fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Miętowe warzywa na carpaccio z buraka z sosem cezar

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c75e25bd5-fee0-4238-9f65-78e2fe595433-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Miętowe warzywa na carpaccio z buraka z sosem cezar

Przygotowanie

  • Buraka kroimy w cienkie plastry, wkładamy do miski, dodajemy ocet, lekko solimy i pieprzymy, odstawiamy bok
  • Kalarepę, seler, marchew obieramy i kroimy w paski lub karbowane frytki lub przepuszczamy przez spiromat
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy pokrojone warzywa, lekko solimy i pieprzymy
  • Podsmażamy 3-4 min
  • Siekamy miętę, dodajemy do warzyw, przykrywamy pokrywką
  • Dusimy na małym ogniu 2-3 min
  • Na talerzu rozkładamy plastry buraka
  • Nakładamy warzywa
  • Polewamy sosem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz nasz przepis na sos cezar.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Fenkuł (koper włoski) (250 g)
  • Kalarepa (165 g)
  • Burak (świeży) (105 g)
  • Seler korzeń (60 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Sos cezar (30 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Mięta (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Nóż karbowany, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dżem z dyni

Dynię obrać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę Jabłka obrać, pokroić w kostkę Jabłka i dynie wkładamy do garnka, dodajemy ½ szklanki wody Dodajemy cynamon Gotujemy na małym ogniu przez 30 min (pilnujemy-mieszamy) Miksujemy blenderem…

WIĘCEJ >

Schab duszony z warzywami w szałwiowym mleku kokosowym

Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony Zdejmujemy mięso z patelni Marchew…

WIĘCEJ >

Twarożek ze słonecznika z sałatką jarzynową

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3 – 4 min…

WIĘCEJ >

Pieczony, ziołowy boczek

Boczek doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C i pieczemy boczek przez około 35 minut W międzyczasie robimy sałatkę….

WIĘCEJ >