fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi grillowane z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4854790e-c3d3-47e1-a4d1-265919b63e4f

Szparagi grillowane z warzywami

Przygotowanie

  • Cykorię kroimy wzdłuż na pół
  • Marchew obieramy i kroimy w ukośne długie plastry
  • Cukinię kroimy w krążki
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy warzywa
  • Smażymy po 2-3 min z każdej strony
  • Lekko solimy i pieprzymy 

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy pieprzu i papryki. Jeśli jesteś na diecie wegańskiej lub wegetariańskiej zastąp smalec masłem lub oliwą z oliwek.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 ugotowanych szparagów lub ze słoika (150 g)
  • ½ papryki czerwonej (115 g)
  • ⅓ cukinii (100 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ cykorii (40 g)
  • 1 – 2 łyżki smalcu gęsiego (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żeberka z dzika z wolnowaru w warzywach

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Salsa meksykańska

Warzywa kroimy w drobną kostkę, mieszamy z przyprawami i polewamy sokiem z cytryny.

WIĘCEJ >

Sałatka z grillowanymi warzywami i komosą ryżową

Komosę ryżową płuczemy w gorącej wodzie i gotujemy w 2 szklankach wrzącej wody Ze szparagów odłamujemy końcówki, wkładamy do miski i mieszamy z oliwą z oliwek Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, kalarepę w słupki Wrzucamy je…

WIĘCEJ >