logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron warzywny z sosem dyniowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8f59131e-503c-4725-8d64-9ae5bf2f8eef

Makaron warzywny z sosem dyniowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8f59131e-503c-4725-8d64-9ae5bf2f8eef

Przygotowanie

  • Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat
  • Następnie robimy makaron z cukinii
  • Dynię obieramy z skóry, kroimy w kostkę
  • Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Marchew, obieramy i kroimy w kostkę
  • Paprykę obieramy i kroimy w paseczki
  • Pora kroimy wzdłuż na pół, myjemy i kroimy w półksiężyce
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Dodajemy cebulę, czosnek i por
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy dynię i paprykę, marchew i pietruszkę
  • Wlewamy ½ szklanki zimnej wody
  • Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 10 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Do gotowego sosu dodajemy makaron z kalarepy i cukinii
  • Mieszamy, wyłączamy palnik i zostawiamy pod przykryciem przez minutę 

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy pieprzu

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 0
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ kalarepy
  • ½ cukinii
  • 200 g dyni
  • ½ marchewki
  • ½ pietruszki
  • ½ czerwonej papryki
  • ½ cebuli
  • ⅓ pora
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • 1-2 łyżki oleju kokosowego

Potrzebny sprzęt

Patelnia - głęboka, Spiromat - tarka spiralna do warzyw
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki Rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Surówka z wakame

Wakame zalewamy ciepłą wodą. W tym czasie kroimy marchewkę ‚na makaron’. Miód, ocet, oliwę i przyprawy mieszamy w małej miseczce. (…)

WIĘCEJ >

Kanie (sowy) panierowane w kokosie na sałacie

Grzyby: Sowy oczyszczamy Jajko wybijamy do głębokiego talerza Solimy, pieprzymy Roztrzepujemy jajka widelcem lub rózgą W drugi głęboki talerz wsypujemy (…)

WIĘCEJ >

Frittata grzybowa

Pieczarki kroimy w plastry Boczniaki kroimy w paski Por przekrawamy na pół, płuczemy pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl