fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c13ee53a4-d671-4a4e-b35d-b56a0713d9a4-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym

Przygotowanie

  • Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
  • Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki
  • Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 2 min
  • Dodajemy grzyby
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy pół szklanki ziemnej wody z kranu
  • Gotujemy 10 min na małym ogniu
  • Ziemniaka wrzucamy do rosołu/wywaru i miksujemy blenderem
  • Zmiksowane dolewamy do grzybów
  • Gotujemy 5 min na małym ogniu
  • Dodajemy makaron z kalarepy i wyłączamy gaz
  • Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronów warzywnych.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kalarepa (165 g)
  • Bulion mięsny (125 ml)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Borowik (świeży) (100 g)
  • Podgrzybek (świeży) (100 g)
  • Woda (100 ml)
  • Ziemniak (75 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Sitko, Spiromat - tarka spiralna do warzyw, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Salceson kroimy w kostkę Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki Posypujemy krążkami cebuli Polewamy sosem

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z anchois i kaparami

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Anchois kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę Dodajemy…

WIĘCEJ >

Mango

Mango umyć, obrać i pokroić na drobne kawałki

WIĘCEJ >

Gulasz z indyka z puree selerowo – gruszkowym

Gulasz: Indyka pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w paski Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić paprykę w paseczki W garnku roztapiamy…

WIĘCEJ >