fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mix sałat z makrelą i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cda5de0e1-a129-4ea7-9352-ae2401b6daa1-1

Mix sałat z makrelą i awokado

Przygotowanie

  • Sałaty rozłożyć na talerzu
  • Pomidorki pokroić na połówki
  • Awokado obrać i pokroić w paski
  • Paprykę pokroić w paseczki
  • Wszystkie pokrojone składniki ułożyć na sałatach
  • Makrelę obrać ze skóry, wyjąć ości i położyć na sałatach
  • Dodać oliwki
  • Polać sosem vinaigrette

Rady dietetyka

Stosując protokół autoimmunologiczny (AIP) nie spożywamy papryki, pomidorów, a sos przygotowujemy bez użycia musztardy. Przeczytaj na ten temat w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepisy na nasze sosy vinaigrette – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 garść roszponki (25 g)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 4 liście sałaty rzymskiej (140 g)
  • 10 czarnych oliwek (30 g)
  • ½ makreli wędzonej (ok. 65 g)
  • 6 pomidorków koktajlowych (120 g)
  • ½ awokado (70 g)
  • ⅓ papryki czerwonej (ok.60 g)
  • 4 łyżki sosu vinaigrette (40 ml) 

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa czosnkowo-jaglana

Orzechy moczymy w wodzie (najlepiej przez całą noc – około 8 godzin) Czosnek obieramy i siekamy Obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę Kaszę jaglaną przepłukujemy i sparzamy W garnku zagotowujemy bulion i dodajemy kaszę…

WIĘCEJ >

Pieczone mielone mięso z cukinią

Cukinię wydrążamy z nasion, ścieramy na tarce o dużych oczkach Dodajemy odrobinę soli, odstawiamy na 5 minut, a następnie odciskamy z niej sok W misce mieszamy razem mięso mielone, warzywa i jajko Dodajemy curry, sól,…

WIĘCEJ >

Kanie (sowy) panierowane w kokosie na sałacie

Grzyby: Sowy oczyszczamy Jajko wybijamy do głębokiego talerza Solimy, pieprzymy Roztrzepujemy jajka widelcem lub rózgą W drugi głęboki talerz wsypujemy wiórki kokosowe Wkładamy grzyby w jajko, obracamy i przekładamy w wiórki kokosowe i obracamy Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Chłodnik z botwinki, kalarepy i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i…

WIĘCEJ >