fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krewetki tygrysie w sosie z mleczkiem kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cad9c5800-0747-40ca-bcb0-63d8c981b471
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Krewetki tygrysie w sosie z mleczkiem kokosowym

Przygotowanie

  • Na patelni rozpuścić smalec gęsi.
  • Dodać drobno posiekany czosnek.
  • Kiedy się zeszkli wrzucić krewetki (z ogonkami).
  • Smażyć na średnim ogniu kilka minut (aż staną się całkiem różowe), dodać sok z cytryny, a po ok. dwóch minutach mleczko kokosowe.
  • Pod koniec posypać świeżą kolendrą.
  • Krewetki podawać z sosem na sałacie. 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia krewetek tygrysich.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Krewetka tygrysia (świeża) (120 g)
  • Mleko kokosowe (30 ml)
  • Rukola (20 g)
  • Sałata roszponka (20 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sok z cytryny (6 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Kolendra (świeża) (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Rolada z karkówki faszerowana duszonym porem z grillowanymi warzywami

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pora przekroić na pół, wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między liśćmi i pokroić w półksiężyce Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą

Śledzie wkładamy do miski z zimną wodą i co 10 min ją zmieniamy na świeżą (3 razy) Śledzie odcedzamy na sicie i kroimy w ukośne 2 cm paski Wkładamy ryby do miski Wlewamy oliwę i…

WIĘCEJ >

Wolnowarzona karkówka

Karkówkę obtaczamy w przyprawach oraz oliwie i układamy w misie wolnowaru.  Warzywa obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach Na wierzch układamy krojone warzywa i podlewamy wodą (ok. szklanki). Wolnowarzymy co najmniej 6 h…

WIĘCEJ >

Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym (na wywarze kostnym)

Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…

WIĘCEJ >