fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z roszponką i cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c417ebbc5-7f84-487a-980f-ccb02d16730e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z roszponką i cukinią

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka z wodą – gotujemy do miękkości
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Do miski wsypujemy roszponkę, paprykę i ugotowaną cukinię
  • Posypujemy startym serem, polewamy oliwą i sokiem z cytryny
  • Możemy podawać zarówno na ciepło jak i po wystygnięciu cukinii

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie związanej z nietolerancjami.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 cukinia (300 g)
  • 4 garście roszponki (100 g)
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 4 łyżki oliwy z oliwek (40 ml)
  • Sok z ½ cytryny (40 g)
  • 100 g sera podpuszczkowego twardego

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szaszłyk z kurczaka na batatach

Kurczaka kroimy w kostkę 2-3 cm Solimy, pieprzymy Tymianek drobno siekamy i mieszamy mięso z przyprawami Boczek kroimy w plastry grubości około 0,5 cm Paprykę kroimy w kostkę około 2,5 cm Cebulę kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Stek wołowy z grillowaną cukinią

Mięso smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 3-4 minuty z każdej strony. Przekładamy na deskę, żeby odpoczęło. W tym czasie na tej samej patelni smażymy pokrojony czosnek i cukinie, lekko solimy. Mięso kładziemy na talerz…

WIĘCEJ >

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z grillowaną cukinią i kalarepą

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na połowy Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę Mielimy też obraną…

WIĘCEJ >

Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym (wegański / wegetariański)

Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…

WIĘCEJ >