fbpx
logo
Szukaj
open close

Krewetki tygrysie z imbirem i selerem naciowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c593babc6-9665-43f4-aeea-23faf54cf339-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Krewetki tygrysie z imbirem i selerem naciowym

Przygotowanie

  • Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy
  • Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
  • Selera kroimy w cienkie półksiężyce
  • Pomidorki kroimy na połówki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki
  • Podsmażamy 2 min
  • Obracamy każdą na drugą stronę
  • Dodajemy cebulę, czosnek i selera
  • Lekko solimy, pieprzymy
  • Dodajemy imbir i pomidorki
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy sok z cytryny i wino
  • Dusimy 3 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia krewetek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Krewetka koktajlowa (świeża) (96 g)
  • Cebula (50 g)
  • Wino białe wytrawne (50 ml)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Seler naciowy (25 g)
  • Sok z cytryny (bio) (20 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Imbir korzeń (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Spaghetti bolognese z dziczyzny na makaronie z cukinii

Sos boloński Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kawałki (byle jak) Mięso (dziczyznę i boczek) mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Mieląc mięso co jakiś czas wrzucamy kawałek marchewki i pietruszki Cebulę…

WIĘCEJ >

Truskawki

Truskawki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Wieprzowina ze szpinakiem

Mięso kroimy w paseczki i na patelni podsmażamy masło Na patelnię wrzucamy szpinak i mieszamy do czasu aż się rozmrozi Gdy szpinak jest już rozmrożony dodajemy mięso i dusimy około 20 minut (tak, aby mięso…

WIĘCEJ >

Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym

Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…

WIĘCEJ >