fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi z łososiem na sałacie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz21-1-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szparagi z łososiem na sałacie

Przygotowanie

  • Sałaty układamy na talerzu
  • Pomidorki przekrawamy na połówki
  • Szparagi kroimy na 4 części
  • Z plastrów cebuli robimy krążki
  • Wszystkie składniki układamy na sałacie
  • Dodajemy łososia na wierzch
  • Polewamy sosem

Rady dietetyka

Jeśli obecnie nie ma sezonu na szparagi możesz kupić w zalewie ze słoika (czytaj skład) lub po prostu ich nie dodawaj. Sałatka będzie równie smakowita.

Jeśli nie lubisz cebuli lub innego składnika, po prostu go nie dodawaj albo zamień na inny ulubiony.

Uwagi

Przepisy na sosy vinaigrette znajdziesz w przepisach powiązanych. Pamiętaj by sprawdzić je pod względem składu w kontekście diety jaką obecnie stosujesz.

Łososia możesz wymienić na inną rybę lub kawałki mięsa.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g łososia wędzonego
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 1 garść roszponki (25 g)
  • 3 liście sałaty strzępiastej (karbowanej) (30 g)
  • 4 pomidorki koktajlowe (80 g)
  • 1 pęczek ugotowanych szparagów lub ze słoika (380 g)
  • ½ cebuli czerwonej (50 g)
  • 4 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz wieprzowy na placku ziemniaczanym

Gulasz:         Mięso pokroić w kostkę około 2 cm Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew, paprykę, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę około 1cm Paprykę pokroić w kostkę lub paseczki Bierzemy garnek, najlepiej taki…

WIĘCEJ >

Bułki AIP

Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C Olej kokosowy rozpuszczamy w garnku na niewielkim ogniu, dodajemy żelatynę i mieszamy aż do jej rozpuszczenia Po czym studzimy Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie je mieszamy Foremki do…

WIĘCEJ >

Puree z batata

Bataty obieramy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 30 min i odcedzamy na sicie Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w małym garnuszku tłuszcz Smażymy cebulę przez 2 min Dodajemy ugotowane bataty Miksujemy…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym bananem i orzechami laskowymi

Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy pokrojone owoce, posypujemy posiekanymi orzechami Dekorujemy listkami świeżej melisy (opcjonalnie) i podajemy

WIĘCEJ >