fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Seler naciowy z kremową pastą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c47d6d2ba-1c8d-4f11-a103-6e3926555963
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Seler naciowy z kremową pastą

Przygotowanie

  • Ogórki i oliwki kroimy w drobną kostkę, a następnie przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy serek, oraz skórkę z cytryny i dokładnie mieszamy, aby uzyskać gładką i kremową masę
  • Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki
  • Odcinamy końcówki łodyg selera i ostrożnie usuwamy z nich łyko
  • Łodygi selera podajemy z pastą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z selerem naciowym.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Serek homogenizowany (200 g)
  • Seler naciowy (190 g)
  • Ogórek kiszony (45 g)
  • Oliwki zielone (30 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Cytryna – skórka (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl szpinakowo-borówkowy

W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, dodajemy szpinak, ogórek, borówki, olej kokosowy i lód Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Dekorujemy miętą

WIĘCEJ >

Szynka wędzona z kiszonkami

Nakładamy na talerz kapustę Ogórki kroimy w paski i kładziemy obok kapusty Szynkę kładziemy obok warzyw Dekorujemy pomidorkami i liśćmi cykorii

WIĘCEJ >

Twarożek ze słonecznika

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3 – 4 min…

WIĘCEJ >

Pieczone krewetki po kajeńsku

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) i przenosimy do miski Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera Do blendera dodajemy przyprawy oraz tłuszcz i całość dokładnie blendujemy Zawartość blendera…

WIĘCEJ >