fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wędzona makrela

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz18-2-3

Wędzona makrela

Przygotowanie

  • Makrelę obrać ze skóry i ości i … zjeść. Dołóż do tego posiłku świeże warzywa, takie jakie lubisz.

Rady dietetyka

Jeśli nie lubisz makreli możesz spożyć inny rodzaj wędzonej ryby, np. halibut lub łosoś (najlepiej ekologiczny).

Uwagi

Dołóż do tego posiłku świeże, duszone lub grillowane warzywa (takie jakie lubisz).

W powiązanych, podpiętych przepisach znajdziesz nasze propozycje przyrządzenia makreli w bardzo smaczny sposób.

Autor

Iwona Wierzbicka
Czas: do 15 minut
Składniki: 1
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 makrela wędzona (125 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti z cukinii na zimno

Cukinię obieramy i tniemy na cieniutkie paseczki używając do tego celu obieraczki do warzyw. Przydatnym urządzeniem do tego celu może (…)

WIĘCEJ >

Shakshouka

Papryki kroimy w cienkie paski, cebulę w piórka, a pomidory w mniejsze kawałki. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i papryki, (…)

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach

Mięso mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy (…)

WIĘCEJ >

Mini serniczki z nerkowców na kokosowym spodzie z płatkami kokosa

Spód: Daktyle zalewamy wrzątkiem Odstawiamy na 10 min Miksujemy blenderem Mieszamy z wiórkami i tłuszczem Powinna nam wyjść taka klejąca (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl