fbpx
logo
Szukaj
open close

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c39fe8715-8cd7-4f0e-afad-53233794d6d6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Przygotowanie

  • Kapustę posiekać na bardzo cienkie paski, przełożyć do dużej miski i obsypać solą.
  • W tym czasie posiekać bardzo drobno pietruszkę oraz pokroić morele, dodać do kapusty i wszystko porządnie wymieszać.
  • W szklance wymieszać składniki sosu i dodać do miski z kapustą.
  • Przy pomocy rąk porządnie wszystko ugnieść tak, aby sok z kapusty połączył się z przygotowanym sosem.
  • Na koniec z granatu wyłuskać pestki, dodać je do sałatki i delikatnie wymieszać.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

Surówka

  • Kapusta czerwona (1100 g)
  • Granat (50 g)
  • Morela suszona (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (45 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Sos

  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Cynamon mielony (1 g)
  • Kmin rzymski (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Szatkownica

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Prosty pasztet

Włączamy piekarnik i ustawiamy temp. 170 st C Czosnek obieramy Obieramy mięso z kości Mięso i warzywa przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa Do zmielonej masy dodajemy trochę soli i pieprzu Dodajemy majeranek Mieszamy bardzo…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z wędzoną szynką

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 minut Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie żeby odciekła z nich woda Ugotowane wcześniej jajka obieramy i…

WIĘCEJ >

Chłodnik pomidorowy

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół, nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę; wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >

Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywami z sosem pomidorowym

Cukinia faszerowana Cukinię przekrawamy wzdłuż na połowy Łyżką wydrążamy miękki środek, tak ze 2/3 miąższu/pestek wyrzucamy Kurczaka kroimy w paseczki Paprykę kroimy w kostkę (gniazdo nasienne wyrzucamy) Marchew, pietruszkę i cebulę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >