logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Krewetki tygrysie z imbirem i selerem naciowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c593babc6-9665-43f4-aeea-23faf54cf339

Krewetki tygrysie z imbirem i selerem naciowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c593babc6-9665-43f4-aeea-23faf54cf339

Przygotowanie

  • Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy
  • Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
  • Selera kroimy w cienkie półksiężyce
  • Pomidorki kroimy na połówki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki
  • Podsmażamy 2 min
  • Obracamy każdą na drugą stronę
  • Dodajemy cebulę, czosnek i selera
  • Lekko solimy, pieprzymy
  • Dodajemy imbir i pomidorki
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy sok z cytryny i wino
  • Dusimy 3 min

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 8 krewetek „black tiger” (świeże lub mrożone)
  • ½ cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z ½ cytryny
  • 1 plaster imbiru
  • 5 pomidorków koktailowych
  • ½ łodygi selera naciowego
  • sól, pieprz
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki masła klarowanego lub oleju kokosowego 

Potrzebny sprzęt

Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Burger wołowy z sałatą rzymską, ogórkiem zielonym

Wołowiną mielimy w maszynce do mielenia mięsa, mieszamy i formujemy okrągłego burgera. Smażymy go na krwisto na 1 łyżce tłuszczu, (…)

WIĘCEJ >

Mix sałat z makrelą i awokado

Sałaty rozłożyć na talerzu Pomidorki pokroić na połówki Awokado obrać i pokroić w paski Paprykę pokroić w paseczki Wszystkie pokrojone (…)

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – rybna

Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Frittata grzybowa

Pieczarki kroimy w plastry Boczniaki kroimy w paski Por przekrawamy na pół, płuczemy pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl