Sałatka z owoców sezonowych – lato
Sałatka z owoców sezonowych – lato
Przygotowanie
- Wszystkie owoce umyć
- Z moreli usunąć pestkę, pokroić kostkę
- Truskawki pokroić na połówki lub na ćwiartki
- Wymieszać wszystkie owoce
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Do sporządzenia tej sałatki możesz użyć dowolnych, ulubionych owoców.
Autor
Lista składników
- Morela (90 g)
- Truskawka (70 g)
- Borówka (50 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Mus z mango
Obieramy mango i kroimy na mniejsze kawałki Pokrojony owoc blendujemy z mlekiem kokosowym na gładki mus Opcjonalnie możemy dodać ziarenka chia (niedozwolone na aip)
WIĘCEJ >Krem z cukinii z kawałkami kurczaka
Kroimy selera i wrzucamy na rozgrzaną patelnię Jak się zeszkli wrzucamy cukinię i dusimy, aż zmięknie Dodajemy na koniec posiekany ząbek czosnku Zalewamy wszystko bulionem Dusimy przez 5 minut Dodajemy kolendrę, doprawiamy i blendujemy Doprawiamy,…
WIĘCEJ >Sałatka jarzynowa (wegetariańska)
Marchew i pietruszkę obrać Brokuł i kalafior podzielić na różyczki Brukselki oczyścić Bierzemy garnek zagotowujemy w nim wodę z łyżeczką soli Do gorącej wody wkładamy marchew, pietruszkę i brukselkę Gotujemy 10 min Dorzucamy do garnka…
WIĘCEJ >Kremowe leczo
Warzywa, kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy chwilę w garnku na maśle. Po 10 minutach dolewamy mleko kokosowe, pomidory krojone i przyprawy. Wszystko dusimy około 30 minut na małym ogniu co jakiś czas mieszając.
WIĘCEJ >