fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Miętowe warzywa na carpaccio z buraka z sosem cezar

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c75e25bd5-fee0-4238-9f65-78e2fe595433-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Miętowe warzywa na carpaccio z buraka z sosem cezar

Przygotowanie

  • Buraka kroimy w cienkie plastry, wkładamy do miski, dodajemy ocet, lekko solimy i pieprzymy, odstawiamy bok
  • Kalarepę, seler, marchew obieramy i kroimy w paski lub karbowane frytki lub przepuszczamy przez spiromat
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy pokrojone warzywa, lekko solimy i pieprzymy
  • Podsmażamy 3-4 min
  • Siekamy miętę, dodajemy do warzyw, przykrywamy pokrywką
  • Dusimy na małym ogniu 2-3 min
  • Na talerzu rozkładamy plastry buraka
  • Nakładamy warzywa
  • Polewamy sosem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz nasz przepis na sos cezar.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Fenkuł (koper włoski) (250 g)
  • Kalarepa (165 g)
  • Burak (świeży) (105 g)
  • Seler korzeń (60 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Sos cezar (30 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Mięta (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Nóż karbowany, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Schabowe w sosie paprykowo – pomidorowym z gotowaną kalarepą

Kalarepę/brukiew obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 20 min Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w grubą kostkę Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z…

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowo – grzybowy z żurawiną i konfiturą z grzybów

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 min…

WIĘCEJ >

Owsianka z jogurtem, z suszoną i świeżą miętą

Płatki owsiane zagotowujemy w małej ilości wody Mieszamy z jogurtem kokosowym Odstawiamy na 10 minut Dekorujemy posiekanymi listkami mięty i suszoną miętą

WIĘCEJ >

Koktajl z masłem orzechowym

Do blendera kielichowego wlewamy wodę Dodajemy śmietankę kokosową, masło orzechowe i kostki lodu Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Podajemy od razu

WIĘCEJ >