fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem w koszulce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cafa48886-1b01-436c-b9d8-c3a543ca87b9-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem w koszulce

Przygotowanie

  • Makrelę obrać ze skóry i ości
  • Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać ocet, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka
  • Gotować 3 – 5 minut
  • Ogórka pokroić w paski
  • Pomidorki poprzekrawać na połówki
  • Paprykę pokroić w cienkie paseczki
  • Mix sałat rozłożyć na talerzu i umieścić na nim pokrojone warzywa
  • Dodać ugotowane jajka i obraną rybę
  • Polać sosem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów, by zainspirować się przyrządzeniem sałatki z wędzoną makrelą.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (120 g)
  • Sałata rzymska (105 g)
  • Sałata radicchio (105 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Papryka czerwona (80 g)
  • Awokado (70 g)
  • Makrela wędzona (65 g)
  • Ogórek długi (60 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Sałata roszponka (15 g)
  • Szpinak (10 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ozorek wieprzowy w sosie winno – śliwkowym z batatami

Ozorek: Marchew, pietruszkę i por oczyszczamy, wrzucamy do garnka, zalewamy 1 l zimnej wody Dodajemy do garnka ozorek, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 60 min Wyjmujemy ozorek, od razu wkładamy do…

WIĘCEJ >

Wegetariański rosół

Marchewkę, pietruszkę i selera dokładnie szorujemy, nie obieramy i wkładamy do dużego garnka Umytą cebulę obieramy, łupiny przekładamy do garnka (dodadzą pięknego koloru), a wnętrze cebul kroimy na pół i każdą opalamy nad ogniem kuchenki do…

WIĘCEJ >

Krem z topinamburu

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paski Rozgrzewamy garnek Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty, a następnie wyciągamy go łyżką cedzakową i odkładamy na talerz Na wytopiony tłuszcz z boczku…

WIĘCEJ >

Faszerowane pomidory

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przy pomocy łyżki wydrążamy pomidory. Wydrążoną część pomidorów kroimy, wyrzucając twardy środek Pokrojone pomidory dusimy na patelni z masłem, mięsem i przyprawami Dusimy ok.10 – 15 minut (lub do czasu…

WIĘCEJ >