Tęczowa sałatka
Tęczowa sałatka
Przygotowanie
- Obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach
- Papryki kroimy w paseczki, seler w plasterki
- Białą i czerwoną kapustę drobno szatkujemy
- Pokrojone warzywa wrzucamy do miski
- Wyciskamy z cytryny 2 łyżki soku
- Skrapiamy warzywa i mieszamy
- Przygotowujemy sos: miąższ awokado i mango miksujemy blenderem z 1 łyżką soku z cytryny na gładką masę
- Sałatkę doprawiamy solą
- Przed podaniem polewamy gotowym sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Mango (280 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Papryka żółta (200 g)
- Kapusta czerwona (110 g)
- Kapusta biała (110 g)
- Awokado (70 g)
- Marchew (45 g)
- Seler naciowy (45 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (24 g)
- Szczypiorek (20 g)
- Sok z cytryny (bio) (18 ml)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Brownie pomidorowe
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C W wysokim naczyniu umieszczamy pomidory i blendujemy je do gładkiej konsystencji Dodajemy banana, daktyle, olej i miksujemy do gładkości W osobnej misce mieszamy suche składniki, po czym łączymy…
WIĘCEJ >Gulasz wołowy z dynią
Wołowinę myjemy i kroimy na kawałki Wrzucamy do garnka i włączamy palnik Pozwalamy wołowinie obsmażyć się z każdej strony (mięso puszcza soki, nie przypala się) Następnie mięso zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia Zmniejszamy ogień…
WIĘCEJ >Tagliatelle z marchewki i cukinii
Przy pomocy obieraczki, obieramy marchewkę i cukinię tworząc warzywny makaron tagiatelle Na rozgrzanej patelni, roztapiamy masło z przyprawami. Po chwili dodajemy warzywa i podsmażamy około 5 minut Po tym czasie, zmniejszamy ogień i wbijamy na…
WIĘCEJ >Zapiekanka z kaszy gryczanej
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry Cukinię kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę przez 3 min Dodajemy pieczarki, podsmażamy 5 min Kaszę wrzucamy do naczynia żaroodpornego…
WIĘCEJ >