fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Tęczowa sałatka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4236a635-9694-4163-84eb-2ca95952061e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Tęczowa sałatka

Przygotowanie

  • Obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach
  • Papryki kroimy w paseczki, seler w plasterki
  • Białą i czerwoną kapustę drobno szatkujemy
  • Pokrojone warzywa wrzucamy do miski
  • Wyciskamy z cytryny 2 łyżki soku
  • Skrapiamy warzywa i mieszamy
  • Przygotowujemy sos: miąższ awokado i mango miksujemy blenderem z 1 łyżką soku z cytryny na gładką masę
  • Sałatkę doprawiamy solą
  • Przed podaniem polewamy gotowym sosem

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 duża marchewka (60 g)
  • 1 mała papryka czerwona (240 g)
  • 1 mała papryka żółta (200 g)
  • 1 łodyga selera naciowego (45 g)
  • 1 szklanka kapusty czerwonej (110 g)
  • 1 szklanka białej kapusty(110 g)
  • 4 łyżki szczypiorku (20 g)
  • 4 łyżki natki pietruszki świeżej (24 g)
  • 3 łyżki soku z cytryny (18 g)
  • 1 dojrzałe mango (280 g)
  • ½ awokado (70 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak faszerowany sarną pieczony z gruszkami z grillowaną kalarepą

Włączamy piekarnik na 180 stopni Gruszkę kroimy na pół, połowę obieramy, kroimy w drobną kostkę Sarninę, razem z obranym czosnkiem mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Dodajemy rozmaryn Dodajemy pokrojoną gruszkę Lekko solimy,…

WIĘCEJ >

Sałatka owocowa – wiosna

Owoce umyć, przekroić na cztery części i usunąć gniazda Pokroić w kostkę, wymieszać

WIĘCEJ >

Sałatka z awokado, z chorizo i z jajkiem na miękko

Jajko gotujemy na miękko (3 minuty we wrzątku) Wszystkie składniki kroimy i układamy na liściach szpinaku Na wierzchu kładziemy jajko na miękko przekrojone na pół lub na ćwiartki

WIĘCEJ >

Chłodnik czereśniowy

Czereśnie drylujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą Dodajemy miód i zaczynamy gotować Gdy się zagotuje minimalizujemy płomień Skrobię wsypujemy do miseczki i wlewamy 50 ml zimnej wody, mieszamy, aż się rozpuści Rozrobioną skrobie wlewamy…

WIĘCEJ >