fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem w koszulce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cafa48886-1b01-436c-b9d8-c3a543ca87b9-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem w koszulce

Przygotowanie

  • Makrelę obrać ze skóry i ości
  • Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać ocet, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka
  • Gotować 3 – 5 minut
  • Ogórka pokroić w paski
  • Pomidorki poprzekrawać na połówki
  • Paprykę pokroić w cienkie paseczki
  • Mix sałat rozłożyć na talerzu i umieścić na nim pokrojone warzywa
  • Dodać ugotowane jajka i obraną rybę
  • Polać sosem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki przepisu odpowiadają Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów, by zainspirować się przyrządzeniem sałatki z wędzoną makrelą.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 liście sałaty radicchio (105 g)
  • ½ garści roszponki (ok. 15 g)
  • ½ garści szpinaku (10 g)
  • 3 liście sałaty rzymskiej (105 g)
  • ½ wędzonej makreli (ok. 65 g)
  • ½ awokado (70 g)
  • ⅓ ogórka zielonego (60 g)
  • 6 pomidorków koktajlowych (120 g)
  • ½ czerwonej cebuli (50 g)
  • ⅓ papryki czerwonej (80 g)
  • 3 jaja kurze roz. M (153 g)
  • 4 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Rolada z karkówki faszerowana duszonym porem z grillowanymi warzywami

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pora przekroić na pół, wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między liśćmi i pokroić w półksiężyce Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

Brokuł kroimy na mniejsze kawałki Pomidor kroimy w cząstki Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry Szynkę i salceson kroimy w plastry lub w kostkę Układamy wszystko na talerzu i polewamy sosem

WIĘCEJ >

Orzeźwiająca sałatka z melonem

Pomidorki kroimy na połówki, melona w małe kosteczki. Wszystkie warzywa mieszamy razem w dużej misce. Składniki na dressing mieszamy osobno w małej miseczce. Polewamy warzywa sosem i dokładnie mieszamy. Posypujemy migdałami dla dekoracji.

WIĘCEJ >

Paprykarz wegański

Gotujemy ryż wedle instrukcji na opakowaniu i odcedzamy na sicie Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Paprykę kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >