fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa duszone na oleju kokosowym z wędzoną makrelą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz7-1-6

Warzywa duszone na oleju kokosowym z wędzoną makrelą

Przygotowanie

  • Makrelę obrać ze skóry i ości
  • Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w plastry lub słupki
  • Cykorię przekroić na pół
  • Rzodkiewki oczyścić i pokroić w plastry
  • Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
  • Wrzucamy wszystkie warzywa i smażymy 3-4 minuty na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając
  • Warzywa lekko solimy i pieprzymy
  • Warzywa przekładamy na talerz
  • Na warzywa kładziemy obraną makrelę

Rady dietetyka

Możesz użyć również innej ryby wędzonej lub kawałków gotowanego mięsa zamiast ryby.

Smalec gęsi można zastąpić olejem kokosowym.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • 3 rzodkiewki (ok. 45 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego (50 g)
  • ½ cykorii (40 g)
  • ½ makreli wędzonej (ok. 60 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Alergeny

Histamina 3, Aminy biogenne 2
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa wędzona

Boczek lub pachwinę kroimy w plasterki i zalewamy passatą pomidorową w garnku Gotujemy boczek na małym ogniu. Możemy dolać szklankę wody W tym czasie kroimy drobno warzywa. Dodajemy je do garnka razem z przyprawami Wszystko…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z truskawkami

Owoce: Wiśnie drylujemy Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek Omlet: Jajka wybić na głęboki talerz lub miskę Posolić Mocno rozmieszać widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Mieszamy dokładnie Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Twarożek z migdałów

Migdały wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie migdały odcedzić na sitku Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Wycisnąć sok z cytryny i zalać nim migdały, dodać miód Zmiksować blenderem Spróbować i…

WIĘCEJ >

Wegański rosół z makaronem Konjac

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” Odcedzamy makaron na sicie W garnku zagotowujemy rosół Dorzucamy do rosołu makaron Wyłączamy palnik i…

WIĘCEJ >