fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi smażone na boczku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c03b5b1f8-fbad-400e-b427-b5218134622b

Szparagi smażone na boczku

Przygotowanie

  • Boczek pokroić w centymetrowe słupki.
  • Wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć na średnim ogniu, żeby wytopić cały tłuszcz.
  • Szparagi opłukać i osuszyć, oderwać zdrewniałe końcówki, przekroić na pół.
  • Na wytopiony boczek wrzucić szparagi. Smażyć ok 8 minut, regularnie przewracając Na koniec dodać szczyptę soli.

Rady dietetyka

Jeśli możesz spożywać ocet balsamiczny – polej nim potrawę.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne przepisy ze szparagami.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 10 plastrów wędzonego boczku (100 g)
  • 12 cienkich, zielonych szparagów (360 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ośmiornica duszona z fenkułem na mixie sałat

Fenkuł kroimy w plasterki Pomidorki kroimy na połówki Ośmiornice kroimy w plasterki Cebulę kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy masło Smażymy cebulę i fenkuł około 3 min Dodajemy ośmiornice i czosnek Wyciskamy sok z cytryny…

WIĘCEJ >

Pieczona sałata rzymska z karkówką

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Sałatę rzymską kroimy na pół, obtaczamy w przyprawach i oleju kokosowym. Na pozostałym oleju podsmażamy przez minutę mięso, następnie dodajemy mleko kokosowe, te same przyprawy i chwilę dusimy. W naczyniu…

WIĘCEJ >

Makaron w stylu śródziemnomorskim

Pomidorki kroimy na połówki, a boczek w kostkę Na rozgrzanej patelni wytapiamy tłuszcz z boczku, po chwili dodajemy opłukany pod ciepłą wodą makaron konjac oraz przyprawy Na koniec na patelnię wrzucamy pomidorki, wszystko razem mieszamy…

WIĘCEJ >

Spaghetti z kremowym sosem z awokado

Cukinię pokroić na makaronowe paski za pomocą obieraczki julienne (Warzywo położyć na desce i jedną ręką przytrzymał jego koniec, a obieraczkę przesuwać wzdłuż całej cukinii). Po takim krojeniu zostanie resztka cukinii, której nie da się…

WIĘCEJ >