fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagowa carbonara

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c757d885f-8557-4aa1-aeef-f9d92b760006
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szparagowa carbonara

Przygotowanie

  • Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną, spiromat – uzyskujemy spaghetti
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
  • Boczek kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy boczek, cebulę i czosnek, podsmażamy 2 min
  • Dodajemy mleko kokosowe
  • Kroimy szparagi na 2 – 3 cm kawałki
  • Gotujemy 2 min
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy makaron warzywny, mieszamy
  • Nakładamy w głęboki talerz
  • Kładziemy na wierzchu żółtko 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szparag (200 g)
  • Kalarepa (165 g)
  • Boczek wieprzowy (surowy) (100 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Jajo żółtko (20 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko, Spiromat - tarka spiralna do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z kurczaka i jabłek

Pierś z kurczaka gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 20 minut Następnie po ostudzeniu kroimy w kostkę Selera i awokado kroimy w kostkę Jabłko obieramy i także kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy w…

WIĘCEJ >

Papryka faszerowana wołowiną

Z każdej papryki odcinamy „czapeczkę”, czyli czubek z ogonkiem Wydłubujemy gniazda nasienne i wyrzucamy je Marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w…

WIĘCEJ >

Serca drobiowe z brokułem

Serca dokładnie myjemy i oczyszczamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy serca, liść laurowy oraz ziele angielskie i podsmażamy przez ok. 1…

WIĘCEJ >

Talerz wędzonej szynki z warzywami duszonymi na masełku

Marchewkę obrać i pokroić w plastry, a następnie przekroić każdy plaster w paski Paprykę pokroić w centymetrowe paski Na patelni rozgrzać tłuszcz Wrzucić warzywa i zasmażać 4-5 min Lekko posolić i popieprzyć Na talerzu rozkładamy…

WIĘCEJ >