fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi na miksie sałat

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz30-1-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szparagi na miksie sałat

Przygotowanie

  • Sałaty układamy na talerzu
  • Pomidorki przekrawamy na połówki i kładziemy na sałacie
  • Cebulę rozdzielamy na krążki i kładziemy na sałacie
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Szparagi przekrawamy na pół lub na 3 części i podsmażamy na patelni przez 3-4 min
  • Przekładamy szparagi na sałatę
  • Polewamy sosem vinaigrette

Rady dietetyka

Pamiętaj, aby dopasować wszystkie składniki potrawy do swojej aktualnej diety oraz towarzyszących nietolerancji.

Uwagi

Zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów, aby zainspirować się naszymi pomysłami na przyrządzenie szparagów.

Do sporządzenia tej potrawy możesz użyć dowolnych, ulubionych sałat.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szparag (150 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Rukola (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka z mlekiem roślinnym i bananem

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Wkrajamy pół banana

WIĘCEJ >

Faszerowane piersi z indyka

Włączamy piekarnik i wstawiamy do niego puste naczynie żaroodporne, temp 180 st. C, opcja grzania z góry i dołu. Pierś z indyka kroimy na 5 grubych kotletów. W każdej z piersi nożem wycinamy kieszonkę na…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa (wegańska / wegetariańska)

Bulion rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…

WIĘCEJ >

Warzywna misa Buddy

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Kalafior dzielimy na różyczki i polewamy roztopionym olejem kokosowym Doprawiamy solą, czosnkiem, kurkumą i mieszamy Batata możemy umyć i piec w skórce lub obrać i pokroić na mniejsze kawałki Batata…

WIĘCEJ >