fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z roszponką i cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c417ebbc5-7f84-487a-980f-ccb02d16730e

Sałatka z roszponką i cukinią

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka z wodą – gotujemy do miękkości
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Do miski wsypujemy roszponkę, paprykę i ugotowaną cukinię
  • Posypujemy startym serem, polewamy oliwą i sokiem z cytryny
  • Możemy podawać zarówno na ciepło jak i po wystygnięciu cukinii

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie związanej z nietolerancjami.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 cukinia (300 g)
  • 4 garście roszponki (100 g)
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 4 łyżki oliwy z oliwek (40 ml)
  • Sok z ½ cytryny (40 g)
  • 100 g sera podpuszczkowego twardego

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zapiekanka pomidorowo-bakłażanowa z indyka

Włączamy piekarnik: 180 st. C, opcja pieczenia „góra-dół”.  Bakłażana kroimy w ok 2 cm kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Z batata obieraczką robimy wstążki lub kroimy w cienkie paski. Na patelni podsmażamy mięso z cebulą…

WIĘCEJ >

Pasztet z grzybami

Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Rano zmieniamy wodę i zostawiamy jeszcze przez 1 godz. Cebulę, wątróbkę, namoczone grzyby i karkówkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa Wlewamy do masy mielonej bulion, dodajemy…

WIĘCEJ >

Marchewkowy makaron z mięsem mielonym

Przy pomocy obieraczki, obieramy marchewki na ‘makaron’. Podsmażamy go na maśle Do marchewek dodajemy mięso mielone i mieszamy łopatką. Po 3 minutach zalewamy passatą pomidorową.  Dusimy razem z przyprawami ok.15 minut. W razie potrzeby możemy…

WIĘCEJ >

Pomidorowa wołowina z cukinią

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Na patelni podgrzewamy pół szklanki wody. Wrzucamy mięso z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Gdy mięso zmieni już lekko kolor, zalewamy je passatą pomidorową i…

WIĘCEJ >