logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi duszone z pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-61

Szparagi duszone z pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-61

Przygotowanie

  • Szparagi obrać, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min, wyjąć na sito
  • Pieczarki pokroić w cząstki
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
  • Pomidorki przekroić na połówki
  • Na patelni rozgrzać tłuszcz
  • Wrzucić cebulę z czosnkiem
  • Zasmażać 2-3 min
  • Dodać pokrojone pieczarki
  • Szparagi pokroić na 3-4 części
  • Dodać na patelnię
  • Dodać pomidorki
  • Lekko posolić i popieprzyć
  • Przykryć pokrywką
  • Dusić 2-3 min

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy pieprzu i pomidorków

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 pęczek szparagów
  • 100 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 – 7 pomidorków koktajlowych
  • 2 – 3 łyżki oleju kokosowego
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek, Patelnia, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Sałatka z roszponki, brukselki i jajek w koszulkach

Brukselkę ugotować we wrzącej osolonej wodzie (około 10 minut) Przełożyć do miski z zimną wodą na 10 minut Przygotować jajka (…)

WIĘCEJ >

Chleb marchewkowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Marchew trzemy na tarce na cienkich oczkach, dodajemy do niej jajka Wyciskamy (…)

WIĘCEJ >

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

Kurczaka kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek liścia w (…)

WIĘCEJ >

Pieczone warzywa 2

Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki Brokuł dzielimy na różyczki Wszystko wkładamy do naczynia żaroodpornego Dodajemy przyprawy, opcjonalnie tłuszcz (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl