Wędzona makrela
Wędzona makrela
Przygotowanie
- Makrelę obrać ze skóry i ości i … zjeść. Dołóż do tego posiłku świeże warzywa, takie jakie lubisz.
Rady dietetyka
Jeśli nie lubisz makreli możesz spożyć inny rodzaj wędzonej ryby, np. halibut lub łosoś (najlepiej ekologiczny).
Uwagi
Dołóż do tego posiłku świeże, duszone lub grillowane warzywa (takie jakie lubisz).
W powiązanych, podpiętych przepisach znajdziesz nasze propozycje przyrządzenia makreli w bardzo smaczny sposób.
Autor
Lista składników
- 1 makrela wędzona (125 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka z pestkami dyni
Płuczemy i osuszamy rukolę Myjemy pomidory i ogórka, a następnie kroimy Wrzucamy warzywa do miski Oliwę, ocet, musztardę,szczyptę soli i pieprzu umieszczamy w zamkniętym słoiku i wstrząsamy energicznie Warzywa w misce posypujemy pestkami dyni i…
WIĘCEJ >Ryż z kalafiora
Kalafior dzielimy na małe kawałki Miksujemy blenderem w nakładce miksującej przez minutę, aż kalafior będzie przypominał wyglądem ryż
WIĘCEJ >Sałatka z komosy ryżowej i suma wędzonego
Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 min Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak gotuje…
WIĘCEJ >Dip ziołowy
Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy Dodajemy koperek, szczypiorek i miętę oraz sok wyciśnięty z 1 cytryny Blendujemy na gładki dip Doprawiamy solą
WIĘCEJ >