fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krewetki tygrysie w sosie z mleczkiem kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cad9c5800-0747-40ca-bcb0-63d8c981b471
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Krewetki tygrysie w sosie z mleczkiem kokosowym

Przygotowanie

  • Na patelni rozpuścić smalec gęsi.
  • Dodać drobno posiekany czosnek.
  • Kiedy się zeszkli wrzucić krewetki (z ogonkami).
  • Smażyć na średnim ogniu kilka minut (aż staną się całkiem różowe), dodać sok z cytryny, a po ok. dwóch minutach mleczko kokosowe.
  • Pod koniec posypać świeżą kolendrą.
  • Krewetki podawać z sosem na sałacie. 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia krewetek tygrysich.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Krewetka tygrysia (świeża) (120 g)
  • Mleko kokosowe (30 ml)
  • Rukola (20 g)
  • Sałata roszponka (20 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sok z cytryny (6 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Kolendra (świeża) (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron konjac ze szpinakiem

Rozgrzewamy masło na patelni i dorzucamy do niego szpinak. Chwilę wszystko smażymy. Makaron konjac płuczemy pod zimną wodą, odsączamy, następnie dodajemy do szpinaku. Wszystko razem smażymy przez 5 minut, po czym zmniejszamy ogień i wbijamy…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z pomidorkami i rozmarynem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Pomidorki kroimy na połówki Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę Dodajemy cebulę…

WIĘCEJ >

Zupa cebulowa

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu Dodajemy wino Dusimy 2-3 minuty Zalewamy rosołem i gotujemy 5 minut

WIĘCEJ >

Karkówka wieprzowa duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem Kładziemy na…

WIĘCEJ >