fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z mango, granatem i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c38130305-4a09-4aa6-a787-2178bb77d331-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z mango, granatem i awokado

Przygotowanie

  • Warzywa i owoce dokładnie myjemy
  • Awokado, mango i ogórka kroimy w kostkę i wrzucamy do miski
  • Dodajemy poszatkowany szczypiorek, porwaną sałatę oraz rukolę
  • Posypujemy pestkami granatu
  • Sok z limonki łączymy z oliwą, miodem i solą
  • Tak przyrządzonym sosem polewamy sałatkę i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji znajduje się w opisach piktogramów.

Uwagi

W powiązanych przepisach zainspiruj się inną sałatką z wykorzystaniem awokado.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 dojrzałe awokado (140 g)
  • 1 dojrzałe mango (280 g)
  • 1 granat (100 g)
  • 2 duże garście rukoli (40 g)
  • 1 główka sałaty masłowej (210 g)
  • 1 pęczek szczypiorku (20 g)
  • 1 ogórek zielony (180 g)
  • Sok z ½ limonki (50 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • 1 łyżeczka miodu (12 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Parówki drobiowe grillowane

Podgrzej parówki. Wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Wyciągnij po 5 min. Połóż parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową, grilluj do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa z jajem (wegetariańska)

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >

Jaglanka z borówkami i płatkami migdała

Kaszę gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść borówek i posypujemy płatkami migdałowymi

WIĘCEJ >

Surówka z selera korzeniowego z ananasem

Selera obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dość drobnych oczkach. Ananasa kroimy w kosteczkę lub w cienkie słupki. Selera mieszamy z ananasem, dodajemy mleko kokosowe. Mieszamy.

WIĘCEJ >