Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym (wegetariańskie)
Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym (wegetariańskie)
Przygotowanie
- Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną
- Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
- Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki
- Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem
- Podsmażamy 2 min
- Dodajemy grzyby
- Podsmażamy 3 min
- Dodajemy pół szklanki ziemnej wody z kranu
- Gotujemy 10 min na małym ogniu
- Ziemniaka wrzucamy do bulionu i miksujemy blenderem
- Zmiksowane dolewamy do grzybów
- Gotujemy 5 min na małym ogniu
- Dodajemy makaron z kalarepy i wyłączamy gaz
- Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Kalarepa (165 g)
- Cebula (świeża) (105 g)
- Borowik (świeży) (100 g)
- Podgrzybek (świeży) (100 g)
- Bulion jarski (100 ml)
- Woda (100 ml)
- Ziemniak (75 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Czosnek (świeży) (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Placki jabłkowe z sosem malinowym
Placki: Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Do startego jabłka dodać jajko Rozmieszać rózgą lub mikserem Dodajemy mąkę gryczaną i jaglaną i mieszamy Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Łyżką nakładamy porcję ciasta na…
WIĘCEJ >Zielone smoothie mocy
Pomarańcze obieramy na cząstki i usuwamy pestki. Wraz z bananami i szpinakiem blendujemy wszystko na gładki koktajl.
WIĘCEJ >Zielony koktajl porowy
Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy
WIĘCEJ >Sałatka jarzynowa z sosem vinaigrette z awokado
Składniki na sałatkę kroimy w drobną kostkę – marchew, pietruszkę, seler, jabłko, ogórka kiszonego, rzodkiewki, kalarepę i 1/2 awokado. Robimy sos vinaigrette. Blendujemy oliwę, 1/2 awokado, wodę, sok z cytryny, ocet jabłkowy i sól. Zblendowanym…
WIĘCEJ >