fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa duszone na oleju kokosowym z wędzoną makrelą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz7-1-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Warzywa duszone na oleju kokosowym z wędzoną makrelą

Przygotowanie

  • Makrelę obrać ze skóry i ości
  • Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w plastry lub słupki
  • Cykorię przekroić na pół
  • Rzodkiewki oczyścić i pokroić w plastry
  • Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
  • Wrzucamy wszystkie warzywa i smażymy 3-4 minuty na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając
  • Warzywa lekko solimy i pieprzymy
  • Warzywa przekładamy na talerz
  • Na warzywa kładziemy obraną makrelę

Rady dietetyka

Możesz użyć również innej ryby wędzonej lub kawałków gotowanego mięsa zamiast ryby.

Smalec gęsi można zastąpić olejem kokosowym.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • 3 rzodkiewki (ok. 45 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego (50 g)
  • ½ cykorii (40 g)
  • ½ makreli wędzonej (ok. 60 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Alergeny

Histamina 3, Aminy biogenne 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Comber z królika pieczony z warzywami

Comber nacieramy solą, polewamy sokiem z cytryny. Dodajemy liście laurowe. Odstawiamy na noc do lodówki. Warzywa gotujemy na pół twardo (buraki osobno, żeby nie zabarwiły pozostałych warzyw). Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Na patelni rozgrzewamy olej…

WIĘCEJ >

Placuszki bez glutenu, bez jaj

Wszystkie składniki miksujemy razem dolewając tyle mleka/wody aby uzyskać konsystencję podobną do gęstej śmietany (bardziej gęstą od ciasta naleśnikowego) Smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu z obu stron po 2 minuty Najlepiej usmażyć jednego…

WIĘCEJ >

Topinambur duszony z cebulą i czosnkiem

Topinambur gotujemy w osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym i bananem

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Wkrajamy pół banana

WIĘCEJ >