Surówka z selera korzeniowego z ananasem
Surówka z selera korzeniowego z ananasem
Przygotowanie
- Selera obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dość drobnych oczkach.
- Ananasa kroimy w kosteczkę lub w cienkie słupki.
- Selera mieszamy z ananasem, dodajemy mleko kokosowe.
- Mieszamy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Ananas (świeży) (150 g)
- Seler korzeń (150 g)
- Mleko kokosowe (50 ml)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałata z pieczonej dyni z wędzonką i owocami
Jeśli mamy surową dynię, trzeba ją pokroić w kawałki, pozbyć się miąższu i pestek i upiec kawałki dyni w temp. 180 st. C przez około 45 min (patyczkiem od szaszłyka sprawdzamy czy jest miękka w…
WIĘCEJ >Sałatka z mozzarellą
Pomidora kroimy w cząstki, a suszonego pomidora rozdrabniamy Mozzarellę kroimy w mniejsze kawałki Całość mieszamy ze sobą i podajemy z oliwą i olejem MCT, octem balsamicznym, sokiem z cytryny oraz bazylią Doprawiamy do smaku solą…
WIĘCEJ >