fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron warzywny z boczniakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz28-4-3

Makaron warzywny z boczniakami

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać
  • Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski
  • Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce
  • Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są duże na ćwiartki
  • W wysokiej patelni rozgrzać tłuszcz
  • Najpierw wrzucamy grzyby
  • Po 2 min cebule i czosnek
  • Mieszamy
  • Po kolejnych 2 min dodajemy makaron z warzyw
  • Zasmażamy 2 min
  • Dolewamy bulion, przykrywamy pokrywką
  • Dusimy 2 min
  • Mieszamy, próbujemy
  • Solimy, pieprzymy do smaku

Rady dietetyka

Jeśli chcesz możesz do spaghetti dodać ulubione mięso.

Sprawdź, czy wszystkie składniki przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie – patrz na piktogramy.

Uwagi

Boczniaki możesz zamienić na dowolny rodzaj grzybów, takie jakie lubisz.

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się propozycje przyrządzenia podobnego warzywnego spaghetti – koniecznie do nich zajrzyj!

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ½ cukinii (ok. 150 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ½ czerwonej cebuli (50 g)
  • 3 boczniaki (ok. 125 g)
  • 1 łyżka posiekanej, zielonej pietruszki (12 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • ½ szklanki bulionu mięsnego (125 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia - głęboka
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik ze szpinaku i awokado

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia (…)

WIĘCEJ >

Leczo

Cukinię obrać, przekroić wzdłuż i pokroić na grube plastry. Paprykę i cebulę pokroić w dużą kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać (…)

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowy z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce (…)

WIĘCEJ >

Sałata rzymska z serem pleśniowym, śliwkami i orzechami

Sałatę podrzeć w palcach na małe kawałki (chyba, że mamy małe listki ze środka, to mogą zostać w całości, będą (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl