fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa duszone na oleju kokosowym z wędzoną makrelą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz7-1-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Warzywa duszone na oleju kokosowym z wędzoną makrelą

Przygotowanie

  • Makrelę obrać ze skóry i ości
  • Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w plastry lub słupki
  • Cykorię przekroić na pół
  • Rzodkiewki oczyścić i pokroić w plastry
  • Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
  • Wrzucamy wszystkie warzywa i smażymy 3-4 minuty na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając
  • Warzywa lekko solimy i pieprzymy
  • Warzywa przekładamy na talerz
  • Na warzywa kładziemy obraną makrelę

Uwagi

Do sporządzenia tej potrawy możesz użyć dowolnej, wędzonej ryby.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Makrela wędzona (125 g)
  • Marchew (świeża) (90 g)
  • Rzodkiewka (90 g)
  • Cykoria (80 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Talerz

Alergeny

Histamina 3, Aminy biogenne 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placuszki kasztanowo – bananowe

Wszystko miksujemy (oprócz oleju) Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy Wylewamy placki dowolnej wielkości Smażymy po kilka minut z każdej strony

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa na miksie sałat i rzodkiewek z sosem anchois

Szynka: Wkładamy mięso do wolnowaru Solimy i pieprzymy z każdej strony Ustawiamy wolnowar na opcję „low” na 7 godz. Po tym czasie wyłączamy wolnowar, wyjmujemy kamionkową misę żeby wystygła Gdy misa będzie chłodna, wkładamy na 8…

WIĘCEJ >

Topinambur duszony z cukinią, cebulą i czosnkiem

Topinambur gotujemy w osolonej wodzie około przez 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) kokosowo – bananowy z ananasem

Z góry kokosa odcinamy biały miąższ, żeby dostać się do skorupy Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę, żeby wybić otwór Wodę kokosowa cedzimy przez gęste sitko Resztę kokosa rozcinamy i wydłubujemy łyżką biały miąższ Miąższ…

WIĘCEJ >