fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z selera z rodzynkami i orzechami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz25-2-3

Surówka z selera z rodzynkami i orzechami

Przygotowanie

  • Seler obieramy
  • Rodzynki wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem
  • Orzechy wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem
  • Jabłko obieramy i kroimy w kostkę
  • Z cytryny wyciskamy sok
  • Seler trzemy na tarce na drobnych oczkach
  • Zalewamy sokiem z cytryny
  • Orzechy i rodzynki odcedzamy na sicie (może być na raz, na jednym) i dorzucamy do startego selera
  • Dodajemy miód i sól
  • Mieszamy
  • Próbujemy i doprawiamy miodem lub sokiem z cytryny

Rady dietetyka

Jeśli masz alergię na orzechy – nie dodawaj ich do potrawy. Sprawdź, czy pozostałe składniki przepisu odpowiadają Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Powyżej znajduje się powiązany przepis z wykorzystaniem ananasa.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ¼ selera w korzeniu (ok. 45 g)
  • ½ garści rodzynek (15 g)
  • ½ garści orzechów włoskich (15 g)
  • ½ jabłka (90 g)
  • ½ cytryny (40 g)
  • 1 łyżeczka miodu (12 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Sitko, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gratin z batatów w sosie kurkowo-cebulowym

Kurki płuczemy i oczyszczamy z piasku. Kroimy na podobnej wielkości kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oleju kokosowego. Kiedy się podgrzeje wrzucamy cebulę i smażymy 5 minut. Dodajemy kurki, solimy do smaku i…

WIĘCEJ >

Gulasz z cielęciny

Cielęcinę kroimy w kostkę. Obieramy marchewki i kroimy w plastry, pomidora w kostkę. Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy na nim mięso z warzywami przez kilka minut. Dodajemy przyprawy. Przekładamy zawartość patelni do misy wolnowaru…

WIĘCEJ >

Koktajl z jabłkiem i jarmużem

Myjemy jarmuż oraz jabłko Odcinamy około 2 cm korzenia imbiru i obieramy go ze skórki Jabłka kroimy i wyjmujemy gniazda nasienne Wkładamy składniki do blendera Dolewamy do składników 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna

Jajka gotujemy (wrzucamy do gotującej się, osolonej wody na 8 minut). Po tym czasie wkładamy je do miski z zimną wodą. Ostudzone jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Dolewamy mleko…

WIĘCEJ >