logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Smalec z jabłkiem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-39

Smalec z jabłkiem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-39

Przygotowanie

  • Słoninę wkładamy do suchego garnka i zaczynamy ogrzewać
  • Co jakiś czas mieszamy, będzie się coraz bardziej rozpuszczać
  • Topimy słoninę około 1,5 godz.
  • Wyłączamy płomień pod słoniną
  • Jabłko kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Odlewamy nabierkę gorącego smalcu do jakiegoś garnka
  • Wrzucamy do mniejszego garnka cebulę i jabłko
  • Podsmażamy 2-3 min
  • Przekładamy wszystko razem do dużego garnka
  • Lekko solimy, pieprzymy i dajemy majeranek
  • Mieszamy, zostawiamy do stężenia
  • Jak będzie zimne, wkładamy do lodówki 

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 20
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 kg zmielonej słoniny
  • 1 kwaśne jabłko
  • 1 cebula
  • 1 płaska łyżka majeranku
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek, Garnek - mały, Lodówka
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)

Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy (…)

WIĘCEJ >

Fritatta szpinakowa

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pomidorki przekroić na połówki Na patelni (…)

WIĘCEJ >

Słoneczne jogurtowe smoothie

Mango i melona obrane ze skórki i pokrojone na mniejsze kawałki umieszczamy w jednym pojemniku. Wyciskamy tam sok z limonki (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z kiszonego ogórka

Ogórki kroimy na pól i w półksiężyce Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę Cebulę i jabłko kroimy w kostkę Koperek (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl