logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Schab nadziewany drobiem, pieczarkami i cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz22-3

Schab nadziewany drobiem, pieczarkami i cebulą

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Pieczarki kroimy w półplastry
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min
  • Mięso mielone (zmielony drób) wkładamy do miski i dodajemy zawartość patelni
  • Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy
  • Formujemy 4 kuleczki i rolujemy je w wałeczki wielkości kciuka
  • Każdy plaster schabu rozbijamy tłuczkiem, żeby miał wielkość minimum naszej dłoni
  • Lekko solimy i pieprzymy rozbite mięso
  • Na środek każdego rozbitego płata mięsa nakładamy farsz i zawijamy, najpierw brzegi do środka, a potem roladkę jakbyśmy zwijali dywan
  • Układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Dodajemy łyżkę smalcu i szklankę wody
  • Przykrywamy pokrywką
  • Wkładamy do piekarnika na 60 min w temp. 170 st. C

Rady dietetyka

Jeśli szkodzi Ci lub nie lubisz czosnku nie dodawaj go. Na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie należy używać pieprzu. Mięso z kurczaka możesz zastąpić innym lub większą porcją pieczarek.

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • plastry schabu bez kości po 140 g każdy
  • 300 g piersi kurczaka (zmielonej lub innego mięsa mielonego)
  • 100 g pieczarek
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki smalcu
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne z pokrywką, Patelnia, Piekarnik, Tłuczek do mięsa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Budyń kasztanowo – kokosowy

Około ¼ szklanki mleka kokosowego odlewamy do jakiejś miseczki Do odlanego mleka dodajemy mąkę kasztanową, cały czas mieszając Resztę mleka (…)

WIĘCEJ >

Kaczka z wolnowaru z modrą kapustą

Kaczka: Kaczkę kładziemy w wolnowarze Solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem  Ręką wcieramy przyprawy w mięso Cebulę obieramy, kroimy w plastry Gruszkę (…)

WIĘCEJ >

Placki jabłkowe z sosem malinowym

Placki: Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Do startego jabłka dodać jajko Rozmieszać rózgą lub mikserem Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Pomelo

Pomelo myjemy, obieramy i dzielimy na cząstki

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl