fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z grillowanymi warzywami i komosą ryżową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb497206d-9a04-4870-b6b0-c41cc1001ff7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z grillowanymi warzywami i komosą ryżową

Przygotowanie

  • Komosę ryżową płuczemy w gorącej wodzie i gotujemy w 2 szklankach wrzącej wody
  • Ze szparagów odłamujemy końcówki, wkładamy do miski i mieszamy z oliwą z oliwek
  • Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, kalarepę w słupki
  • Wrzucamy je do miski i mieszamy dokładnie z oliwą
  • Wszystkie warzywa z miski lekko grillujemy z obu stron
  • Ugotowaną komosę przekładamy do miski
  • Dodajemy do niej zgrillowane warzywa (szparagi kroimy na mniejsze kawałki), szczypiorek i sok z cytryny
  • Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem
  • Posypujemy pestkami dyni

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szparag (480 g)
  • Komosa ryżowa biała (180 g)
  • Kalarepa (165 g)
  • Rzodkiewka (120 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pestki dyni łuskane (20 g)
  • Sok z cytryny (15 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mocno rozgrzewający gulasz jagnięcy

Mięso płuczemy, osuszamy za pomocą papierowego ręcznika i kroimy na drobne kawałki. Posypujemy łyżeczką soli himalajskiej. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej kokosowy. W międzyczasie kroimy drobno czosnek, a cebulę w piórka. Na dosyć…

WIĘCEJ >

Surówka z pekińskiej

Kapustę siekamy i wrzucamy do jakiejś miski Ogórka, pomidora, rzodkiewki kroimy i dodajemy do miski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy majonez i mieszamy

WIĘCEJ >

Leczo AIP

Cukinię obieramy, kroimy wzdłuż i później na grube plastry. Cebulę kroimy w dużą kostkę. W głębokim rondlu rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty czosnek. Smażymy 3-5 minut. Dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy kolejne…

WIĘCEJ >

Pasta warzywna

Warzywa obieramy Ścieramy na tarce Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy w rondelku tłuszcz i smażymy przez 2-3 min cebulę z czosnkiem Dodajemy starte warzywa Wlewamy pół szklanki zimnej wody, przykrywamy pokrywką i…

WIĘCEJ >