fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce54bacf9-5acd-4844-a4dc-c90fde6bf210-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Przygotowanie

  • Makrelę obieramy ze skóry i ości
  • Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować
  • Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujemy na gładką masę
  • Próbujemy i doprawiamy do smaku

Rady dietetyka

Jeśli masz czas – upiecz własny chleb (to nie zajmie dużo czasu) – skorzystaj z przepisów powiązanych. Najlepszy będzie chleb na zakwasie. Jeśli kupisz chleb w piekarni, szukaj 100% żyta na zakwasie (gryczany może być trudno dostępny).

Uwagi

1 porcja to 4 kromki (możesz zjeść 2 kromki).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 wędzona makrela (125 g)
  • 200 g miękkiego masła
  • 1 łyżka przecieru / koncentratu pomidorowego (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 3 kromki chleba gryczanego (75 g)

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z bakłażana z oliwkami

Bakłażana myjemy, suszymy i kroimy w dużą kostkę (2×2 cm) Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Do dużego płaskiego naczynia żaroodpornego wrzucamy kostki bakłażana, polewamy 4 łyżkami oliwy i dokładnie mieszamy Wstawiamy do piekarnika i pieczemy…

WIĘCEJ >

Rejuvelac

Komosę wsypujemy do jakiegoś szklanego naczynia zalewamy 2 szklankami wody i zostawiamy na stole na 12 godzin (najlepiej na noc) Następnie komosę cedzimy na sicie i płuczemy pod bieżącą wodą Stawiamy na cały dzień na…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z sarniną

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku….

WIĘCEJ >