fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z mango, granatem i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c38130305-4a09-4aa6-a787-2178bb77d331-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z mango, granatem i awokado

Przygotowanie

  • Warzywa i owoce dokładnie myjemy
  • Awokado, mango i ogórka kroimy w kostkę i wrzucamy do miski
  • Dodajemy poszatkowany szczypiorek, porwaną sałatę oraz rukolę
  • Posypujemy pestkami granatu
  • Sok z limonki łączymy z oliwą, miodem i solą
  • Tak przyrządzonym sosem polewamy sałatkę i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji znajduje się w opisach piktogramów.

Uwagi

W powiązanych przepisach zainspiruj się inną sałatką z wykorzystaniem awokado.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 dojrzałe awokado (140 g)
  • 1 dojrzałe mango (280 g)
  • 1 granat (100 g)
  • 2 duże garście rukoli (40 g)
  • 1 główka sałaty masłowej (210 g)
  • 1 pęczek szczypiorku (20 g)
  • 1 ogórek zielony (180 g)
  • Sok z ½ limonki (50 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • 1 łyżeczka miodu (12 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielona zupa

Szpinak i rukolę gotujemy w wodzie przez 10 minut Po tym czasie dolewamy mleko kokosowe i przyprawy Całość blendujemy Gotujemy jeszcze kilka minut i zdejmujemy z ognia Jeżeli chcemy zagęścić zupę, dodajemy oddzielone wcześniej od…

WIĘCEJ >

Zupa ziemniaczana

Wszystkie warzywa po obraniu i umyciu kroimy w dużą kostkę Na maśle klarowanego podsmażamy cebulę i ziemniaki Dodajemy łyżeczkę curry W osobnym garnku gotujemy w bulionie marchewkę i por Po 15 minutach dodajemy podsmażone ziemniaki…

WIĘCEJ >

Shake z kaki

Kaki obrać, pokroić w kawałki i wrzucić do blendera kielichowego Dodać wodę kokosową Wycisnąć sok z cytryny, dodać do blendera Miksować 15 sekund

WIĘCEJ >

Chleb kokosowy

Wymieszać wszystkie składniki razem i wlać do wysmarowanej olejem kokosowym formy.  Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Obrócić bochenek i poczekać, aż całkowicie ostygnie na stojaku przed podaniem. 

WIĘCEJ >