fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mix sałat z makrelą i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cda5de0e1-a129-4ea7-9352-ae2401b6daa1-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Mix sałat z makrelą i awokado

Przygotowanie

  • Sałaty rozłożyć na talerzu
  • Pomidorki pokroić na połówki
  • Awokado obrać i pokroić w paski
  • Paprykę pokroić w paseczki
  • Wszystkie pokrojone składniki ułożyć na sałatach
  • Makrelę obrać ze skóry, wyjąć ości i położyć na sałatach
  • Dodać oliwki
  • Polać sosem vinaigrette

Rady dietetyka

Stosując protokół autoimmunologiczny (AIP), nie spożywamy papryki i pomidorów, a sos przygotowujemy bez użycia musztardy. Przeczytaj na ten temat w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepisy na sosy vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata rzymska (140 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Awokado (70 g)
  • Makrela wędzona (65 g)
  • Papryka czerwona (60 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Oliwki czarne (30 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Rukola (20 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mini hot-dogi

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mąkę mieszamy z mlekiem, solą oraz 1 całym jajkiem i jednym żółtkiem (białko wykorzystamy później). Każdą z parówek kroimy na 4 części.  Robimy kulki z ciasta i wkładamy do środka…

WIĘCEJ >

Faszerowane pomidory ze szpinakiem

Kaszę jaglaną gotujemy Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Siekamy szpinak, wrzucamy go na rozgrzaną oliwę, podsmażamy przez 4 minuty, dodajemy sól, odstawiamy Przekładamy szpinak do miski, dodajemy kaszę jaglaną, natkę pietruszki i pieprz, mieszamy Pomidory myjemy….

WIĘCEJ >

Bezglutenowe tortille

Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy masło, a po chwili wlewamy połowę masy naleśnikowej i smażymy z dwóch stron. Czynność powtarzamy z resztą masy. Nasze tortille możemy wypełnić np. meksykańską salsą.

WIĘCEJ >

Warzywa w sosie z boczkiem

Cukinię, bakłażana i boczek kroimy w kostkę. Całość smażymy kilka minut na oliwie, następnie dodajemy mleko kokosowe i dusimy przez 20 minut (aż warzywa zmiękną) co jakiś czas podlewając wodą.

WIĘCEJ >