fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z owoców sezonowych – lato

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2307228b-f347-483c-93c2-8351194dfb24

Sałatka z owoców sezonowych – lato

Przygotowanie

  • Wszystkie owoce umyć
  • Z moreli usunąć pestkę, pokroić kostkę
  • Truskawki pokroić na połówki lub na ćwiartki
  • Wymieszać wszystkie owoce

Uwagi

Sałatkę można zrobić z dowolnych owoców dostępnych latem, takich jak: maliny, wiśnie, czereśnie, porzeczki, arbuz, brzoskwinie.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 morele (90 g)
  • 5 – 6 truskawek (70 g)
  • 1 garść borówek (60 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zrazy wołowe z cukinią

Cukinię kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Obsmażamy cukinię z koperkiem przez 2 minuty. Płaty wołowiny rozkładamy na talerzu, wypełniamy cukiniowym farszem i zawijamy. Zrazy układamy w misie wolnowaru i zalewamy przecierem pomidorowym rozcieńczonym z…

WIĘCEJ >

Komosanka z jogurtem kokosowym i miętą

Komosę ryżową gotujemy do miękkości w wodzie około 12 minut Mieszamy z jogurtem kokosowym Odstawiamy na 10 minut Dekorujemy posiekanymi listkami mięty i suszoną miętą

WIĘCEJ >

Sałatka waldorf

Orzechy zalewamy zimną wodą na całą noc Rodzynki wrzucamy do kubeczka, zalewamy gorącą wodą i przykrywamy talerzykiem Po 5 min odcedzamy rodzynki przez sitko Seler obieramy i kroimy w cienie „frytki” (jak mamy nożyk karbowany,…

WIĘCEJ >