fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z mango, granatem i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c38130305-4a09-4aa6-a787-2178bb77d331-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z mango, granatem i awokado

Przygotowanie

  • Warzywa i owoce dokładnie myjemy
  • Awokado, mango i ogórka kroimy w kostkę i wrzucamy do miski
  • Dodajemy poszatkowany szczypiorek, porwaną sałatę oraz rukolę
  • Posypujemy pestkami granatu
  • Sok z limonki łączymy z oliwą, miodem i solą
  • Tak przyrządzonym sosem polewamy sałatkę i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mango (280 g)
  • Sałata masłowa (210 g)
  • Ogórek długi (180 g)
  • Awokado (140 g)
  • Granat (100 g)
  • Sok z limonki (50 g)
  • Rukola (40 g)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl szpinakowo-borówkowy

W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, dodajemy szpinak, ogórek, borówki, olej kokosowy i lód Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Dekorujemy miętą

WIĘCEJ >

Tarta daktylowo-kokosowa z malinami, jagodami i borówkami

Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować  Zalewamy wrzątkiem, tak, żeby je zakryło Przykrywamy pokrywką i czekamy z dwie minuty Następnie dolewamy olej kokosowy Miksujemy blenderem na jednolita masę Dodajemy wiórki kokosowe i…

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…

WIĘCEJ >