logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi duszone z pulpetami wieprzowymi w sosie kokosowym

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-66

Szparagi duszone z pulpetami wieprzowymi w sosie kokosowym

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-66

Przygotowanie

  • Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min
  • Mięso kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach
  • Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy na połowy
  • Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę
  • Mielimy też drugą obraną połówkę marchewki, pietruszki i obrany czosnek
  • Solimy i pieprzymy
  • Mieszamy dokładnie masę mieloną i formujemy 8 kulek
  • W garnuszku zagotowujemy rosół z mlekiem kokosowym
  • Na wrzątek wkładamy kulki mięsne i wrzucamy pokrojone warzywa
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, zasmażamy na łyżce tłuszczu i dodajemy do garnka
  • Gotujemy 20 minut
  • Wyjmujemy mięso, a wywar z warzywami miksujemy
  • Do sosu wkładamy mięso i ugotowane szparagi i dusimy 2 min

Rady dietetyka

Na AIP nie używamy pieprzu

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 pęczek szparagów
  • 200 g łopatki wieprzowej
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • ½ cebuli
  • 1 łyżka smalcu
  • 0,5 l rosołu – bulionu mięsnego
  • 100 ml mleka kokosowego
  • sól, pieprz 

Potrzebny sprzęt

Garnek, Garnek - mały, Maszynka do mielenia mięsa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Winogrona

Winogrona umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Bananowe kasztanki

Wszystkie składniki blendujemy. Przelewamy do foremek i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

WIĘCEJ >

Placek kasztanowy

Daktyle namaczamy w gorącej wodzie. Jabłko kroimy w drobną kostkę. Mąkę kasztanową mieszamy łyżką z wodą i płynnym olejem kokosowym. (…)

WIĘCEJ >

Kiwi

Kiwi obrać i pokroić w plastry Można też przekroić na pół i wydrążyć łyżką

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl