fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem w koszulce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cafa48886-1b01-436c-b9d8-c3a543ca87b9-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem w koszulce

Przygotowanie

  • Makrelę obrać ze skóry i ości
  • Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać ocet, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka
  • Gotować 3 – 5 minut
  • Ogórka pokroić w paski
  • Pomidorki poprzekrawać na połówki
  • Paprykę pokroić w cienkie paseczki
  • Mix sałat rozłożyć na talerzu i umieścić na nim pokrojone warzywa
  • Dodać ugotowane jajka i obraną rybę
  • Polać sosem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki przepisu odpowiadają Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów, by zainspirować się przyrządzeniem sałatki z wędzoną makrelą.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 liście sałaty radicchio (105 g)
  • ½ garści roszponki (ok. 15 g)
  • ½ garści szpinaku (10 g)
  • 3 liście sałaty rzymskiej (105 g)
  • ½ wędzonej makreli (ok. 65 g)
  • ½ awokado (70 g)
  • ⅓ ogórka zielonego (60 g)
  • 6 pomidorków koktajlowych (120 g)
  • ½ czerwonej cebuli (50 g)
  • ⅓ papryki czerwonej (80 g)
  • 3 jaja kurze roz. M (153 g)
  • 4 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żurek Paleo

Białą kiełbasę parzymy przez 15 min, wyjmujemy z wody (wodę zostawiamy!), kiełbasę zostawiamy do ostygnięcia Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kiełbasę białą i śląską pokroić w plasterki  Boczek pokroić w małą kostkę  W…

WIĘCEJ >

Tarta daktylowo-kokosowa z malinami, jagodami i borówkami

Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować  Zalewamy wrzątkiem, tak, żeby je zakryło Przykrywamy pokrywką i czekamy z dwie minuty Następnie dolewamy olej kokosowy Miksujemy blenderem na jednolita masę Dodajemy wiórki kokosowe i…

WIĘCEJ >

Kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi

Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy, marchew ścieramy na średnich oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i czosnek, po chwili dodajemy…

WIĘCEJ >

Bigos z czerwonej kapusty

Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki Brokuł dzielimy na różyczki Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy passatą Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą tak, aby przykrywała warzywa Doprowadzamy do bulgotania i gotujemy na małym ogniu…

WIĘCEJ >