fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Imbirowy makaron warzywny w sosie z gęsi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4f4a844d-aaf6-4605-8ec3-50c277a50767-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Imbirowy makaron warzywny w sosie z gęsi

Przygotowanie

  • Marchew, selera i pietruszkę obrać, pokroić nożem karbowanym lub zwykłym. Tniemy wzdłuż cienkie plastry, a następnie tniemy je w cienkie paski-makaron.
  • Rzodkiew i cukinię przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron
  • Imbir kroimy drobno
  • Pocięte warzywa wrzucamy do garnka, zalewamy wywarem z wolnowaru, dodajemy imbir, przykrywamy pokrywką i dusimy 5 minut
  • Doprawiamy, solą i pieprzem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronów warzywnych oraz przepis na rosół z gęsi.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Rosół z gęsi (250 ml)
  • Cukinia zielona (100 g)
  • Rzodkiew biała (75 g)
  • Seler korzeń (60 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Imbir (świeży) (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Nóż karbowany, Obieraczka do warzyw, Spiromat - tarka spiralna do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kruche ciastka nadziewane musem bananowym z owocami

Zagotowujemy wodę w czajniku Wlewamy wrzątek do szklanki (do wysokości ¼ ) i czekamy aż trochę wystygnie, w tym czasie  Daktyle wkładamy do jakiejś miski/pudełka odpornego na wysoką temperaturę Zalewamy wrzątkiem tylko tyle, żeby zakryło…

WIĘCEJ >

Krem z pomidorów z dressingiem ziołowym

Obrać warzywa i pokroić w kostkę W dużym garnku rozgrzać tłuszcz  Najpierw wrzucić do garnka cebule, smażyć 2 minuty Dorzucić pokrojony czosnek, smażyć minutę Dorzucić marchew, seler, pietruszkę korzeń, smażyć 5 minut Wlać pomidorki z…

WIĘCEJ >

Migdałowy serek „feta”

Migdały namoczyć w wodzie przez 24 godz. Wylać wodę i zalać wrzątkiem, zostawić na 5-10 min. Wodę odlać, obrać migdały ze skórki.  Do wysokiej miski wrzucić wszystkie składniki i zmiksować. Najlepiej robić to kilka minut – im…

WIĘCEJ >

Zielona sałatka

Liście sałaty kroimy w paski, ogórka w cienkie plasterki, awokado w kostkę, natkę siekamy. Wszystkie składniki na sałatkę przekładamy do miski. Składniki sosu, oprócz koperku, blendujemy za pomocą blendera. Koperek siekamy nożem i dodaję do…

WIĘCEJ >