fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krewetki tygrysie z fenkułem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz26-3-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Krewetki tygrysie z fenkułem

Przygotowanie

  • Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy
  • Pomidorki przekrawamy na połówki
  • Fenkuł kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki
  • Podsmażamy 2 min
  • Obracamy każdą na drugą stronę
  • Dodajemy cebulę, czosnek, fenkuł
  • Lekko solimy i pieprzmy
  • Podsmażamy 3 min
  • Dorzucamy pomidorki
  • Dodajemy sok z cytryny i wino
  • Dusimy 3 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje dań z krewetkami tygrysimi.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fenkuł (koper włoski) (175 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Wino białe wytrawne (100 ml)
  • Krewetka tygrysia mrożona (96 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Shake z papai

Papaję obieramy, pestki wyrzucamy, kawałki owocu wkładamy do blendera kielichowego Wyciskamy sok z cytryny Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >

Bananowo-kokosowe placuszki bez mąki i cukru

Banany ugniatamy widelcem na gładką masę, dodajemy jajka, wiórki kokosowe, cynamon i mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji. Na końcu dodajemy borówki.  Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i za pomocą łyżki formujemy na patelni placuszki. Smażymy…

WIĘCEJ >

Potrawka z karkówki i dyni

Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. C Dynię obieramy i kroimy w kostkę (miąższ usuwamy) Cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę Mięso kroimy w kostkę o wielkości ok 2 cm x 2 cm Pieczarki…

WIĘCEJ >

Duszone żeberka z kapustą

Żeberka dokładnie oczyszczamy i osuszamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy żeberka i zaczynamy smażyć Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do garnka Do garnka dodajemy również przyprawy, dolewamy bulion (1/2 ilości) i dusimy przez…

WIĘCEJ >