fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z selera z rodzynkami i orzechami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz25-2-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Surówka z selera z rodzynkami i orzechami

Przygotowanie

  • Seler obieramy
  • Rodzynki wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem
  • Orzechy wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem
  • Jabłko obieramy i kroimy w kostkę
  • Z cytryny wyciskamy sok
  • Seler trzemy na tarce na drobnych oczkach
  • Zalewamy sokiem z cytryny
  • Orzechy i rodzynki odcedzamy na sicie (może być na raz, na jednym) i dorzucamy do startego selera
  • Dodajemy miód i sól
  • Mieszamy
  • Próbujemy i doprawiamy miodem lub sokiem z cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Powyżej znajduje się powiązany przepis z wykorzystaniem ananasa.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (świeże) (90 g)
  • Seler korzeń (45 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Orzech włoski (15 g)
  • Rodzynki (15 g)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Parówki drobiowe

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 min

WIĘCEJ >

Papryka faszerowana sarną

Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski Następnie dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Z papryki odcinamy czapeczkę, czyli plaster…

WIĘCEJ >

Grasica cielęca z kurkami i młodymi ziemniakami i sałatką

Grasica z kurkami: Przygotowujemy garnek do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do…

WIĘCEJ >

Pieczona polędwiczka

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Polędwiczkę kroimy na grube kawałki.  Miętę kroimy bardzo drobno, mieszamy z octem balsamicznym i szczyptą soli, następnie obtaczamy polędwiczkę w naszej marynacie i układamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy przez 30…

WIĘCEJ >