Szparagi duszone z pieczarkami
Szparagi duszone z pieczarkami
Przygotowanie
- Szparagi obrać, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min, wyjąć na sito
- Pieczarki pokroić w cząstki
- Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
- Pomidorki przekroić na połówki
- Na patelni rozgrzać tłuszcz
- Wrzucić cebulę z czosnkiem
- Zasmażać 2-3 min
- Dodać pokrojone pieczarki
- Szparagi pokroić na 3-4 części
- Dodać na patelnię
- Dodać pomidorki
- Lekko posolić i popieprzyć
- Przykryć pokrywką
- Dusić 2-3 min
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu i pomidorków. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Autor
Lista składników
- Szparag (380 g)
- Pomidor koktajlowy (120 g)
- Cebula (105 g)
- Pieczarka (świeża) (100 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Czosnek (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Sorbet morelowy
Morele wypestkować Banana obrać, pokroić w plastry Owoce włożyć do pudełka i zamrozić Wyjąć pół godziny wcześniej Wbijamy nóż, jeśli wchodzi w owoce, to blender też sobie poradzi Wkładamy owoce do naczynia w którym będziemy…
WIĘCEJ >Kasztanowa masa czekoladowa z jeżynami
Masło i czekoladę rozpuszczamy wraz z syropem z agawy Kasztany rozdrabniamy w malakserze, dolewamy lekko ostudzony tłuszcz i wanilię Miksujemy do osiągnięcia gładkiej masy Połowę masy odkładamy, do reszty dodajemy jeżyny, blendujemy
WIĘCEJ >Zielona zupa
Szpinak i rukolę gotujemy w wodzie przez 10 minut Po tym czasie dolewamy mleko kokosowe i przyprawy Całość blendujemy Gotujemy jeszcze kilka minut i zdejmujemy z ognia Jeżeli chcemy zagęścić zupę, dodajemy oddzielone wcześniej od…
WIĘCEJ >Pasta gryczana
Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 20 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i podsmażamy cebulę 2-3 min Dodajemy do ugotowanej kaszy Dodajemy ugotowane jajko Solimy i pieprzymy Miksujemy blenderem
WIĘCEJ >