fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi na miksie sałat

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz30-1-3

Szparagi na miksie sałat

Przygotowanie

  • Sałaty układamy na talerzu
  • Pomidorki przekrawamy na połówki i kładziemy na sałacie
  • Cebulę rozdzielamy na krążki i kładziemy na sałacie
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Szparagi przekrawamy na pół lub na 3 części i podsmażamy na patelni przez 3-4 min
  • Przekładamy szparagi na sałatę
  • Polewamy sosem vinaigrette

Rady dietetyka

Jeśli aktualnie szparagi są trudno dostępne, możesz wykorzystać marynowane szparagi ze słoika (czytaj ich skład).

Dopasuj wszystkie składniki potrawy do Twojej diety i towarzyszących nietolerancji.

Uwagi

Zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów, by zainspirować się naszymi pomysłami na przyrządzenie szparagów na różne i smaczne sposoby.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 ugotowanych szparagów lub konserwowych z słoika (150 g)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 1 garść roszponki (25 g)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (ok. 70 g)
  • 4 pomidorki koktajlowe (80 g)
  • ½ cebuli czerwonej (50 g)
  • 4 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl tropikalny

Myjemy szpinak, mango, ananasa Obieramy banana Odcinamy nożem skórkę ananasa Umieszczamy składniki w blenderze Dodajemy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Zupa krem z kalafiora z mlekiem kokosowym

Kalafior dzielimy na „różyczki”, polewamy 3 łyżkami oleju, posypujemy solą i dokładnie mieszamy Przenosimy do dużego naczynia żaroodpornego i wstawiamy do rozgrzanego do 200 st C. piekarnika na około 25 minut (kalafior po upieczeniu powinien być miękki i…

WIĘCEJ >

Ryż z jabłkami

Ryż gotujemy we wrzącej wodzie przez około 12-15 minut, a następnie odcedzamy W międzyczasie jabłko obieramy i trzemy na tarce Przekładamy do rondelka, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy utartą wanilię, cynamon i goździki Dusimy 15…

WIĘCEJ >

Krupnik z komosy ryżowej

Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie Marchew, seler, pietruszkę obrać Pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >