Sałatka z owoców sezonowych – lato
Sałatka z owoców sezonowych – lato
Przygotowanie
- Wszystkie owoce umyć
- Z moreli usunąć pestkę, pokroić kostkę
- Truskawki pokroić na połówki lub na ćwiartki
- Wymieszać wszystkie owoce
Uwagi
Sałatkę można zrobić z dowolnych owoców dostępnych latem, takich jak: maliny, wiśnie, czereśnie, porzeczki, arbuz, brzoskwinie.
Autor
Lista składników
- 2 morele (90 g)
- 5 – 6 truskawek (70 g)
- 1 garść borówek (60 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pasztet warzywny
Warzywa gotujemy do miękkości (punkt pomijamy jeśli posiadamy ugotowane wcześniej warzywa) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Ugotowane warzywa przepuszczamy przez szatkownicę. Następnie mieszamy z jajami, mąką i przyprawami Masę przelewamy do naczynia żaroodpornego Pasztet pieczemy…
WIĘCEJ >Sałatka marokańska z batatów
Bataty obieramy i kroimy w dużą kostkę. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C z opcją grzania góra-dół. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy i mieszamy z nim bataty z przyprawami. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do…
WIĘCEJ >Śledzie w pomidorach
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, lub kostkę Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy przez 3 min cebulę Dodajemy koncentrat, mieszamy i podsmażamy 5 min Przekładamy do miski, czekamy 30 min aż przestygnie, wlewamy oliwę Lekko…
WIĘCEJ >Zupa czosnkowa na rosole
W garnku rozgrzewamy olej kokosowy Czosnek z cebulą obieramy i kroimy w kostkę Dodajemy do garnka Smażymy chwilę tak, by się lekko przyrumieniły Zalewamy rosołem i miksujemy blenderem na gładki krem Doprawiamy solą Przed podaniem…
WIĘCEJ >