fbpx
logo
Szukaj
open close

Miętowe warzywa na carpaccio z buraka z sosem cezar

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c75e25bd5-fee0-4238-9f65-78e2fe595433-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Miętowe warzywa na carpaccio z buraka z sosem cezar

Przygotowanie

  • Buraka kroimy w cienkie plastry, wkładamy do miski, dodajemy ocet, lekko solimy i pieprzymy, odstawiamy bok
  • Kalarepę, seler, marchew obieramy i kroimy w paski lub karbowane frytki lub przepuszczamy przez spiromat
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy pokrojone warzywa, lekko solimy i pieprzymy
  • Podsmażamy 3-4 min
  • Siekamy miętę, dodajemy do warzyw, przykrywamy pokrywką
  • Dusimy na małym ogniu 2-3 min
  • Na talerzu rozkładamy plastry buraka
  • Nakładamy warzywa
  • Polewamy sosem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz nasz przepis na sos cezar.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Fenkuł (koper włoski) (250 g)
  • Kalarepa (165 g)
  • Burak (105 g)
  • Seler korzeń (60 g)
  • Marchew (45 g)
  • Sos cezar (30 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Mięta (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Nóż karbowany, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Siekane kotlety z sarny

Mięso mielimy na standardowym sitku do miski Do masy mięsnej dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Następnie formujemy z masy okrągłego kotleta Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kotleta i smażymy z każdej strony przez ok. 3-4…

WIĘCEJ >

Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską

Połówki papryki pokroić każdą na 3 części Cukinię pokroić w krążki Cebulę obrać i pokroić w krążki Cykorię przekroić na pół Rozgrzewamy patelnię grillową i roztapiamy na niej łyżkę tłuszczu Kładziemy połowę warzyw, lekko solimy…

WIĘCEJ >

Ciasto ananasowe

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Masło klarowane rozpuszczamy w garnku (ma być tylko płynne, nie gotować!) Ananasa obieramy ze skóry, usuwamy zdrewniały środek, kroimy na mniejsze kawałki Jajka wybijamy do blendera, dodajemy…

WIĘCEJ >

Placki z cukinii

Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki gryczanej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki gryczanej i zamieszać Rozgrzać patelnię z dwiema łyżkami…

WIĘCEJ >