Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym
Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym
Przygotowanie
- Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną
- Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
- Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki
- Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem
- Podsmażamy 2 min
- Dodajemy grzyby
- Podsmażamy 3 min
- Dodajemy pół szklanki ziemnej wody z kranu
- Gotujemy 10 min na małym ogniu
- Ziemniaka wrzucamy do rosołu/wywaru i miksujemy blenderem
- Zmiksowane dolewamy do grzybów
- Gotujemy 5 min na małym ogniu
- Dodajemy makaron z kalarepy i wyłączamy gaz
- Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronów warzywnych.
Autor
Lista składników
- Kalarepa (165 g)
- Bulion mięsny (125 ml)
- Cebula (105 g)
- Borowik (świeży) (100 g)
- Podgrzybek (świeży) (100 g)
- Woda (100 ml)
- Ziemniak (75 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Koktajl mango
Mango i banana obieramy ze skóry i kroimy na drobne kawałki Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego
WIĘCEJ >Boczniaki w jajku z miksem sałat
Jajko wybijamy na głęboki talerz, solimy i pieprzymy Rozrabiamy widelcem na jednolitą konsystencję Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Boczniaki obtaczamy z obu stron w jajku Kładziemy na rozgrzany olej Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony…
WIĘCEJ >Fritatta grzybowa
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Grzyby oczyszczamy i kroimy na kawałki Boczek kroimy w kostkę Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy grzyby i smażymy…
WIĘCEJ >Zapiekanka warzywna z indykiem
Uruchomić piekarnik: 180 st. C, opcja pieczenia „góra-dół”. Zagotować wodę w dużym garnku. Ugotować kalafiora w małych różyczkach 20 minut. Odcedzić i zblendować z solą. W czasie gotowania cebulę umyć i pokroić w drobną kosteczkę,…
WIĘCEJ >