fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z wodorostów z wędzonym sumem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz26-2-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z wodorostów z wędzonym sumem

Przygotowanie

  • Gotujemy glony według zaleceń na opakowaniu
  • Odcedzamy na sicie i przelewamy zimną wodą
  • Nakładamy glony na talerze
  • Nakładamy pomidory suszone
  • Kładziemy na wierzchu kawałki wędzonej ryby
  • Do miseczki wyciskamy sok z cytryny, dodajemy troszkę soli, pieprzu i oliwy
  • Mieszamy i polewamy sałatki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składniki przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Sałatkę można podawać z grzankami z chleba gryczanego (najlepiej domowego na zakwasie) – przepis znajduje się podpięty powyżej.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sum wędzony (100 g)
  • Pomidor suszony (60 g)
  • Wakame (25 g)
  • Cytryna (20 g)
  • Ulva (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Krewetki tygrysie w sosie z mleczkiem kokosowym

Na patelni rozpuścić smalec gęsi. Dodać drobno posiekany czosnek. Kiedy się zeszkli wrzucić krewetki (z ogonkami). Smażyć na średnim ogniu kilka minut (aż staną się całkiem różowe), dodać sok z cytryny, a po ok. dwóch…

WIĘCEJ >

Wolnowarzony schab z warzywami

Marchew kroimy w plastry, a paprykę w kostkę.  Na dno wolnowaru wlewamy odrobinę wody, układamy kawałki mięsa, a na wierzch pokrojone warzywa, olej i przyprawy. Wolnowarzymy w trybie Low (1) przez około 4 h lub…

WIĘCEJ >

Omlet z tofu, kurkami, groszkiem i cukinią

Kaszę gryczaną zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 min Cebulę siekamy Kurki kroimy Na oliwie podsmażamy cebulę i kurki Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach Cukinię dorzucamy do cebuli i kurek Następnie dodajemy groszek…

WIĘCEJ >

Sałatka z roszponką i cukinią

Cukinię kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka z wodą – gotujemy do miękkości Paprykę kroimy w kostkę Do miski wsypujemy roszponkę, paprykę i ugotowaną cukinię Posypujemy startym serem, polewamy oliwą i sokiem z cytryny…

WIĘCEJ >