fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Tęczowa sałatka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4236a635-9694-4163-84eb-2ca95952061e

Tęczowa sałatka

Przygotowanie

  • Obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach
  • Papryki kroimy w paseczki, seler w plasterki
  • Białą i czerwoną kapustę drobno szatkujemy
  • Pokrojone warzywa wrzucamy do miski
  • Wyciskamy z cytryny 2 łyżki soku
  • Skrapiamy warzywa i mieszamy
  • Przygotowujemy sos: miąższ awokado i mango miksujemy blenderem z 1 łyżką soku z cytryny na gładką masę
  • Sałatkę doprawiamy solą
  • Przed podaniem polewamy gotowym sosem

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 duża marchewka (60 g)
  • 1 mała papryka czerwona (240 g)
  • 1 mała papryka żółta (200 g)
  • 1 łodyga selera naciowego (45 g)
  • 1 szklanka kapusty czerwonej (110 g)
  • 1 szklanka białej kapusty(110 g)
  • 4 łyżki szczypiorku (20 g)
  • 4 łyżki natki pietruszki świeżej (24 g)
  • 3 łyżki soku z cytryny (18 g)
  • 1 dojrzałe mango (280 g)
  • ½ awokado (70 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Babeczki bakaliowe

Bakalie namaczamy gorącej wodzie. Mąkę mieszamy z wodą i rozpuszczonym olejem na jednolitą, rzadką masę. Napęczniałe bakalie wyciskamy pozbywając się nadmiaru wody i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy bakalię do masy i jeszcze raz mieszamy….

WIĘCEJ >

Sznycel z dzika z puree selerowo – gruszkowym

Sznycel: Mielimy mięso, doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy, formujemy kulkę, rozpłaszczamy ręką i formujemy wrzecionowaty kształt Smażymy na smalcu po 3-4 min z każdej strony Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 5 min…

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane risottem

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy. Paprykę, selera, cukinię i cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek siekamy. Wszystkie te warzywa wrzucamy na patelnię, na rozgrzany olej i obsmażamy przez 2-3 minuty. Bakłażany kroimy…

WIĘCEJ >

Sałata z truskawkami i camembertem

Liście sałaty umyć i ułożyć na talerzu Truskawki umyć, usunąć (wyrwać/wyciąć) szypułki i pokroić na połówki lub ćwiartki Pomidorki pokroić na połówki Rukolę rozłożyć na sałacie rzymskiej Dodać pomidorki Dodać truskawki Dodać camembert Polać sosem…

WIĘCEJ >