fbpx
logo
Szukaj
open close

Meksykańska sałatka z kurczaka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7f5832b5-8952-4004-a95e-2b2a0dd11233
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Meksykańska sałatka z kurczaka

Przygotowanie

  • Pierś z kurczaka gotujemy ok. 20-30 minut, a następnie po wystudzeniu kroimy w kostkę.
  • Cebulę drobno siekamy.
  • Papryki i pomidora kroimy w kostkę.
  • W miseczce przygotowujemy sos, łącząc: majonez, sok z cytryny, chilli, kmin, sól i pieprz do smaku.
  • W dużej misce mieszamy kurczaka z papryką i cebulą. Dodajemy sos majonezowy i delikatnie mieszamy. 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kurczak pierś (400 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Majonez (100 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Chili (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kmin rzymski (1 g)
  • Papryka słodka mielona (1 g)
  • Papryka ostra mielona (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z kurczaka i jabłek

Pierś z kurczaka gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 20 minut Następnie po ostudzeniu kroimy w kostkę Selera i awokado kroimy w kostkę Jabłko obieramy i także kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy w…

WIĘCEJ >

Makaron z wieprzowiną

Wieprzowinę kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim przyprawy Mięso umieszczamy w patelni W czasie kiedy się smaży – kroimy warzywa w paski Łączymy je z wieprzowiną Makaron płuczemy na sitku…

WIĘCEJ >

Kokosowy dorsz

Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem Do jajka dodajemy wiórki, przyprawy i mieszamy Masę odstawiamy na około 10 minut Na patelni rozgrzewamy masło Obtaczamy filet z dorsza w panierce i układamy na patelni Smażymy…

WIĘCEJ >

Dorsz panierowany w kokosie przekładany szpinakiem z puree marchewkowo – selerowym

Puree:         Marchew i seler obrać, pokroić w kawałki Zalać wrzącą wodą, lekko osolić i gotować 20 min aż będą miękkie Odcedzić wodę, dodać łyżkę tłuszczu Zmiksować na puree Szpinak: Szpinak należy minimum 2 godz. wcześniej…

WIĘCEJ >