fbpx
logo
Szukaj
open close

Szparagi grillowane z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4854790e-c3d3-47e1-a4d1-265919b63e4f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szparagi grillowane z warzywami

Przygotowanie

  • Cykorię kroimy wzdłuż na pół
  • Marchew obieramy i kroimy w ukośne długie plastry
  • Cukinię kroimy w krążki
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy warzywa
  • Smażymy po 2-3 min z każdej strony
  • Lekko solimy i pieprzymy 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu i papryki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szparag (150 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Cukinia zielona (100 g)
  • Marchew (45 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia grillowa, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Przepis uniwersalny kurczak, wieprzowina lub ryba – jako baza

Posypujemy kawałki kurczaka solą i pieprzem. Rozgrzewamy tłuszcz na dużej, nieprzywierającej patelni, na silnym ogniu przez ok. 3 min. Dodajemy kurczaka i zmniejszamy temperaturę smażenia. Kurczaka przysmażamy z obu stron, aż się delikatnie przyrumieni. Zdejmujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka Cesar z grillowanym kurczakiem z sosem anchois i skwarkami

Sałatka Kurczaka posolić, popieprzyć  Sałatę podrzeć palcami na małe kawałki  Pomidory, ogórki, rzodkiew pokroić i położyć na sałacie Cebulę obrać i pokroić w plasterki i dodać do miski  Kurczaka smażymy po około 4 minuty z każdej…

WIĘCEJ >

Jabłka nadziewane kokosową komosą

Komosę ryżową płuczemy i przelewamy wrzątkiem Gotujemy ją w szklance mleka kokosowego oraz szklance wody Pomarańczę myjemy bardzo ciepłą wodą i szorujemy Z tak umytej pomarańczy ścieramy skórkę na tarce o drobnych oczkach Laskę wanilii…

WIĘCEJ >

Kasza gryczana z kurkami

Kaszę gryczaną ugotować we wrzącej wodzie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Paprykę pokroić w kostkę Kurki wrzucić do miski i zalać zimną wodą, wyjąć grzyby i jeszcze dwa razy przepłukać Grzyby położyć…

WIĘCEJ >