fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi duszone z pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca29f6cf8-9077-4e64-a678-475749d7711b
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szparagi duszone z pieczarkami

Przygotowanie

  • Szparagi obrać, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min, wyjąć na sito
  • Pieczarki pokroić w cząstki
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
  • Pomidorki przekroić na połówki
  • Na patelni rozgrzać tłuszcz
  • Wrzucić cebulę z czosnkiem
  • Zasmażać 2-3 min
  • Dodać pokrojone pieczarki
  • Szparagi pokroić na 3-4 części
  • Dodać na patelnię
  • Dodać pomidorki
  • Lekko posolić i popieprzyć
  • Przykryć pokrywką
  • Dusić 2-3 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu i pomidorków. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szparag (380 g)
  • Pomidor koktajlowy (120 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielona sałatka

Liście sałaty kroimy w paski, ogórka w cienkie plasterki, awokado w kostkę, natkę siekamy. Wszystkie składniki na sałatkę przekładamy do miski. Składniki sosu, oprócz koperku, blendujemy za pomocą blendera. Koperek siekamy nożem i dodaję do…

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny

Warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, doprawiamy i zalewamy pomidorami. Dolewamy tyle wody by przykryła warzywa, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do miękkości (30-40 min.)

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i orzechami włoskimi

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Orzechy drobno siekamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy orzechami

WIĘCEJ >

Kasza gryczana z warzywami i imbirem

Kaszę płuczemy i wrzucamy do garnka, w którym będzie litr lekko osolonego wrzątku Gotujemy około 15 min, odcedzamy na sicie (czas gotowania zależy od tego jak bardzo twardą kaszę lubicie) Cebulę i czosnek obieramy, kroimy…

WIĘCEJ >