logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Krewetki tygrysie z anchois i kaparami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz21-3-5

Krewetki tygrysie z anchois i kaparami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz21-3-5

Przygotowanie

  • Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy
  • Anchois kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki
  • Podsmażamy 2 min
  • Obracamy każdą na drugą stronę
  • Dodajemy cebulę, czosnek, anchois
  • Lekko solimy i pieprzmy
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy sok z cytryny i wino
  • Dusimy 3 min

Rady dietetyka

Jeśli szkodzi Ci lub nie lubisz czosnku nie dodawaj go.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 10 krewetek „black tiger” (świeże lub mrożone)
  • fileciki anchois
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z ½ cytryny
  • sól, pieprz
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki oleju kokosowego

Potrzebny sprzęt

Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Zupa krem z dyni z serem guayerre

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Gryczane pieczywo czosnkowe

Czosnek obieramy i wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować Rozpuszczamy smalec (ma być płynny, ale NIE GORĄCY!) Miksujemy czosnek (…)

WIĘCEJ >

Zrazy wieprzowe z żurawiną i duszonymi warzywami

Mięso kroimy na małe kawałki, żeby maszynce było łatwiej mielić Mielimy w maszynce do mięsa Solimy, pieprzymy Wyrabiamy/mieszamy ręką przez (…)

WIĘCEJ >

Shake pomarańczowo – imbirowy

Pomarańczę obrać i podzielić na mniejsze kawałki Imbir obrać i posiekać nożem Oba składniki wrzucić do blendera kielichowego Zalać wodą (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl