fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Tęczowa sałatka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4236a635-9694-4163-84eb-2ca95952061e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Tęczowa sałatka

Przygotowanie

  • Obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach
  • Papryki kroimy w paseczki, seler w plasterki
  • Białą i czerwoną kapustę drobno szatkujemy
  • Pokrojone warzywa wrzucamy do miski
  • Wyciskamy z cytryny 2 łyżki soku
  • Skrapiamy warzywa i mieszamy
  • Przygotowujemy sos: miąższ awokado i mango miksujemy blenderem z 1 łyżką soku z cytryny na gładką masę
  • Sałatkę doprawiamy solą
  • Przed podaniem polewamy gotowym sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mango (280 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Papryka żółta (200 g)
  • Kapusta czerwona (110 g)
  • Kapusta biała (110 g)
  • Awokado (70 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Seler nać (45 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (24 g)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Sok z cytryny (18 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Szatkownica, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kluski śląskie z okrasą

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie (około 25 min) Odcedzamy z wody Mielimy gorące ziemniaki w maszynce do mielenia mięsa na standardowym sitku Dodajemy mąkę ziemniaczaną, trochę soli i jajka Wyrabiamy rękami…

WIĘCEJ >

Koktajl z masłem orzechowym

Do blendera kielichowego wlewamy wodę Dodajemy śmietankę kokosową, masło orzechowe i kostki lodu Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Podajemy od razu

WIĘCEJ >

Pasztet z wiśniami

Obieramy warzywa i wkładamy do garnka Dodajemy mięso Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie Zalewamy wodą, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 2 godz. Wyjmujemy mięso i warzywa do przestudzenia Mielimy mięso…

WIĘCEJ >

Koktajl na przeziębienie

Wszystkie składniki wkładamy do blendera Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >