Wędzona makrela
Wędzona makrela
Przygotowanie
- Makrelę obrać ze skóry i ości i … zjeść. Dołóż do tego posiłku świeże warzywa, takie jakie lubisz.
Rady dietetyka
Jeśli nie lubisz makreli możesz spożyć inny rodzaj wędzonej ryby, np. halibut lub łosoś (najlepiej ekologiczny).
Uwagi
Dołóż do tego posiłku świeże, duszone lub grillowane warzywa (takie jakie lubisz).
W powiązanych, podpiętych przepisach znajdziesz nasze propozycje przyrządzenia makreli w bardzo smaczny sposób.
Autor
Lista składników
- 1 makrela wędzona (125 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów
Parówki włożyć do wrzącej wody i zminimalizować płomień, parzyć 5 min Por przekroić wzdłuż, przepłukać pod bieżąca wodą, pokroić w cienkie półksiężyce i wrzucić do miski Ogórek kiszony pokroić w kostkę Z jabłka usunąć gniazdo…
WIĘCEJ >Placki jabłkowe z sosem malinowym
Placki: Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Do startego jabłka dodać jajko Rozmieszać rózgą lub mikserem Dodajemy mąkę gryczaną i jaglaną i mieszamy Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Łyżką nakładamy porcję ciasta na…
WIĘCEJ >Gulasz z serca wołowego
Serce kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, wrzucamy mięso i smażymy 10 min Serce przekładamy do garnka i zalewamy wodą tyle żeby poziom wody był 2 centymetry wyższy nad serce Włączamy gaz pod…
WIĘCEJ >