Schab nadziewany drobiem, pieczarkami i cebulą
Schab nadziewany drobiem, pieczarkami i cebulą
Przygotowanie
- Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
- Pieczarki kroimy w półplastry
- Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min
- Mięso mielone (zmielony drób) wkładamy do miski i dodajemy zawartość patelni
- Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy
- Formujemy 4 kuleczki i rolujemy je w wałeczki wielkości kciuka
- Każdy plaster schabu rozbijamy tłuczkiem, żeby miał wielkość minimum naszej dłoni
- Lekko solimy i pieprzymy rozbite mięso
- Na środek każdego rozbitego płata mięsa nakładamy farsz i zawijamy, najpierw brzegi do środka, a potem roladkę jakbyśmy zwijali dywan
- Układamy w naczyniu żaroodpornym
- Dodajemy łyżkę smalcu i szklankę wody
- Przykrywamy pokrywką
- Wkładamy do piekarnika na 60 min w temp. 170 st. C
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (150 g)
- Wieprzowina schab (surowy) (150 g)
- Pieczarka (świeża) (60 g)
- Cebula czerwona (50 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Koktajl brzoskwiniowy
Płuczemy sałatę, brzoskwinie i maliny Brzoskwinie kroimy na pół i wyciągamy pestki Składniki umieszczamy w blenderze Do składników dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy
WIĘCEJ >Gulasz wieprzowy z boczniakami
Boczniaki pokroić na kawałki, jak są małe grzybki to na pół, jak są większe to na 4-6 części Mięso pokroić w kostkę 1,5 cm Marchew, pietruszkę, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę 1 cm Cebulę,…
WIĘCEJ >Zrazy wieprzowe po staropolsku faszerowane sarną z ziemniakami i sałatą
Zrazy z sosem Łopatkę z sarny zmielić na standardowym sitku / oczkach Lekko posolić, popieprzyć Dodać rozmaryn Wymieszać i podzielić na 4 porcje Z każdej porcji uformować mały wałek (tak z 4 – 5 cm…
WIĘCEJ >Dip z karczochami i szpinakiem
Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu i wrzucić posiekaną cebulę. Po około 3 minutach dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Poczekać, aż czosnek puści aromat i dodać drobno posiekaną cukinię. Kiedy cukinia zmięknie, przełożyć zawartość patelni do…
WIĘCEJ >