fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z selera korzeniowego z ananasem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c741c0ff9-f6c8-4db6-ad08-07b7b815aaab

Surówka z selera korzeniowego z ananasem

Przygotowanie

  • Selera obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dość drobnych oczkach.
  • Ananasa kroimy w kosteczkę lub w cienkie słupki.
  • Selera mieszamy z ananasem, dodajemy mleko kokosowe.
  • Mieszamy.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g selera korzeniowego
  • 150 g świeżego ananasa 
  • 5 łyżek mleka kokosowego (około 50 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrupiąca przekąska

Nasiona słonecznika blendujemy z mlekiem kokosowym i z solą (możemy użyć moździerza lub młynka do kawy) Podajemy z pokrojonymi w słupki warzywami np. marchewką i/lub selerem naciowym

WIĘCEJ >

Pestki dyni

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Pieczona rzodkiew

Rzodkiew myjemy i kroimy ją na pół, połówkę na ćwiartkę a później w kostkę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Cebulę obieramy i kroimy na duże kawałki. Warzywa przekładamy do miski i skrapiamy płynnym olejem. Przyprawiamy…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa (na wywarze kostnym)

Bulion rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…

WIĘCEJ >