fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z grillowanymi warzywami i komosą ryżową

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-35

Sałatka z grillowanymi warzywami i komosą ryżową

Przygotowanie

  • Komosę ryżową płuczemy w gorącej wodzie i gotujemy w 2 szklankach wrzącej wody
  • Ze szparagów odłamujemy końcówki, wkładamy do miski i mieszamy z oliwą z oliwek
  • Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, kalarepę w słupki
  • Wrzucamy je do miski i mieszamy dokładnie z oliwą
  • Wszystkie warzywa z miski lekko grillujemy z obu stron
  • Ugotowaną komosę przekładamy do miski
  • Dodajemy do niej zgrillowane warzywa (szparagi kroimy na mniejsze kawałki), szczypiorek i sok z cytryny
  • Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem
  • Posypujemy pestkami dyni

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojej aktualnej diety.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne sałatki z wykorzystaniem komosy ryżowej.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 szklanka komosy ryżowej (180 g)
  • 1 pęczek szparagów (480 g)
  • 8 rzodkiewek (120 g)
  • 1 kalarepa (165 g)
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku (10 g)
  • 1-2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny (40 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • 2 łyżki pestki dyni łuskanych (20 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia grillowa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Topinambur duszony z cukinią, cebulą i czosnkiem

Topinambur gotujemy w osolonej wodzie około przez 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Salceson kroimy w kostkę Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki Posypujemy krążkami cebuli Polewamy sosem

WIĘCEJ >

Smoothie zielone z żółtkami

Wszystkie składniki miksujemy

WIĘCEJ >

Szparagi z sezamem

Najpierw przygotowujemy szparagi Myjemy je oraz chwytając palcami za końcówkę łodygi odłamujemy jej najtwardszą część Gotowe szparagi kroimy na 4-5 cm kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny Delikatnie mieszamy, aby równomiernie pokryły się sokiem Oprószamy solą…

WIĘCEJ >