fbpx
logo
Szukaj
open close

Miętowe warzywa na carpaccio z buraka z sosem cezar

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c75e25bd5-fee0-4238-9f65-78e2fe595433-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Miętowe warzywa na carpaccio z buraka z sosem cezar

Przygotowanie

  • Buraka kroimy w cienkie plastry, wkładamy do miski, dodajemy ocet, lekko solimy i pieprzymy, odstawiamy bok
  • Kalarepę, seler, marchew obieramy i kroimy w paski lub karbowane frytki lub przepuszczamy przez spiromat
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy pokrojone warzywa, lekko solimy i pieprzymy
  • Podsmażamy 3-4 min
  • Siekamy miętę, dodajemy do warzyw, przykrywamy pokrywką
  • Dusimy na małym ogniu 2-3 min
  • Na talerzu rozkładamy plastry buraka
  • Nakładamy warzywa
  • Polewamy sosem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz nasz przepis na sos cezar.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Fenkuł (koper włoski) (250 g)
  • Kalarepa (165 g)
  • Burak (105 g)
  • Seler korzeń (60 g)
  • Marchew (45 g)
  • Sos cezar (30 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Mięta (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Nóż karbowany, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sos „cezar”

Do blendera kielichowego dodajemy mleko, rybę razem z sosem, wyciśnięty sok z cytryny Dorzucamy czosnek Dajemy szczyptę soli i pieprzu (…)

WIĘCEJ >