fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z kurczaka i cukinii

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c963e74a7-ee2e-493b-bc0c-fd522023d1d3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z kurczaka i cukinii

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek wyciskamy przez praskę.
  • Mięso z kurczaka kroimy w kostkę.
  • Mięso podsmażamy na patelni i przekładamy do miski.
  • Na tym samym oleju podsmażamy cebulę (do miękkości). Dodajemy cukinię i przyprawy. Dusimy do miękkości.
  • W miseczce mieszamy majonez, sok z cytryny i czosnek. 
  • Mieszamy kurczaka, sos i cukinię na ciepło.
  • Podanie: na talerzu układamy sałatę, na nią porcję kurczaka z cukinią i posypujemy całość orzechami.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu oraz orzechów. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (600 g)
  • Kurczak pierś (600 g)
  • Sałata rzymska (350 g)
  • Cytryna (160 g)
  • Majonez (150 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Orzech włoski (32 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Oregano suszone (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bitki wołowe z pure z batata

Mięso wołowe myjemy i kroimy na plastry grubości około 1-1,5 cm Smażymy na rozgrzanym tłuszczu po minucie z każdej strony Zalewamy wodą, tak, aby tylko przykryła mięso Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy…

WIĘCEJ >

Szakszuka

Świeże pomidory- sparzyć, obrać ze skórki, wykroić gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Na małej patelni rozpuścić olej kokosowy podsmażyć chwilę czosnek, dodać pomidory, wymieszać z przyprawami i odparować nie mieszając (by zostały w kawałkach)….

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i orzechami włoskimi

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Orzechy drobno siekamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy orzechami

WIĘCEJ >

Mus bananowy z sosem malinowym

Banany obieramy i miksujemy w jakimś naczyniu Dododajemy nasiona chia Wyciskamy sok z cytryny Mieszamy i napełniamy pucharki/szklanki Wkładamy do lodówki na 2-3 godz. Sos malinowy: Maliny wkładamy do garnuszka Podgrzewamy aż się rozpuszczą i…

WIĘCEJ >