fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi z pulpecikami wieprzowymi duszonymi w cebuli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5fec5927-f74c-47a5-a4d6-870e68027269
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szparagi z pulpecikami wieprzowymi duszonymi w cebuli

Przygotowanie

  • Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej osolonej wodzie i wyjmujemy na miskę
  • Boczek kroimy w kawałki
  • Marchew, pietruszkę, obieramy
  • Mielimy boczek w maszynce do mięsa
  • Co jakiś czas wrzucamy kawałek pietruszki lub marchewki na zmianę z mięsem
  • Po zmieleniu lekko solimy i pieprzymy
  • Wyrabiamy rękami masę mieloną
  • Formujemy kulki wielkości piłeczki ping-pongowej
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięsne kuleczki i podsmażamy przez 4-5 min
  • W tym czasie obieramy cebulę, kroimy w piórka
  • Dorzucamy cebulę do mięsa
  • Przykrywamy pokrywką, dusimy 10 min
  • Co jakiś czas mieszamy 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia szparagów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Boczek wieprzowy (surowy) (250 g)
  • Szparag (190 g)
  • Cebula (świeża) (155 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kopytka żytnie z makiem

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie a następnie jeszcze ciepłe ubijamy tłuczkiem i odstawiamy do ostygnięcia. Tłuczone ziemniaki uciskamy w garnku tłuczkiem lub łyżką, następnie wybieramy z garnka ¼ tej masy, a w…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz w ziołowym pesto

Filet z dorsza płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym Przyprawiamy solą i sokiem z cytryny Smarujemy wierzch ryby pesto i obkładamy cząstkami pomidorów bez skórki i zdrewniałych części Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do…

WIĘCEJ >

Miks wędlin z miksem sałat

Wędliny układamy na talerzu Obok układamy sałaty i polewamy sosem  

WIĘCEJ >

Sałatka z kaszą gryczaną

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Cebulę obieramy Wszystkie warzywa kroimy w kostkę Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >