fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi smażone na boczku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c03b5b1f8-fbad-400e-b427-b5218134622b

Szparagi smażone na boczku

Przygotowanie

  • Boczek pokroić w centymetrowe słupki.
  • Wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć na średnim ogniu, żeby wytopić cały tłuszcz.
  • Szparagi opłukać i osuszyć, oderwać zdrewniałe końcówki, przekroić na pół.
  • Na wytopiony boczek wrzucić szparagi. Smażyć ok 8 minut, regularnie przewracając Na koniec dodać szczyptę soli.

Rady dietetyka

Jeśli możesz spożywać ocet balsamiczny, możesz nim polać potrawę.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g wędzonego boczku
  • 12 cienkich, zielonych szparagów
  • sól himalajska/kłodawska

Potrzebny sprzęt

Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Babka pomarańczowo – kokosowa

Szykujemy formę do babki (najlepsza będzie silikonowa), jeśli mamy metalową, to smarujemy tłuszczem i posypujemy ścianki mąką gryczaną Piekarnik ustawiamy (…)

WIĘCEJ >

Makaron w stylu śródziemnomorskim

Pomidorki kroimy na połówki, a boczek w kostkę Na rozgrzanej patelni wytapiamy tłuszcz z boczku, po chwili dodajemy opłukany pod (…)

WIĘCEJ >

Jajecznica z żółtek i brokuła

Brokuła gotujemy w lekko osolonej wodzie bez przykrycia około 10 minut. Rozpuszczamy masło na patelni Wrzucamy brokuła, można dodać również (…)

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z sarniną i pieczarkami

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl