fbpx
logo
Szukaj
open close

Seler naciowy z kremową pastą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c47d6d2ba-1c8d-4f11-a103-6e3926555963
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Seler naciowy z kremową pastą

Przygotowanie

  • Ogórki i oliwki kroimy w drobną kostkę, a następnie przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy serek, oraz skórkę z cytryny i dokładnie mieszamy, aby uzyskać gładką i kremową masę
  • Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki
  • Odcinamy końcówki łodyg selera i ostrożnie usuwamy z nich łyko
  • Łodygi selera podajemy z pastą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z selerem naciowym.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Serek homogenizowany (200 g)
  • Seler naciowy (190 g)
  • Ogórek kiszony (45 g)
  • Oliwki zielone (30 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Cytryna – skórka (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Grillowane warzywa

Warzywa myjemy, marchewkę obieramy, kroimy wszystkie warzywa W garnku rozpuszczamy smalec, wrzucamy do niego pokrojone warzywa, doprawiamy solą pieprzem i mieszamy Rozgrzewamy patelnię grillową, przekładamy na nią warzywa i grillujemy 10 minut z każdej strony

WIĘCEJ >

Makaron z pieczonymi warzywami

Papryki kroimy w plastry Bakłażana kroimy w plasterki Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Na papier układamy paprykę, bakłażana, cebulę oraz…

WIĘCEJ >

Chłodnik z botwinki, kalarepy i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i…

WIĘCEJ >

Dynia makaronowa – podstawowy przepis na spaghetti

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Sposób pierwszy: Przekroić dynię na pół ostrym nożem, wybrać ze środka pestki, opcjonalnie posmarować miąższ olejem kokosowym. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 30 – 40 minut. Sposób drugi: Włożyć dynię…

WIĘCEJ >