fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z selera z rodzynkami i orzechami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz25-2-3

Surówka z selera z rodzynkami i orzechami

Przygotowanie

  • Seler obieramy
  • Rodzynki wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem
  • Orzechy wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem
  • Jabłko obieramy i kroimy w kostkę
  • Z cytryny wyciskamy sok
  • Seler trzemy na tarce na drobnych oczkach
  • Zalewamy sokiem z cytryny
  • Orzechy i rodzynki odcedzamy na sicie (może być na raz, na jednym) i dorzucamy do startego selera
  • Dodajemy miód i sól
  • Mieszamy
  • Próbujemy i doprawiamy miodem lub sokiem z cytryny

Rady dietetyka

Jeśli masz alergię na orzechy – nie dodawaj ich do potrawy. Sprawdź, czy pozostałe składniki przepisu odpowiadają Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Powyżej znajduje się powiązany przepis z wykorzystaniem ananasa.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ¼ selera w korzeniu (ok. 45 g)
  • ½ garści rodzynek (15 g)
  • ½ garści orzechów włoskich (15 g)
  • ½ jabłka (90 g)
  • ½ cytryny (40 g)
  • 1 łyżeczka miodu (12 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Sitko, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zimne nóżki paleo

Nogi i golonkę myjemy dokładnie pod bieżącą wodą. Namaczamy w zimnej wodzie przez około 15 minut. Wymieniamy wodę na czystą. Nalewamy jej tylko tyle, aby zakryć mięso. Gotujemy mięso na małym ogniu w sumie przez…

WIĘCEJ >

Winogrona

Winogrona umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Rosół z makaronem Konjac

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” Odcedzamy makaron na sicie W garnku zagotowujemy rosół Dorzucamy do rosołu makaron Wyłączamy palnik i…

WIĘCEJ >

Zrazy wołowe z cukinią

Cukinię kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Obsmażamy cukinię z koperkiem przez 2 minuty. Płaty wołowiny rozkładamy na talerzu, wypełniamy cukiniowym farszem i zawijamy. Zrazy układamy w misie wolnowaru i zalewamy przecierem pomidorowym rozcieńczonym z…

WIĘCEJ >