fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagowa carbonara

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c757d885f-8557-4aa1-aeef-f9d92b760006
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szparagowa carbonara

Przygotowanie

  • Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną, spiromat – uzyskujemy spaghetti
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
  • Boczek kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy boczek, cebulę i czosnek, podsmażamy 2 min
  • Dodajemy mleko kokosowe
  • Kroimy szparagi na 2 – 3 cm kawałki
  • Gotujemy 2 min
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy makaron warzywny, mieszamy
  • Nakładamy w głęboki talerz
  • Kładziemy na wierzchu żółtko 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do Twojego aktualnego planu żywienia – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Możesz także przyrządzić szparagi z warzywnym spaghetti (powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 kalarepa (165 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 200 g ugotowanych szparagów (lub ze słoika)
  • 100 g boczku
  • 100 ml mleka kokosowego
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 surowe żółtko jaja kurzego (20 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Spiromat - tarka spiralna do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dorsz w wiórkach kokosowych i frytki selerowe

Dorsza nacieramy solą i pieprzem, skrapiamy cytryną i odstawiamy na bok. Selera obieramy ze skóry, kroimy w grube plastry, a następnie słupki. Selera przekładamy do pojemnika, zalewamy olejem i zasypujemy przyprawami. Zamykamy pojemnik i potrząsamy…

WIĘCEJ >

Rolada z kapusty włoskiej

Liście kapusty włoskiej obgotować w osolonej wodzie. Przygotować farsz. Pieczarki zetrzeć na grubej tarce. Cebulę i paprykę drobno posiekać. Na 2 łyżkach oliwy zeszklić cebulę. Zdjąć z patelni i odłożyć na bok. Na tej samej…

WIĘCEJ >

Miodowo-musztardowe udka z kurczaka

W misce mieszamy wszystkie przyprawy, W tak powstałej marynacie obtaczamy udka z kurczaka, zostawiamy w lodówce na 2 godziny. Ustawiamy piekarnik na 170 st. C, wstawiamy w naczyniu żaroodpornym udka na 25-30 minut. Co 5-10…

WIĘCEJ >

Polędwica z dorsza zapiekana w szynce parmeńskiej

Polędwicę solimy i pieprzymy Na desce kładziemy plastry szynki w taki sposób żeby jeden delikatnie zachodził na drugi W poprzek szynki układamy rybę i zwijamy w rulon Układamy w naczyniu żaroodpornym Pieczemy 12 min w…

WIĘCEJ >