logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c13ee53a4-d671-4a4e-b35d-b56a0713d9a4

Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c13ee53a4-d671-4a4e-b35d-b56a0713d9a4

Przygotowanie

  • Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
  • Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki
  • Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 2 min
  • Dodajemy grzyby
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy pół szklanki ziemnej wody z kranu
  • Gotujemy 10 min na małym ogniu
  • Ziemniaka wrzucamy do rosołu/wywaru i miksujemy blenderem
  • Zmiksowane dolewamy do grzybów
  • Gotujemy 5 min na małym ogniu
  • Dodajemy makaron z kalarepy i wyłączamy gaz
  • Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem

Uwagi

Jeśli nie mamy narzędzia do makaronu z warzyw, używamy noża. Kroimy warzywo w plastry a plastry w cienkie paski „makaron”

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 kalarepa
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 g różnych świeżych lub mrożonych grzybów (podgrzybek/borowik/rydze/sowy im więcej różnych grzybów tym lepiej)
  • ½ szklanki rosołu
  • 1 mały ugotowany ziemniak
  • sól, pieprz
  • 1 – 2 łyżki smalcu lub masła klarowanego 

Potrzebny sprzęt

Blender, Patelnia, Spiromat - tarka spiralna do warzyw
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Chlebek bananowy z daktylami

Piekarnik nagrzewamy do 180°C Przesiewamy do miski mąkę Dodajemy cynamon, sól i ewentualnie karob/kakao Mieszamy łyżką do połączenia składników Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Medalion z polędwiczki wieprzowej na ryżu z warzywami i duszoną marchewką z estragonem

Polędwiczkę kroimy na 3 części, lekko rozbijamy, żeby nadać kształt medalionu Solimy i pieprzymy Ryż gotujemy w wrzącej, osolonej wodzie (…)

WIĘCEJ >

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

Awokado obieramy ze skóry i wkładamy do blendera lub naczynia, w którym będziemy blendować Dodajemy łososia Wyciskamy sok z cytryny (…)

WIĘCEJ >

Chleb gryczany z pastą warzywną

Chleb posmarować pastą – 2-4 kromki (zależy od głodu) Przepisy na pastę znajdziesz w przepisach powiązanych

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl