fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mix sałat z makrelą i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cda5de0e1-a129-4ea7-9352-ae2401b6daa1-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Mix sałat z makrelą i awokado

Przygotowanie

  • Sałaty rozłożyć na talerzu
  • Pomidorki pokroić na połówki
  • Awokado obrać i pokroić w paski
  • Paprykę pokroić w paseczki
  • Wszystkie pokrojone składniki ułożyć na sałatach
  • Makrelę obrać ze skóry, wyjąć ości i położyć na sałatach
  • Dodać oliwki
  • Polać sosem vinaigrette

Rady dietetyka

Stosując protokół autoimmunologiczny (AIP), nie spożywamy papryki i pomidorów, a sos przygotowujemy bez użycia musztardy. Przeczytaj na ten temat w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepisy na sosy vinaigrette.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata rzymska (140 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Awokado (70 g)
  • Makrela wędzona (65 g)
  • Papryka czerwona (60 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Oliwki czarne (30 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Rukola (20 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placki z batatów z wędzoną szynką i sałatką z awokado

Sałata Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu i dokładamy rukolę Pomidorki przekrawamy na połówki Awokado obieramy ze skóry i kroimy na kawałki Awokado i pomidorki kładziemy na sałatę Polewamy sosem Na wierzch kładziemy…

WIĘCEJ >

Spring rolls sajgonki

Mięso podsmażamy w ulubionych przyprawach lub z dodatkiem miodu i musztardy. Włoszczyznę kroimy w paski Arkusze papieru przygotujemy wg instrukcji na opakowaniu – wystarczy chwila moczenia (dociskamy palcami wystające suche fragmenty, papier się nie porwie)…

WIĘCEJ >

Jesienna sałatka z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i pieprzem Dynię pieczemy 40 minut do miękkości Miąższ upieczonej dyni kroimy w kostkę Do miski…

WIĘCEJ >

Imbirowa sałatka z awokado

Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez praskę i dodajemy do całości. Sałatkę polewamy oliwą i posypujemy solą.

WIĘCEJ >