kawałki), szczypiorek i sok z cytryny
  • Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem
  • Posypujemy pestkami dyni

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojej aktualnej diety.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne sałatki z wykorzystaniem komosy ryżowej.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 szklanka komosy ryżowej (180 g)
  • 1 pęczek szparagów (480 g)
  • 8 rzodkiewek (120 g)
  • 1 kalarepa (165 g)
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku (10 g)
  • 1-2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny (40 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • 2 łyżki pestki dyni łuskanych (20 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mini kebab wieprzowy z szaszłykami warzywnymi

Mini kebab:·         Mięso włożyć do miski Dodać sól, pieprz i tymianek Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa Mięso wyrabiamy rękami aż się dokładnie połączy, czyli przez jakąś minutę trzeba wyrabiać…

WIĘCEJ >

Imbirowa sałatka z awokado

Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez praskę i dodajemy do całości. Sałatkę polewamy oliwą i posypujemy solą.

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa z mlekiem kokosowym

Grzyby oczyszczamy i kroimy w grubą kostkę Zagotowujemy wodę i dodajemy do niej grzyby Gotujemy przez chwilę grzyby Po kilku minutach dolewamy mleko i wsypujemy przyprawy Gotujemy jeszcze przez około 20 minut mieszając co jakiś…

WIĘCEJ >

Poziomki

Poziomki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >