fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce54bacf9-5acd-4844-a4dc-c90fde6bf210-1

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Przygotowanie

  • Makrelę obieramy ze skóry i ości
  • Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować
  • Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujemy na gładką masę
  • Próbujemy i doprawiamy do smaku

Rady dietetyka

Jeśli masz czas – upiecz własny chleb (to nie zajmie dużo czasu) – skorzystaj z przepisów powiązanych. Najlepszy będzie chleb na zakwasie. Jeśli kupisz chleb w piekarni, szukaj 100% żyta na zakwasie (gryczany może być trudno dostępny).

Uwagi

1 porcja to 4 kromki (możesz zjeść 2 kromki).

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 wędzona makrela (125 g)
  • 200 g miękkiego masła
  • 1 łyżka przecieru / koncentratu pomidorowego (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 3 kromki chleba gryczanego (75 g)

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka bazowa

Sałaty myjemy, odsączamy, rwiemy na drobne kawałki i układamy na talerzu. Papryki, ogórki i rzodkiewki kroimy w kawałki. Składniki na sos umieszczamy w małym słoiczku lub dobrze zamykanym pojemniczku, a następnie energicznie wstrząsamy, żeby je połączyć. Układamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z wodorostów z wędzonym sumem

Gotujemy glony według zaleceń na opakowaniu Odcedzamy na sicie i przelewamy zimną wodą Nakładamy glony na talerze Nakładamy pomidory suszone Kładziemy na wierzchu kawałki wędzonej ryby Do miseczki wyciskamy sok z cytryny, dodajemy troszkę soli,…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z grasicą i szparagami

Omlet Jajka wybić na głęboki talerz lub miskę Posolić Mocno rozmieszać widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Mieszamy dokładnie Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Na gorącą patelnie wylewamy masę jajeczną…

WIĘCEJ >

Dip ziołowy

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy Dodajemy koperek, szczypiorek i miętę oraz sok wyciśnięty z 1 cytryny Blendujemy na gładki dip Doprawiamy solą

WIĘCEJ >