fbpx
logo
Szukaj
open close

Szparagi na sałacie z szynką parmeńską i granatem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9928e896-2e53-4e0d-8263-a0550e5ff6c0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szparagi na sałacie z szynką parmeńską i granatem

Przygotowanie

  • Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min
  • Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster)
  • Układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Wkładamy do nagrzanego do 180 st.C piekarnika na 15 min
  • Sałaty rozkładamy na talerzach
  • Pomidorki kroimy na połówki i kładziemy na sałatach
  • Cebulę kroimy w kostkę lub cienkie plastry i posypujemy po sałatach
  • Polewamy sosem
  • Szparagi kładziemy obok sałatki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia szparagów.

W tym przepisie możesz użyć dowolnych, ulubionych sałat.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Szparag (380 g)
  • Sałata rzymska (175 g)
  • Szynka parmeńska (150 g)
  • Pomidor koktajlowy (140 g)
  • Sos vinaigrette z granatów (60 ml)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Granat (40 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Rukola (20 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Szparagi w szynce parmeńskiej

Szparagi płuczemy i odłamujemy sztywne końce. Szparagi pękną same we właściwym miejscu, jeśli zegniemy je w dolnej części. Twarde końcówki (…)

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette z granatów

Granat kładziemy przecięta stroną na dłoni Rękę z granatem wkładamy do miski/garnka i drewnianą łyżką uderzamy w skórę granatu, żeby (…)

WIĘCEJ >

Szparagi na miksie sałat

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę rozdzielamy na krążki i kładziemy na sałacie (…)

WIĘCEJ >