fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sos „cezar”

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6f5cf468-d47d-4218-a604-48feb09212d6

Sos „cezar”

Przygotowanie

  • Do blendera kielichowego dodajemy mleko, rybę razem z sosem, wyciśnięty sok z cytryny
  • Dorzucamy czosnek
  • Dajemy szczyptę soli i pieprzu
  • Miksujemy blenderem jakieś 1 – 2 min
  • Cały czas miksując dodajemy 1 łyżkę mąki kokosowej
  • Następnie dodajemy kolejną łyżkę mąki kokosowej
  • Patrzymy jaka jest konsystencja, ma być taka, jak rzadszy jogurt
  • Próbujemy, dodajemy pieprzu (z solą trzeba uważać, ryby są solone)

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić pod kątem aktualnie stosowanej diety oraz nietolerancji.

Uwagi

Sos „Cezar” można podać z sałatką znajdującą się w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ szklanki mleka kokosowego (125 ml)
  • ½ cytryny (40 g)
  • ½ puszki anchois (25 g)
  • 1 łyżka mąki kokosowej (12 g)
  • 1 obrany ząbek czosnku (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż brązowy

Ryż wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 30-35 minut do momentu aż wchłonie wodę. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >

Purée z marchewki

Marchewkę ścieramy na tarce i wsypujemy do garnka. Zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem, aż zmięknie. Następnie odkrywamy i gotujemy chwilę, aż woda odparuje (jeśli wody jest zdecydowanie za dużo to odlewamy). Zmniejszamy ogień i…

WIĘCEJ >

Pestki dyni

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Pasta marchewkowa na słodko

Daktyle i figi moczymy w gorącej wodzie Pozostawiamy je na 30 minut Marchewki obieramy i gotujemy w małej ilości wody Ugotowane marchewki wyciągamy z wody Owoce odsączamy Łączymy marchewki z suszonymi owocami Migdały drobno siekamy…

WIĘCEJ >