fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce54bacf9-5acd-4844-a4dc-c90fde6bf210-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Przygotowanie

  • Makrelę obieramy ze skóry i ości
  • Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować
  • Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujemy na gładką masę
  • Próbujemy i doprawiamy do smaku

Rady dietetyka

Jeśli masz czas – upiecz własny chleb (to nie zajmie dużo czasu) – skorzystaj z przepisów powiązanych. Najlepszy będzie chleb na zakwasie. Jeśli kupisz chleb w piekarni, szukaj 100% żyta na zakwasie (gryczany może być trudno dostępny).

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Prawdziwe masło (200 g)
  • Makrela wędzona (125 g)
  • Chleb gryczany (na drożdżach) (75 g)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smoothie z mango, pomarańczą i granatem

Mango i banana miksujemy razem z sokiem z pomarańczy Przelewamy koktajl do miseczki i dekorujemy pestkami granatu, jagodami, wiórkami i nasionami

WIĘCEJ >

Sałatka z roszponką i cukinią

Cukinię kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka z wodą – gotujemy do miękkości Paprykę kroimy w kostkę Do miski wsypujemy roszponkę, paprykę i ugotowaną cukinię Posypujemy startym serem, polewamy oliwą i sokiem z cytryny…

WIĘCEJ >

Makaron w sosie słonecznikowym

Makaron płuczemy pod strumieniem ciepłej wody na sitku W międzyczasie blendujemy ziarna słonecznika na masło Rozgrzewamy na patelni masło. Po chwili dodajemy masło z ziaren słonecznika i curry Gdy masła połączą się z przyprawami, wrzucamy…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa z jajem (wegetariańska)

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >