fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wędzona makrela

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz18-2-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wędzona makrela

Przygotowanie

  • Makrelę obrać ze skóry i ości i … zjeść. Dołóż do tego posiłku świeże warzywa, takie jakie lubisz.

Rady dietetyka

Jeśli nie lubisz makreli możesz spożyć inny rodzaj wędzonej ryby, np. halibut lub łosoś (najlepiej ekologiczny).

Uwagi

Dołóż do tego posiłku świeże, duszone lub grillowane warzywa (takie jakie lubisz).

W powiązanych, podpiętych przepisach znajdziesz nasze propozycje przyrządzenia makreli w bardzo smaczny sposób.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 1
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 makrela wędzona (125 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z pestkami dyni

Płuczemy i osuszamy rukolę Myjemy pomidory i ogórka, a następnie kroimy Wrzucamy warzywa do miski Oliwę, ocet, musztardę,szczyptę soli i pieprzu umieszczamy w zamkniętym słoiku i wstrząsamy energicznie Warzywa w misce posypujemy pestkami dyni i…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Miksujemy blenderem w nakładce miksującej przez minutę, aż kalafior będzie przypominał wyglądem ryż

WIĘCEJ >

Sałatka z komosy ryżowej i suma wędzonego

Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 min Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak gotuje…

WIĘCEJ >

Dip ziołowy

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy Dodajemy koperek, szczypiorek i miętę oraz sok wyciśnięty z 1 cytryny Blendujemy na gładki dip Doprawiamy solą

WIĘCEJ >