fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdb098607-cfa5-4290-9cf6-1eea8c8d048d

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Przygotowanie

  • Kapustę siekamy na bardzo cienkie paski, przekładamy do dużej miski i posypujemy solą
  • W tym czasie siekamy bardzo drobno pietruszkę morele morele kroimy w kostkę
  • Dodajemy do kapusty i wszystko dokładnie mieszamy
  • W szklance mieszamy składniki sosu i dodajemy do miski z kapustą
  • Przy pomocy rąk dokładnie wszystko ugniatamy tak, aby sok z kapusty połączył się z przygotowanym sosem
  • Na koniec z granatu wyjmujemy pestki, dodajemy je do sałatki i delikatnie mieszamy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Możesz przyrządzić także inne, równie smaczne surówki, które znajdują się w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 13
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ główki czerwonej kapusty (750 g)
  • ½ granatu (ok. 50 g)
  • 1 pęczek natki pietruszki (40 g)
  • 6 suszonych niesiarkowanych moreli (60 g)
  • Sól kłodawska (2 g)

Składniki na sos

  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (40 ml)
  • 1 łyżka syropu z agawy (10 g)
  • 2 łyżki soku z cytryny (12 ml)
  • ½ łyżeczki mielonego kuminu (2 g)
  • 1 szczypta cynamonu (1 g)
  • 1 szczypta chili (1 g)
  • Sól kłodawska (2 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka brokułowa z awokado i jajkami w koszulkach

Sałatka: Brokuły lekko posolić i gotować na parze przez 7 minut Brokuły przelać zimną bieżącą wodą lub zasypać lodem Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – kokosowa zakwaszona pigwami

Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Obieramy cebulę, kroimy w kostkę, podsmażamy 2 min Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę Dodajemy do cebuli Podsmażamy 2 minuty Zalewamy rosołem i mlekiem kokosowym Pigwę kroimy na…

WIĘCEJ >

Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado

Kiełbasę ponacinać nożem na skos Rozgrzać na patelni tłuszcz Smażyć kiełbasę na patelni grillowej na średnim ogniu przez 5 minut Obracamy kiełbasę na druga stronę i dorzucamy ugotowaną brukselkę Pomidory, rzodkiewki i ogórka kroimy w…

WIĘCEJ >

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne kawałki. Olej, sok z cytryny, musztardę i przyprawy mieszamy na sos. Wszystkie składniki sałatki łączymy…

WIĘCEJ >