fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi z łososiem na sałacie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz21-1-6

Szparagi z łososiem na sałacie

Przygotowanie

  • Sałaty układamy na talerzu
  • Pomidorki przekrawamy na połówki
  • Szparagi kroimy na 4 części
  • Z plastrów cebuli robimy krążki
  • Wszystkie składniki układamy na sałacie
  • Dodajemy łososia na wierzch
  • Polewamy sosem

Rady dietetyka

Jeśli obecnie nie ma sezonu na szparagi możesz kupić w zalewie ze słoika (czytaj skład) lub po prostu ich nie dodawaj. Sałatka będzie równie smakowita.

Jeśli nie lubisz cebuli lub innego składnika, po prostu go nie dodawaj albo zamień na inny ulubiony.

Uwagi

Przepisy na sosy vinaigrette znajdziesz w przepisach powiązanych. Pamiętaj by sprawdzić je pod względem składu w kontekście diety jaką obecnie stosujesz.

Łososia możesz wymienić na inną rybę lub kawałki mięsa.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g łososia wędzonego
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 1 garść roszponki (25 g)
  • 3 liście sałaty strzępiastej (karbowanej) (30 g)
  • 4 pomidorki koktajlowe (80 g)
  • 1 pęczek ugotowanych szparagów lub ze słoika (380 g)
  • ½ cebuli czerwonej (50 g)
  • 4 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szpinak z cytrusową nutą

Rozgrzewamy oliwę na patelni Dodajemy szpinak, solimy Smażymy 4 minuty, zdejmujemy z ognia Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy do szpinaku, mieszamy

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa (wegańska / wegetariańska)

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >

Kruche ciastka nadziewane musem bananowym z owocami

Zagotowujemy wodę w czajniku Wlewamy wrzątek do szklanki (do wysokości ¼ ) i czekamy aż trochę wystygnie, w tym czasie  Daktyle wkładamy do jakiejś miski/pudełka odpornego na wysoką temperaturę Zalewamy wrzątkiem tylko tyle, żeby zakryło…

WIĘCEJ >

Kotleciki z babką jajowatą

Mięso ugniatamy z jajkiem, babką i przyprawami Formujemy 6 kotletów Smażymy kotlety na rozgrzanym smalcu, co jakiś czas przewracając na drugą stronę Po około 10 – 15 minutach są gotowe

WIĘCEJ >