fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Schab nadziewany sarną, pieczarkami i cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz22-3-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Schab nadziewany sarną, pieczarkami i cebulą

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Pieczarki kroimy w półplastry
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min
  • Mięso mielone wkładamy do miski i dodajemy zawartość patelni
  • Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy
  • Formujemy 4 kuleczki i rolujemy je w wałeczki wielkości kciuka
  • Każdy plaster schabu rozbijamy tłuczkiem, żeby miał wielkość minimum naszej dłoni
  • Lekko solimy i pieprzymy rozbite mięso
  • Na środek każdego rozbitego płata mięsa nakładamy farsz i zawijamy, najpierw brzegi do środka, a potem roladkę jakbyśmy zwijali dywan
  • Układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Dodajemy łyżkę smalcu i szklankę wody
  • Przykrywamy pokrywką
  • Wkładamy do piekarnika na 60 min w temp. 170 st. C

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz ciekawe pomysły na przyrządzenie mięsa schabowego.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (200 ml)
  • Sarnina łopatka (150 g)
  • Wieprzowina schab (145 g)
  • Pieczarka (świeża) (60 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Naczynie żaroodporne, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tarta truskawkowo-bananowa na kokosowym spodzie

Masło klarowane powinno mięć temperaturę pokojową (wyjmujemy wcześniej z lodówki) W misce mieszamy łyżkę miodu, masło i 12 łyżek mąki kokosowej Ciasto rozkładamy na formie do tarty, lekko dłonią rozklepując/wyrównując spód Wkładamy formę do lodówki…

WIĘCEJ >

Leczo z cukinii z boczkiem i pieczarkami

Cukinię pokroić w kostkę Paprykę pokroić z paseczki Pomidory pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w paseczki lub w…

WIĘCEJ >

Purée z marchewki

Marchewkę ścieramy na tarce i wsypujemy do garnka. Zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem, aż zmięknie. Następnie odkrywamy i gotujemy chwilę, aż woda odparuje (jeśli wody jest zdecydowanie za dużo to odlewamy). Zmniejszamy ogień i…

WIĘCEJ >

Miętowy chłodnik z ogórka zielonego

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Ogórka obieramy i kroimy w kostkę (może być gruba) Do blendera wlewamy mleko kokosowe Dodajemy sok z cytryny, awokado, czosnek i ogórka Dodajemy miętę, lekko solimy i pieprzymy Miksujemy

WIĘCEJ >