fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi na miksie sałat

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz30-1-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szparagi na miksie sałat

Przygotowanie

  • Sałaty układamy na talerzu
  • Pomidorki przekrawamy na połówki i kładziemy na sałacie
  • Cebulę rozdzielamy na krążki i kładziemy na sałacie
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Szparagi przekrawamy na pół lub na 3 części i podsmażamy na patelni przez 3-4 min
  • Przekładamy szparagi na sałatę
  • Polewamy sosem vinaigrette

Rady dietetyka

Jeśli aktualnie szparagi są trudno dostępne, możesz wykorzystać marynowane szparagi ze słoika (czytaj ich skład).

Dopasuj wszystkie składniki potrawy do Twojej diety i towarzyszących nietolerancji.

Uwagi

Zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów, by zainspirować się naszymi pomysłami na przyrządzenie szparagów na różne i smaczne sposoby.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 ugotowanych szparagów lub konserwowych z słoika (150 g)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 1 garść roszponki (25 g)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (ok. 70 g)
  • 4 pomidorki koktajlowe (80 g)
  • ½ cebuli czerwonej (50 g)
  • 4 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagowo – brokułowa sałatka z jajkami w koszulkach

Brokuł podzielić na „róże”, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min W osobnym garnku gotujemy litr wody z octem i płaską łyżeczką soli Gdy woda zacznie wrzeć w garnku, łyżką mieszamy, żeby woda zaczęła…

WIĘCEJ >

Owsiana granola domowa

Wybrany syrop lub miód mieszamy z olejem, aż powstanie gładka masa. W tym celu najlepiej je lekko ogrzać i energicznie mieszać. Następnie wlewamy to do płatków z solą i dokładnie mieszamy – świetnie sprawdzą się…

WIĘCEJ >

Pieczony banan z malinami i truskawkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Banana najlepiej położyć w keksówce , tak żeby wygiętą stroną był ku górze Banana nacinamy wzdłuż skóry  Wkładamy między skórę maliny i posypujemy kakao Wkładamy banana do piekarnika Pieczemy 12-15…

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa z topinamburem

Włoszczyznę obieramy i kroimy w paski lub ścieramy na tarce o grubych oczkach W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy włoszczyznę Dodajemy oczyszczony topinambur Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości ok. 20 – 25 min

WIĘCEJ >