fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi grillowane z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4854790e-c3d3-47e1-a4d1-265919b63e4f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szparagi grillowane z warzywami

Przygotowanie

  • Cykorię kroimy wzdłuż na pół
  • Marchew obieramy i kroimy w ukośne długie plastry
  • Cukinię kroimy w krążki
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy warzywa
  • Smażymy po 2-3 min z każdej strony
  • Lekko solimy i pieprzymy 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu i papryki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szparag (150 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Cukinia zielona (100 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia grillowa, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Domowy makaron gryczany

Z podanych składników zagniatamy ciasto Odstawiamy je na 30 minut Rozwałkowujemy podsypując mąką i kroimy na cienkie paski Gotowy makaron gotujemy w w osolonej wodzie kilka minut, aż będzie miękki Odcedzamy i od razu podajemy…

WIĘCEJ >

Pasta z buraków

Buraki obrać, pokroić, ułożyć na blaszce razem z obranym czosnkiem, całymi ząbkami. Piec około 1,5 godziny (do miękkości). Po upieczeniu całość zmiksować i doprawić.

WIĘCEJ >

Filet z perliczki z purée marchewkowo – estragonowym i sosem z suszonych grzybów

Purée Obieramy marchew i ziemniaka Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 min Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, smażymy pół obranej i pokrojonej cebuli Dodajemy cebulę do ugotowanych warzyw…

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >