fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c39fe8715-8cd7-4f0e-afad-53233794d6d6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Przygotowanie

  • Kapustę posiekać na bardzo cienkie paski, przełożyć do dużej miski i obsypać solą.
  • W tym czasie posiekać bardzo drobno pietruszkę oraz pokroić morele, dodać do kapusty i wszystko porządnie wymieszać.
  • W szklance wymieszać składniki sosu i dodać do miski z kapustą.
  • Przy pomocy rąk porządnie wszystko ugnieść tak, aby sok z kapusty połączył się z przygotowanym sosem.
  • Na koniec z granatu wyłuskać pestki, dodać je do sałatki i delikatnie wymieszać.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ czerwonej kapusty (1100 g)
  • ½ granatu (50 g)
  • 1 pęczek natki pietruszki (40 g)
  • 5 suszonych niesiarkowanych moreli (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Składniki na sos

  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (40 ml)
  • 2 łyżki soku z cytryny (12 g)
  • ½ łyżeczki mielonego kminu rzymskiego (2 g)
  • ¼ łyżeczki cynamonu (1 g)
  • ¼ łyżeczki chili (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta jajeczna z pieczonymi burakami i migdałami

Jajka ugotować, obrać ze skorupki i pokroić/posiekać jak najdrobniej Wrzucić posiekane jajka do miski Dodać sos Dodać szczypiorek Zamieszać i spróbować Doprawić do smaku solą i pieprzem Buraki obrać, pokroić w plastry i włożyć do…

WIĘCEJ >

Podstawowy krem daktylowy

Daktyle miksujemy na krem Dolewamy wodę lub mleko, aby uzyskać pożądaną konsystencję

WIĘCEJ >

Wątroba wieprzowa z grillowanymi warzywami

Paprykę kroimy na pół i każdą połówkę na 3 części Cukinię kroimy w plastry Marchew obieramy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy warzywa Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tymianek Zasmażamy 2…

WIĘCEJ >

Sałatka z bakłażana z oliwkami

Bakłażana myjemy, suszymy i kroimy w dużą kostkę (2×2 cm) Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Do dużego płaskiego naczynia żaroodpornego wrzucamy kostki bakłażana, polewamy 4 łyżkami oliwy i dokładnie mieszamy Wstawiamy do piekarnika i pieczemy…

WIĘCEJ >