logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi grillowane z warzywami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-67

Szparagi grillowane z warzywami

Przygotowanie

  • Cykorię kroimy wzdłuż na pół
  • Marchew obieramy i kroimy w ukośne długie plastry
  • Cukinię kroimy w krążki
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy warzywa
  • Smażymy po 2-3 min z każdej strony
  • Lekko solimy i pieprzymy 

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy pieprzu i papryki. Jeśli jesteś na diecie wegańskiej lub wegetariańskiej zastąp smalec masłem lub oliwą z oliwek.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4-5 ugotowanych szparagów lub ze słoika
  • ½ papryki czerwonej
  • ⅓ cukinii
  • ½ marchewki
  • ½ cykorii
  • 1 – 2 łyżki smalcu
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Patelnia grillowa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placuszki z cukinii

Cukinię myjemy, trzemy na tarce, odstawiamy na ok. 10 min. Po tym czasie należy odlać sok. Natkę i cebulę drobno (…)

WIĘCEJ >

Sałatka owocowa – wiosna

Owoce umyć, przekroić na cztery części i usunąć gniazda Pokroić w kostkę, wymieszać

WIĘCEJ >

Jogurt kokosowy

Mleko wlewamy do garnuszka Dodajemy żelatynę i mieszamy Mleko podgrzewamy do temp około 45 stopni, czyli trochę cieplejsze niż nasza (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl