logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi zapiekane w bekonie z serem kozim

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-64

Szparagi zapiekane w bekonie z serem kozim

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-64

Przygotowanie

  • Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min
  • Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster)
  • Układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Kroimy ser lub kruszymy i kładziemy na zawiniętych szparagach
  • Pieczemy w piekarniku 20 min w 180 st. C  

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 pęczek szparagów
  • ½ cytryny
  • 100 g sera koziego
  • 10 – 12 plastrów wędzonego boczku
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek, Naczynie żaroodporne, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Wędzona makrela

Makrelę obrać ze skóry i ości i … zjeść. Dołóż do tego posiłku świeże warzywa, takie jakie lubisz.

WIĘCEJ >

Mix sałat z kozim serem, łososiem, truskawkami i khaki

Sałaty kładziemy na talerz Kroimy/rozdzielamy łososia kładziemy na sałatę Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na pół lub ćwiartki dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Smażony makaron imbirowo- czosnkowy

Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak na opakowaniu. Cebulę i imbir drobno siekamy. Marchewkę myjemy i obieramy. Używając obieraczki, tworzymy z (…)

WIĘCEJ >

Chleb kokosowy

Wymieszać wszystkie składniki razem i wlać do wysmarowanej olejem kokosowym formy.  Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Obrócić (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl