fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi grillowane z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4854790e-c3d3-47e1-a4d1-265919b63e4f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szparagi grillowane z warzywami

Przygotowanie

  • Cykorię kroimy wzdłuż na pół
  • Marchew obieramy i kroimy w ukośne długie plastry
  • Cukinię kroimy w krążki
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy warzywa
  • Smażymy po 2-3 min z każdej strony
  • Lekko solimy i pieprzymy 

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy pieprzu i papryki. Jeśli jesteś na diecie wegańskiej lub wegetariańskiej zastąp smalec masłem lub oliwą z oliwek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 ugotowanych szparagów lub ze słoika (150 g)
  • ½ papryki czerwonej (115 g)
  • ⅓ cukinii (100 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ cykorii (40 g)
  • 1 – 2 łyżki smalcu gęsiego (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczone jabłka nadziewane gotowana wątróbką z gruszkami

Wątróbkę wkładamy do małego garnka, zalewamy gorącą wodą Gotujemy 10 min Gruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w kostkę Wątróbkę przekładamy z garnka do naczynia w którym będziemy miksować Dodajemy pokrojoną…

WIĘCEJ >

Szaszłyki wieprzowe z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >

Chłodnik z melona z ogórkiem zielonym i bazylią

Melona obieramy i kroimy w kawałki Ogórek obieramy i kroimy w kawałki Pokrojone składniki wkładamy do garnka Dodajemy wodę kokosową i sok z cytryny Miksujemy blenderem Bazylię drobno siekamy i dodajemy do zupy Mieszamy i…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z kaszy gryczanej

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry Cukinię kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę przez 3 min Dodajemy pieczarki, podsmażamy 5 min Kaszę wrzucamy do naczynia żaroodpornego…

WIĘCEJ >