fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdb098607-cfa5-4290-9cf6-1eea8c8d048d
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Przygotowanie

  • Kapustę siekamy na bardzo cienkie paski, przekładamy do dużej miski i posypujemy solą
  • W tym czasie siekamy bardzo drobno pietruszkę morele morele kroimy w kostkę
  • Dodajemy do kapusty i wszystko dokładnie mieszamy
  • W szklance mieszamy składniki sosu i dodajemy do miski z kapustą
  • Przy pomocy rąk dokładnie wszystko ugniatamy tak, aby sok z kapusty połączył się z przygotowanym sosem
  • Na koniec z granatu wyjmujemy pestki, dodajemy je do sałatki i delikatnie mieszamy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Możesz przyrządzić także inne, równie smaczne surówki, które znajdują się w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 13
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ główki czerwonej kapusty (750 g)
  • ½ granatu (ok. 50 g)
  • 1 pęczek natki pietruszki (40 g)
  • 6 suszonych niesiarkowanych moreli (60 g)
  • Sól kłodawska (2 g)

Składniki na sos

  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (40 ml)
  • 1 łyżka syropu z agawy (10 g)
  • 2 łyżki soku z cytryny (12 ml)
  • ½ łyżeczki mielonego kuminu (2 g)
  • 1 szczypta cynamonu (1 g)
  • 1 szczypta chili (1 g)
  • Sól kłodawska (2 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Warzywa duszone na oleju kokosowym z wędzoną makrelą

Makrelę obrać ze skóry i ości Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w plastry lub słupki Cykorię przekroić na pół Rzodkiewki oczyścić i pokroić w plastry Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Wrzucamy wszystkie warzywa i smażymy 3-4…

WIĘCEJ >

Mini ratatuj (ratatouille)

Cukinie i paprykę kroimy w drobną kostkę (5-7 mm) W dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną drobno cebulę i przeciśnięty czosnek Dusimy na średnim ogniu do czasu, aż cebula zmięknie i będzie szklista Dodajemy pokrojoną…

WIĘCEJ >

Paprykarz szczeciński z chlebem

Makrelę obieramy ze skóry i z ości Ryż płuczemy na sicie pod bieżącą zimną wodą Wrzucamy do garnka z gotującą wodą (około litr wody) Gotujemy do miękkości – około 15 minut i odcedzamy na sicie…

WIĘCEJ >

Chleb migdałowy z lnem

Rozgrzewamy piekarnik do 150 °C.  Mieszamy wszystkie składniki razem, aż będą dokładnie połączone. Następnie wlewamy ciasto do wysmarowanej formy do pieczenia – keksówki i pieczemy w 150 °C przez 45 minut lub do momentu suchego…

WIĘCEJ >