fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi z łososiem na sałacie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz21-1-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szparagi z łososiem na sałacie

Przygotowanie

  • Sałaty układamy na talerzu
  • Pomidorki przekrawamy na połówki
  • Szparagi kroimy na 4 części
  • Z plastrów cebuli robimy krążki
  • Wszystkie składniki układamy na sałacie
  • Dodajemy łososia na wierzch
  • Polewamy sosem

Rady dietetyka

Jeśli obecnie nie ma sezonu na szparagi możesz kupić w zalewie ze słoika (czytaj skład) lub po prostu ich nie dodawaj. Sałatka będzie równie smakowita.

Jeśli nie lubisz cebuli lub innego składnika, po prostu go nie dodawaj albo zamień na inny ulubiony.

Uwagi

Przepisy na sosy vinaigrette znajdziesz w przepisach powiązanych. Pamiętaj by sprawdzić je pod względem składu w kontekście diety jaką obecnie stosujesz.

Łososia możesz wymienić na inną rybę lub kawałki mięsa.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g łososia wędzonego
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 1 garść roszponki (25 g)
  • 3 liście sałaty strzępiastej (karbowanej) (30 g)
  • 4 pomidorki koktajlowe (80 g)
  • 1 pęczek ugotowanych szparagów lub ze słoika (380 g)
  • ½ cebuli czerwonej (50 g)
  • 4 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa kokosowo – buraczkowa

Bulion z mlekiem wlewamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy…

WIĘCEJ >

Pasztet z dzika z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Rosół z gęsi

Zaczynamy od tego, że bierzemy litrową plastikową butelkę Wlewamy do niej zimną wodę, zakręcamy i wkładamy do zamrażalnika Gęś kładziemy na desce, wycinamy piersi i odcinamy nogi (mięso używamy do dań obiadowych, szkoda go do…

WIĘCEJ >

Pomarańcza

Pomarańczę umyć i obrać ze skóry Podzielić na cząstki

WIĘCEJ >