logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce54bacf9-5acd-4844-a4dc-c90fde6bf210

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Przygotowanie

  • Makrelę obieramy ze skóry i ości
  • Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować
  • Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujemy na gładką masę
  • Próbujemy i doprawiamy do smaku

Rady dietetyka

Jeśli masz czas – upiecz własny chleb (to nie zajmie dużo czasu), skorzystaj z przepisów powiązanych. Najlepszy będzie chleb na zakwasie. Jeśli kupisz chleb w piekarni szukaj 100% żyta na zakwasie (gryczany może być ciężko kupić).

Uwagi

1 porcja – to 4 kromki, chyba że wolisz zjeść 2.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 wędzona makrela – duża
  • 200 g masła – miękkiego, wyjętego z lodówki 2 godz. wcześniej
  • 1 łyżka przecieru / koncentratu pomidorowego
  • Sól, pieprz
  • 3 kromki chleba gryczanego

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Miks sałat z sosem kolendrowym z suszonym schabem

Sałatę i rukolę położyć na talerzu Pomidorki przekroić na ćwiartki Paprykę pokroić w kostkę lub paseczki Pomidory i paprykę położyć (…)

WIĘCEJ >

Cukiniowo – bazyliowy omlet

Cebulę, czosnek i bazylię drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę z czosnkiem. Zanim cebula się (…)

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na drożdżach (szybki) – własnej roboty

Drożdże kruszymy do miski i dodajemy miód Mieszamy aż drożdże się rozpuszczą Dolewamy wodę i lekko solimy Dodajemy mąkę gryczaną (…)

WIĘCEJ >

Szarlotka gryczano – jaglana

Bierzemy miskę i dodajemy masło, mąkę jaglaną i gryczaną, mod, 2 jajka Mieszamy Uzyskane ciasto dzielimy na 2 części Do (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl