fbpx
logo
Szukaj
open close

Warzywa duszone na oleju kokosowym z wędzoną makrelą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz7-1-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Warzywa duszone na oleju kokosowym z wędzoną makrelą

Przygotowanie

  • Makrelę obrać ze skóry i ości
  • Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w plastry lub słupki
  • Cykorię przekroić na pół
  • Rzodkiewki oczyścić i pokroić w plastry
  • Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
  • Wrzucamy wszystkie warzywa i smażymy 3-4 minuty na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając
  • Warzywa lekko solimy i pieprzymy
  • Warzywa przekładamy na talerz
  • Na warzywa kładziemy obraną makrelę

Uwagi

Do sporządzenia tej potrawy możesz użyć dowolnej, wędzonej ryby.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Makrela wędzona (100 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Rzodkiewka (45 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Talerz

Alergeny

Histamina 3, Aminy biogenne 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz

Mięso kroimy w grubą kostkę i dodajemy do garnka z rozgrzanym smalcem, podlewamy wodą lub bulionem. Warzywa kroimy i wszystko dusimy we własnym sosie do miękkości.

WIĘCEJ >

Makaron karbowany z cukinii z szparagami i brokułami

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min Szparagi i brokuł dzielimy na małe kawałki i dodajemy na patelnię Cukinię kroimy nożem karbowanym w plastry a…

WIĘCEJ >

Sałatka z chorizo

Marchewkę kroimy w słupki lub „na makaron warzywny” przy pomocy obieraczki Na patelni smażymy plasterki chorizo wytapiając z nich tłuszcz Dodajemy marchewkę Sałatę skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy marchewkę z chorizo i mieszamy Posypujemy pestkami słonecznika

WIĘCEJ >

Curry z dynią i ciecierzycą

Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek. Jeśli decydujemy się na ostrą papryczkę to pokrojoną i pozbawioną pestek dodajemy teraz. Po chwili dodajemy przyprawy i smażymy 2-3 minuty. Dynię obieramy ze…

WIĘCEJ >