fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c39fe8715-8cd7-4f0e-afad-53233794d6d6

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Przygotowanie

  • Kapustę posiekać na bardzo cienkie paski, przełożyć do dużej miski i obsypać solą.
  • W tym czasie posiekać bardzo drobno pietruszkę oraz pokroić morele, dodać do kapusty i wszystko porządnie wymieszać.
  • W szklance wymieszać składniki sosu i dodać do miski z kapustą.
  • Przy pomocy rąk porządnie wszystko ugnieść tak, aby sok z kapusty połączył się z przygotowanym sosem.
  • Na koniec z granatu wyłuskać pestki, dodać je do sałatki i delikatnie wymieszać.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ czerwonej kapusty (1100 g)
  • ½ granatu (50 g)
  • 1 pęczek natki pietruszki (40 g)
  • 5 suszonych niesiarkowanych moreli (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Składniki na sos

  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (40 ml)
  • 2 łyżki soku z cytryny (12 g)
  • ½ łyżeczki mielonego kminu rzymskiego (2 g)
  • ¼ łyżeczki cynamonu (1 g)
  • ¼ łyżeczki chili (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl z jagód

Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Grasica w sosie grzybowym z kaszą gryczaną i tartymi buraczkami

Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Bierzemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii (wegańska / wegetariańska)

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >

Zupa krem z pomidorów i papryki

Na głębokiej patelni podsmażamy drobno posiekanego pora, czosnek, pokrojoną paprykę i pomidory (warzywa bez skóry). Dodajemy odrobinę wody i passatę. Całość dusimy pod przykryciem ok. 40 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu….

WIĘCEJ >