fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wędzona makrela

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz18-2-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wędzona makrela

Przygotowanie

  • Makrelę obrać ze skóry i ości i … zjeść. Dołóż do tego posiłku świeże warzywa, takie jakie lubisz.

Rady dietetyka

Jeśli nie lubisz makreli możesz spożyć inny rodzaj wędzonej ryby, np. halibut lub łosoś (najlepiej ekologiczny).

Uwagi

Dołóż do tego posiłku świeże, duszone lub grillowane warzywa (takie jakie lubisz).

W powiązanych, podpiętych przepisach znajdziesz nasze propozycje przyrządzenia makreli w bardzo smaczny sposób.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 1
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 makrela wędzona (125 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Parówki włożyć do wrzącej wody i zminimalizować płomień, parzyć 5 min Por przekroić wzdłuż, przepłukać pod bieżąca wodą, pokroić w cienkie półksiężyce i wrzucić do miski Ogórek kiszony pokroić w kostkę Z jabłka usunąć gniazdo…

WIĘCEJ >

Placki jabłkowe z sosem malinowym

Placki: Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Do startego jabłka dodać jajko Rozmieszać rózgą lub mikserem Dodajemy mąkę gryczaną i jaglaną i mieszamy Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Łyżką nakładamy porcję ciasta na…

WIĘCEJ >

Gulasz z serca wołowego

Serce kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, wrzucamy mięso i smażymy 10 min Serce przekładamy do garnka i zalewamy wodą tyle żeby poziom wody był 2 centymetry wyższy nad serce Włączamy gaz pod…

WIĘCEJ >