fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdb098607-cfa5-4290-9cf6-1eea8c8d048d

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Przygotowanie

  • Kapustę siekamy na bardzo cienkie paski, przekładamy do dużej miski i posypujemy solą
  • W tym czasie siekamy bardzo drobno pietruszkę morele morele kroimy w kostkę
  • Dodajemy do kapusty i wszystko dokładnie mieszamy
  • W szklance mieszamy składniki sosu i dodajemy do miski z kapustą
  • Przy pomocy rąk dokładnie wszystko ugniatamy tak, aby sok z kapusty połączył się z przygotowanym sosem
  • Na koniec z granatu wyjmujemy pestki, dodajemy je do sałatki i delikatnie mieszamy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Możesz przyrządzić także inne, równie smaczne surówki, które znajdują się w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 13
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ główki czerwonej kapusty (750 g)
  • ½ granatu (ok. 50 g)
  • 1 pęczek natki pietruszki (40 g)
  • 6 suszonych niesiarkowanych moreli (60 g)
  • Sól kłodawska (2 g)

Składniki na sos

  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (40 ml)
  • 1 łyżka syropu z agawy (10 g)
  • 2 łyżki soku z cytryny (12 ml)
  • ½ łyżeczki mielonego kuminu (2 g)
  • 1 szczypta cynamonu (1 g)
  • 1 szczypta chili (1 g)
  • Sól kłodawska (2 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Carpaccio z buraka z twarożkiem z nerkowców

Orzechy namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie Na drugi dzień odcedzić, dodać do orzechów wodę z ogórków, czosnek, zmiksować blenderem Buraki dzień wcześniej upiec w piekarniku, obrać, pokroić i zamarynować w oliwie, occie i lekko…

WIĘCEJ >

Burger wieprzowy z warzywami

Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…

WIĘCEJ >

Rolady wieprzowe faszerowane kapustą z grzybami z dodatkiem sarny i purée marchewkowo – estragonowym

Purée Obieramy marchew i ziemniaki Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 minut Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, smażymy pó łobranej i pokrojonej cebuli Dodajemy cebulę do ugotowanych warzyw…

WIĘCEJ >

Surówka z wakame

Wakame zalewamy ciepłą wodą. W tym czasie kroimy marchewkę ‚na makaron’. Miód, ocet, oliwę i przyprawy mieszamy w małej miseczce. Gdy glony napęcznieją, wyciskamy z nich nadmiar wody, dodajemy marchewkę i polewamy sosem. Na koniec,…

WIĘCEJ >