fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi smażone na boczku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c03b5b1f8-fbad-400e-b427-b5218134622b
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szparagi smażone na boczku

Przygotowanie

  • Boczek pokroić w centymetrowe słupki.
  • Wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć na średnim ogniu, żeby wytopić cały tłuszcz.
  • Szparagi opłukać i osuszyć, oderwać zdrewniałe końcówki, przekroić na pół.
  • Na wytopiony boczek wrzucić szparagi. Smażyć ok 8 minut, regularnie przewracając Na koniec dodać szczyptę soli.

Rady dietetyka

Jeśli możesz spożywać ocet balsamiczny – polej nim potrawę.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne przepisy ze szparagami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 10 plastrów wędzonego boczku (100 g)
  • 12 cienkich, zielonych szparagów (360 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smoothie jagodowo – bananowe

Banany, świeże lub mrożone jagody, nasiona chia, miód, (opcjonalnie Macę i Ashwagandhę) miksujemy na gładki krem Przelewamy do miseczki i dekorujemy nasionami chia, nasionami konopi i jagodami Goji

WIĘCEJ >

Zupa rybna, jarzynowa

Marchew obieramy i kroimy w plasterki Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części Cebulę dymkę i szczypiorek kroimy w krążki Cebulę z marchewką podduszamy na maśle do momentu zeszklenia, zalewamy bulionem i zagotowujemy Doprawiamy solą i…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z rydzami

Rydze:   Rydze włożyć do miski z zimną wodą, oczyścić z igieł i piasku Położyć na cedzaku (jeśli są duże to kroimy na pół lub na ćwiartkii Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę…

WIĘCEJ >

Kurczak zawijany w boczku z warzywami na puree z batatów

Włączamy piekarnik na 170 stopni Kurczaka posolić i popieprzyć Na desce rozkładamy 3 plastry boczku jeden lekko zachodzący na drugi Plastry warzyw kroimy w słupki o grubości 1 cm Na boczku kładziemy pokrojone warzywa Na…

WIĘCEJ >