fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Tęczowa sałatka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4236a635-9694-4163-84eb-2ca95952061e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Tęczowa sałatka

Przygotowanie

  • Obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach
  • Papryki kroimy w paseczki, seler w plasterki
  • Białą i czerwoną kapustę drobno szatkujemy
  • Pokrojone warzywa wrzucamy do miski
  • Wyciskamy z cytryny 2 łyżki soku
  • Skrapiamy warzywa i mieszamy
  • Przygotowujemy sos: miąższ awokado i mango miksujemy blenderem z 1 łyżką soku z cytryny na gładką masę
  • Sałatkę doprawiamy solą
  • Przed podaniem polewamy gotowym sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mango (280 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Papryka żółta (200 g)
  • Kapusta czerwona (110 g)
  • Kapusta biała (110 g)
  • Awokado (70 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Seler nać (45 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (24 g)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Sok z cytryny (18 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Szatkownica, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pizzerki z bakłażana

Bakłażana kroimy na talarki (około 0,5 cm). Talarki układamy na papierze do pieczenia , skrapiamy oliwą z oliwek i wstawiamy do piekarnika ustawionego na 180 stopni. Po 15 minutach wyjmujemy blachę, a każdy talarek: posypujemy…

WIĘCEJ >

Czekoladki herbaciane

Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić. Mieszamy z zieloną herbatą i próbujemy. Jeżeli nie jest wystarczająco słodkie, dodajemy słodziło wedle upodobań. Przelewamy masę małą łyżeczką do foremki i…

WIĘCEJ >

Makaron karbowany z cukinii z szparagami i brokułami

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min Szparagi i brokuł dzielimy na małe kawałki i dodajemy na patelnię Cukinię kroimy nożem karbowanym w plastry a…

WIĘCEJ >

Sałatka z truskawkami, wędzonką i skwarkami

Sałatę drzemy palcami Truskawki myjemy, przekrajamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę kroimy w krążki i kładziemy na sałacie Na górze układamy plastry szynki Polewamy sosem kolendrowym Posypujemy skwarkami

WIĘCEJ >