fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi na miksie sałat

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz30-1-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Szparagi na miksie sałat

Przygotowanie

  • Sałaty układamy na talerzu
  • Pomidorki przekrawamy na połówki i kładziemy na sałacie
  • Cebulę rozdzielamy na krążki i kładziemy na sałacie
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Szparagi przekrawamy na pół lub na 3 części i podsmażamy na patelni przez 3-4 min
  • Przekładamy szparagi na sałatę
  • Polewamy sosem vinaigrette

Rady dietetyka

Pamiętaj, aby dopasować wszystkie składniki potrawy do swojej aktualnej diety oraz towarzyszących nietolerancji.

Uwagi

Zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów, aby zainspirować się naszymi pomysłami na przyrządzenie szparagów.

Do sporządzenia tej potrawy możesz użyć dowolnych, ulubionych sałat.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szparag (150 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Rukola (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Topinambur duszony z cebulą i czosnkiem

Topinambur gotujemy w osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Kolorowy gulasz z batatami i fasolką

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Ziemniaki, marchewkę, paprykę, cukinię, seler naciowy i pomidory kroimy w średniej wielkości kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulkę i czosnek. Następnie dodajemy ziemniaki, marchew, paprykę, cukinię i…

WIĘCEJ >

Wołowina duszona w warzywach

Mięso myjemy i kroimy w kostkę (łatę dodatkowo oczyszczamy z błon). W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy drobno posiekane czosnek i cebulę. Podsmażamy aż się zeszklą i dodajemy mięso. Smażymy aż się przyrumieni. Następnie dodajemy…

WIĘCEJ >

Kotlety mielone z sarny zawijane w wędzony boczek z surówką z kiszonego ogórka

Mięso kroimy w kostkę żeby maszynka łatwiej mieliła Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy dwa podłużne walce Rozkładamy po 2 plastry boczku i zawijamy każde mięso w dwa plastry boczku…

WIĘCEJ >