fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krewetki tygrysie z imbirem i selerem naciowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c593babc6-9665-43f4-aeea-23faf54cf339-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Krewetki tygrysie z imbirem i selerem naciowym

Przygotowanie

  • Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy
  • Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
  • Selera kroimy w cienkie półksiężyce
  • Pomidorki kroimy na połówki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki
  • Podsmażamy 2 min
  • Obracamy każdą na drugą stronę
  • Dodajemy cebulę, czosnek i selera
  • Lekko solimy, pieprzymy
  • Dodajemy imbir i pomidorki
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy sok z cytryny i wino
  • Dusimy 3 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia krewetek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Krewetka tygrysia (świeża) (96 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Wino białe wytrawne (50 ml)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Seler nać (25 g)
  • Sok z cytryny (20 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Imbir (świeży) (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bakłażany faszerowane warzywami

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…

WIĘCEJ >

Placki z cukinii z sosem pomidorowo-paprykowym (wegetariańskie)

Placki z cukinii: Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki kokosowej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki kokosowej i zmieszać Rozgrzać patelnię…

WIĘCEJ >

Krem z dyni z okrasą z boczku

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Por kroimy w plastry Boczek kroimy w drobną kostkę W garnku rozgrzewamy łyżkę smalcu Dodajemy pora i podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię i podsmażamy 3-4 min Zalewamy…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa

Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy szpinak Mieszamy czekając aż listki trochę się podduszą Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku razem z przyprawami Dolewamy wody i gotujemy około 20 minut Pod koniec dodajemy…

WIĘCEJ >