fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi duszone z pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca29f6cf8-9077-4e64-a678-475749d7711b

Szparagi duszone z pieczarkami

Przygotowanie

  • Szparagi obrać, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min, wyjąć na sito
  • Pieczarki pokroić w cząstki
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
  • Pomidorki przekroić na połówki
  • Na patelni rozgrzać tłuszcz
  • Wrzucić cebulę z czosnkiem
  • Zasmażać 2-3 min
  • Dodać pokrojone pieczarki
  • Szparagi pokroić na 3-4 części
  • Dodać na patelnię
  • Dodać pomidorki
  • Lekko posolić i popieprzyć
  • Przykryć pokrywką
  • Dusić 2-3 min

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu i pomidorków.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 pęczek zielonych szparagów (380 g)
  • 5 pieczarek (100 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 6 – 7 pomidorków koktajlowych (140 g)
  • 2 – 3 łyżki oleju kokosowego (75 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…

WIĘCEJ >

Łosoś smażony z burakami z sosem vinaigrette

Na patelni rozgrzać tłuszcz Ustawiamy średni ogień, kładziemy rybę, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3 – 4 min Obracamy na drugą stronę, smażymy 3 – 4 min Obracamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min Buraki…

WIĘCEJ >

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

Kurczaka kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek liścia w paski Imbir drobno siekamy Papryczkę kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka…

WIĘCEJ >

Burger z dzika z warzywami

Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…

WIĘCEJ >