fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi na miksie sałat

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz30-1-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szparagi na miksie sałat

Przygotowanie

  • Sałaty układamy na talerzu
  • Pomidorki przekrawamy na połówki i kładziemy na sałacie
  • Cebulę rozdzielamy na krążki i kładziemy na sałacie
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Szparagi przekrawamy na pół lub na 3 części i podsmażamy na patelni przez 3-4 min
  • Przekładamy szparagi na sałatę
  • Polewamy sosem vinaigrette

Rady dietetyka

Jeśli aktualnie szparagi są trudno dostępne, możesz wykorzystać marynowane szparagi ze słoika (czytaj ich skład).

Dopasuj wszystkie składniki potrawy do Twojej diety i towarzyszących nietolerancji.

Uwagi

Zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów, by zainspirować się naszymi pomysłami na przyrządzenie szparagów na różne i smaczne sposoby.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 ugotowanych szparagów lub konserwowych z słoika (150 g)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 1 garść roszponki (25 g)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (ok. 70 g)
  • 4 pomidorki koktajlowe (80 g)
  • ½ cebuli czerwonej (50 g)
  • 4 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dynia makaronowa – podstawowy przepis na spaghetti

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Sposób pierwszy: Przekroić dynię na pół ostrym nożem, wybrać ze środka pestki, opcjonalnie posmarować miąższ olejem kokosowym. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 30 – 40 minut. Sposób drugi: Włożyć dynię…

WIĘCEJ >

Naleśniki trzy sery (wegetariańskie)

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Dorsz panierowany w kokosie przekładany szpinakiem z puree marchewkowo – selerowym

Puree:         Marchew i seler obrać, pokroić w kawałki Zalać wrzącą wodą, lekko osolić i gotować 20 min aż będą miękkie Odcedzić wodę, dodać łyżkę tłuszczu Zmiksować na puree Szpinak: Szpinak należy minimum 2 godz. wcześniej…

WIĘCEJ >

Mini pączusie/ gofry

Wszystkie składniki blendujemy razem. Masę wlewamy do opiekacza do pączków, gofrownicy lub dowolnego opiekacza, który nada masie kształt. Wypiekamy do zarumienienia.

WIĘCEJ >